Här idag.

Idag har varit värsta kaosdagen på länge.
Stora S var prickig som våra slipsar på hela magen och ryggen igår. Men i övrigt vad det inget konstigt med henne. Jag satte på henne kläderna imorse och skickade henne till skolan..och hoppades att de inte skulle ringa.

När det är någon av barnsjukorna brukar det iallafall vara feber inblandat. Vi tänkte att det kanske var någon allergisk reaktion eller bara något annat enkelt.

Iallafall fick hon gå till dagis men jag åkte med henne till barnläkaren efter för att kolla vad det var. Svaret kom fort. Ur min egen skalle. Hon fick ju en spruta förra lördagen och då sa de att det kan bli så där efter drygt 2 veckor. Eftersom de sa två veckor så har jag inte lagt det på mitt minne till den här veckan. Så jag kom inte på det igår! Men på väg till läkaren gjorde jag det. Alltså hade jag inte behövt åka dit. Ja men iallafall. Så var det med det.

Vi har vår butik precis mitt emot en av universitetsbyggnaderna här i stan och det har varit flera laureor (mah, hur skriver man det på svenska då??) och det går så många mörkkostymer utanför att det ser ut som taget ur vilken italiensk maffiafilm som helt. Dessutom är de som galna. Ska jag översätta vad man säger till en som är laureato här? Doktor, doktor doktor i arsel hålet. Ta dig i arslet! Fint va? Det sjunger de om och om igen. Igår var det ett sådant kaos att brandkåren fick komma..
Idag sprutade de ner alla våra skyltfönster med champange. Javisst, det kunde ju varit värre än champange..

Nästa kaos..
Eftersom rören i badrummet hade gått sönder och vi har orsakat en rejäl jävla vattenskada i hela vår byggnad hemma så kan vi inte tvätta hemma (det är fortfarande ett stort hål i golvet) och därför måste jag ta med vår tvätt, för 4 barn och 2 vuxna och lämna in det på tvätteri. Det skulle jag göra även idag.

När jag skulle åka iväg med alla påsarna så kom jag på att vi hade satt ner hela sofföverdraget i tvättmaskinen och provtvättat..för 3 dagar sedan. Alltså, bäst att ta med och tvätta det också. När Mr Big skulle ta ut det ur tvättmaskinen luktade det LIK! Fy farao, nu förstår jag varför man inte kan gömma lik hemma! Det var en jäkla stank. Efter att ha kräkts på golvet fick Mr Big tillslut ner det i påsar och jag tog med mig allt till tvätteriet. Under tiden åkte jag och träffade en kompis.
Tillbaka på tvätteriet och allt luktar fortfarande lik. Nu ligger tvätten i bilen..sedan kl 16 idag.

Jag kom till butiken 16.15, alltså 15 minuter efter öppning. Och någon vill oss inte väl. Båda låsen var igenklistrade. Förstår ni vilken frustration! En kund stod utanför och väntade! Och jag får inte in nyckeln i låset!

Det är så här hela tiden! Vi har dessutom loppuppfödning i alla våra huvuden. (om någon skulle vilja komma och hälsa på?) Det har vi sedan mars/april, jag kommer inte ens ihåg längre. Men en sak kommer jag ihåg. Vi har spenderat över 4000 spänn på lusmedel. Det kommer jag aldrig att glömma.
Vi har inga gardiner, inga mattor, inga soffkuddar, inget tyg överhuvudtaget i hela huset. Vi håller på att bli galna. Och det är helt sant. Vi sanerar huset var sjätte dag. Förstår ni vilket jobb det är?

Jag är så less. Så fruktansvärt jävla less!

Mrs E. Bara

Anledningar..

Anledningen till att jag inte skriver särskilt mycket just nu är för att det har varit alldeles för många problem att lösa. Problem som jag lämnar utanför bloggen. Såklart.
Barnen är alltid vår stora glädje och därför kommer det alltid upp bilder på dem. Det får helt enkelt bli en bilderblogg med mina 4 små underbara. Bara. Tillsvidare. För vet ni en sak? Jag älskar att skriva. Det finns egentligen hur mycket som helst i mitt huvud som vill ut. Skrivas ner. Det kanske kommer?

Jag vill ha lugn och ro. Jag vill ha ordning och reda. Istället är det fullständig kaos.
Hur löser man allt? Hur gör alla andra? Vad är det här för jävla kris. När tar allt slut?

Mr Big och jag har det bra. Oroa er inte för det. Familjen är det ordning på. Men inte det andra.


Mrs E - fundersam.


3 timmar och 100 bilder senare

Gårdagen i parken..

 
Min lilla potta

   
Äntligen ville min lilla A vara med på bild. Men bara om han fick gunga

  
Stora A var väldigt imponerad av en annan pojke som lekte orangutang.

  
Gosiga lilla S

    
Stora Sverige hade mycket bus för sig. Men först vilade hon sig lite.

Söndags bilder

         
Stora A hemma, Lilla A i vagnen ute, Bibs på LL

    
Stora Snuff köper blommor till farmor och farfar, Stora A och Stora Snuff på stegen som går upp till farmor och farfar
    
Lilla A städar efter blommorna. Lilla Snuff är söt

kolla in sidan

www.inattjagdromde.se

Kul grej!!

Jaaaaaaaaaa

Ända sedan jag flyttade hit från Sverige så har jag saknat svensk tv. Inte för att det är något särskilt med den men jag kan inte lära mig att tycka om alla debatt program som finns här. Jag gillar helt enkelt inte att titta på dem. Jag har försökt med allt för att få in svenska kanaler här men det har varit helt jävla hopplöst. Men vet ni? Jag har (väldigt för sent) kommit på att det ju faktist finns webb tv! Jag kan ju se jätte många program på datorn! Varför har jag varit så trög med det? Jag anser ju mig själv vara en väldigt teknisk person. Och inte så här seg som jag känner mig nu. Att jag inte har kommit på det tidigare! Jag har ju visat barnen bolibompa jätte länge, men inte tänkt att jag också kan titta på något!

MAH!

Nu ska jag titta på TV!

Yihudihuuuuuuuu

Lösenord

Jag satte lösenord på min blogg en liten stund. Jag skrev mitt livs mest personliga inlägg. Kan ni tänka er? Iallafall så var det inte alls menat att bli publicerat men så kände jag ändå att jag ville skriva av mig. Och låta det stå någonstans. Jag skrev det. Och sedan satte jag lösen.
Nu har jag fått skriva av mig och lösen är borta. Så också inlägget.

Kram,
E

Igår

   

       

 


      

          

   

En sak

En sak som jag utelämnar den här bloggen är sorg. Sorg och ledsamma saker. Efter att jag hade postat inlägget om hur bra allt är och hur lycklig jag känner mig så vill jag ändå säga att även jag bär på sorg. Jag är också ledsen. I vår familj kommer det alltid att finnas det. Personer som saknas, och hemska saker undkommer nog egentligen inte någon familj. Det går nog inte.

MEN jag vill inte skriva om de sakerna här i bloggen. Det är privat.

Jag är en glad person. Man lär sig att leva med vissa saker. Det är därför jag tycker det är viktigt att tänka på de stunder då man verkligen känner sig lycklig. För det är vi alla värda att känna oss. Så ofta det bara går.

Kram,
E


En härlig söndag är det

Vi har varit på stranden och jag håller på att lägga in bilder från dagen i datorn nu. Pojkarna och Big är på volleyboll och stora Sverige sover på soffan och Bibs hänger på mig. Det blev 135 bilder sen dog kameran. Något borde jag ju ha att lägga in här. Men först måste jag göra en massa andra saker. Det blir bilder i näste inlägg men jag kan lägga in en bild på hur himlen ser ut just nu om ni vill..ja det ska jag faktist.Vad tycker ni? En ganska felfri himmel tycker jag

POPCORN

Det kan inte finnas något så underskattat som popcorn. Att poppa dem hemma är ju till och med roligt!
Här är det baklördag. Fadua och Jacopo var här på lunch efter en morgon på stan tillsammans med oss. Nu har stora A kommit hem också från skolan och lunchen ute med Big och hans kompisar och sitter nu med Vaion och spelar bolibompa på www.svt.se . Jag bakar bröd.

Så nu vet ni det.

Mrs E

Jag älskar livet.

Vet ni, jag älskar mitt liv här i Italien. Det är verkligen så. Ibland så undrar jag hur jag kunde välja ett land som detta men det slutar alltid med att jag förstår varför. Jag älskar det här landet och livet jag lever här. Jag har en underbar stor familj, fyra fantastiska barn, ett roligt hem, ett jobb jag gillar. Det är varmt och skönt och jag har många vänner som jag bryr mig mycket om och som bryr sig om mig också.

Igår jobbade jag på eftermiddagen och Big var hemma med barnen och när jag cyklade hem vid 20 tiden så andades jag den underbara luft och kände hur hela staden doftar. Underbart. Det satt folk på restaurangerna och uteserveringarna. Folk skrattade och var finklädda. På cykeln kunde jag fönstershoppa och se fina saker och jag tänkte verkligen på hur bra jag trivs här och hur lycklig jag kände mig i just den sekunden.

Ibland är det lätt att fasta i ett nagativt mönster. Man tänker för mycket på småsaker som man kanske inte är helt nöjd med men ibland måste man tänka på helheten. Det man faktist har och tycker väldigt mycket om. Det gjorde jag igår kväll när jag cyklade hem. Och jag känner mig lycklig.

Mrs E

Italienarna

De är väldigt roliga ibland kan jag tycka. Nu är det ju höst. För det är den 4:e oktober. MEN det är också runt 25 grader varmt. Det har blivit höst färger ute och bladen trillar av träden men det är ju fortfarande väldigt varmt. Det känns lite fel att klä sig i blommig och typiska sommar kläder så det är inte det jag vill säga nu men, alla barn här är klädde upp till öronen. De går i tunga kängor, fodrade byxor, vinterjacka (gärna med pälskrage) och mössa!
Föräldrarna är också ofta ganska varmt klädda men de har inte dunjackor, halsdukar och mössa på sig. För det är ju för varmt för det. Barnen skiker och slänger av sig kl'äderna i protest och föräldrarna springer efter och pylsar på för annars får de bajssjukan, huvudvärk, snorsjuka eller vad som helst annat. För det får man nämligen om man bara har fodrade byxor och ylletröja (med skjorta, t-shirt ecc under förstås). Det är roligt, jag måste säga att det är en helt fantstisk underhållning de bjuder på. Föräldrarna.

I love Italy

MEN kommer ni ihåg?

Åhhh jag blir nostalgisk hahhahha
RSS 2.0