Bara bilderSigge
Sis, Sigge och I i Faenza på frukost
Schysst sovställning
Sis, det är precis så här de ska se ut
Prins I
Sigge har sövande effekt. Oftast är det den som ska söva som somnar först. Även denna gång

Snipp snapp slut så var bilderna slut

God natt,

Mrs E

Jag har lyckats med det tekniska

Stora a tycker det är jätte roligt att leka med tekniska prylar..konstigt värre..men iallafall så gillar han särskilt nya kameror. Och vår var ny. Och det lekte han med. OCH den ramlade i golvet så objektivet fastnade. Inte bra. Zia Succo och underbara I var här och inte kunde vi ta några bilder. Vilket skit. Men så nu här på nattkvisten i väntan på lopptvätt #112 så fixade jag lite med den och vips så åkte objektivet in och kameran var åter i bruk. Yipiii

Här kommer en liten bild.. Sigge letar loppor på I. Hon visste vad som var på gång.

Min vän F

Jag har en "kompis" eller, jag borde inte sätta henne inom " " för hon är faktist en vän till mig. Men en konstig sådan. Vi har inte så mycket telefonkontakt men vi ses ganska ofta. Ofta händer det att vi råkar träffa varandra men på somrarna hänger vi gärna i deras trädgård där barnen får härja fritt. Deras 2 pojkar som är i våra pojkars ålder är 2 vildar så om stora och lilla a skulle hitta på något litet bus skulle det inte ens märkas. Sådana vänner tycker jag om. De som är värre än oss. Då behöver jag inte oroa mig. 
Iallafall så ringde hon mig nyss och berättade att de skulle sälja sin 7 sätes bil som hon ju vet att vi fortfarande söker. MEN det har hon sagt till oss så himla många gånger förut och vi har alltid sagt att vi inte vill ha den. Den är från 2002 och bensin. Vi vill ha en nyare bil och diesel. Hon babblade på om pengar, hus och blibb och blobb som jag inte förstod..men så kom helt plötsligt hennes förklaring. Eller vad jag tog som förklaringen till varför jag inte förstod vad hon egentligen pratade om. Hon hade haft så ont i huvudet idag och sa att hon hade haft svårt att köra hem för att det var så dimmigt för ögonen av huvudvärken. Jag frågade om hon inte hade tagit någon tablett och då svarade hon att hon inte vågade för hon hade redan druckit en halv flaska vin..och då var det inte så bra att  ta en tablett, så istället hade hon druckit upp resten av flaskan och vips så var huvudevärken över. Och så sa hon att hon brukar göra så om hon har ont i huvudet. Jag frågade om kanske huvudevärken kommer tillbaka imorgon bitti när hon vaknar istället men jag fick till svar att nej då, hon och F hennes man brukar göra så. Varje kväll..

Men det här är egentligen ingenting..men hon är helt fuori (galen) och jag och Big har ofta roliga diskutioner om henne..och hennes man. Hon är 35 år och han 52. Men det verkar nästan tvärtom. Han är fullständigt galen och kan aldrig sitta still, skrattar precis hela tiden och åker motorcykel alldeles för fort.

Mah, nu måste jag hänga lopptvätten igen. Maskinerna går fortfarande varma. Stora Snuff hade hoppande loppor i huvudet imorse. Yums

E

Härmapa

Min stora a är inne i en härmapeperiod. Han härmar allt och alla. Det är både roligt och jobbigt för man kan ju inte prata med en som härmar varje ord man säger.
MEN det roliga är när han ska härma mig, jag pratar på svenska och han härmar direkt översatt till italienska. Det går så fort för honom. Sen börjar han alltid att skratta när han gör det med mig eftersom han hör att det låter helknasigt. Det blir ju inget härm alls. Men det märks att det är på italienska han tänker. Han svarar ju i stort sätt alltid på italienska till mig men när han vet att en person inte kan italienska så anstränger han sig ganska mycket. Men som sagt, det låter jätte skojjigt och egentligen är det ju helt otroligt, jag pratar svenska och nästan samtidigt så är det översatt till ett annat språk.
Han kanske kan bli min alldeles egna lilla tolk.

Underbara a.

/Mamma E

Lopporna

Lopporna i mitt huvud är nu borttagna en efter en av min snälla kompis F. Burret går inte att borsta så det går ju verkligen inte att köra igenom hela huvdet med en luskam. Det fick F agera istället. Vilken tur att jag har henne, vem skulle jag annars kunna be ta bort loppor och ägg från migg huvud??
Hårbotten är som en gammal duschmatta från ett sunkigt gym..Mums 

Shit bacon, det här var en ren epedimi..

Ems


Ser ni vad klockan är??

Så här gör jag varje kväll. Jag sitter här i soffan och dricker fanta äter småkakor och läser och skriver här. Herregud, när ska jag ta mig tid att sova?

Vet ni vad jag mer har för mig denna underbara måndagsnatt? Jo, jag sitter och väntar på att den för dagen 14:e maskinen tvätt ska gå färdigt för här i huset vet ni har vi loppor. I alla våra huvuden. alla med långt hår ville gud straffa denna dag. Stora a:s fröken "frisören" fick gå igenom mitt hår idag på skolan och hon slet bort lopporna. Fy i helvete vad sunkigt. Så jäkla äckligt är det. Just bara för att vi har haft det för 2 veckor sedan. Mitt hår ser numera ut som amy winehouses barr..ungefär. Och eftersom jag har en smaskig ögoninflammation på det vilket gör att jag har ett boxaröga så kanske jag rent av är en fulländad blond version av ovannämda.
Ja så är det nog.

Nu ska det (bort)förklaras

Om jag ska översätta det jag skrev i förra inlägget så blir det ungefär såhär:

Om du hade en enda chans, en enda möjlighet/tillfälle, skulle du ta den eller låta den försvinna?

Ja, och nu undrar jag..varför undrar ni? Vad är det som är konstigt egentligen? Den där texten hade de skrivit på en bar och jag tyckte den var ganska bra. Som fråga. Jag har tagit många chanser i mitt liv. Det finns EN som jag inte tog och det kommer jag att ångra till den dag jag dör. Jag lovar. Någon kanske vet vad det är jag tänker på och många av er vet inte. Jag har i hela mitt liv tagit vara på de chanser jag fått men efter det som hände år 2000 gjorde mig ännu mer säker på att man måste våga chansa när man kan. Livet kan inte alltid gå som på en räls. Det kan bara inte vara roligt.

Det händer saker i mitt liv nu, som det ganska ofta gör och jag vill inte berätta allt. Måste jag? Jag är glad. Vi har det bra och barnen växer så det knakar. (I samma takt som lägenheten känns mindre och mindre tror jag)

Idag fick jag en present. Gud så glad jag blev. Grazie..

Vill ni veta mina största chanser jag fått och tagit?
- När jag träffade Big på tåget sommaren 2001 och åkte hem till honom mitt i natten ensam utan att komma ihåg hur han såg ut.
- När jag flyttade till Siena
- När jag bestämde mig för att lämna Siena
- När jag insåg att jag var gravid med Stora underbara a
- alla jobb jag gjort utan att veta hur man gör

Det jag aldrig aldrig aldrig vill vara med om igen är att missa en chans jag får och veta att jag kommer ångra det livet ut.

Fråga inte. Tänk själva. Jag är bara människa. En jävligt cool sådan!


/Mrs E


Tänk..
Se avessi una sola chance,
una sola opportunita,
la coglieresti o la lasceresti scappare?
Vad alla är nyfikna..

..på mina små kommentarer..MEN det är inget speciellt med dem. De är varken mer eller mindre speciellt än de jag skriver på svenska. Jag gjorde det i en period också men har nu börjat med små saker på italienska istället. Och ja, de är riktade till en person..och jag tror ni vet vem..annars måste ni läsa lite bättre.

Kram, nu ska vi ha potatismiddag


With love, Emma

Idag

Har jag, Zia Succo, I och Sigge varit i Rimini och handlat kläder. Hemma var det uselt väder men i Rimini var det mirakulöst fint. Jag förstår inte var solen kom ifrån. Igår låg vi på stranden och jag ser ut som en murare. Det skrev jag kanske igår men jag orkar inte titta.
Imorgon åker de hem. Mina älsklingar. Fy och fan vad tråkigt det är när de åker hem.

Nu har Sigge vaknat så jag måste ta henne.

God natt.

EJo, vi lever

Efter förfrågan var vi håller hus kan jag meddela att vi lever. Och vi har det jätte mysigt. Det regnar på nätterna och är varmt och fint på dagarna. Idag är det grått ute men det gör inget för jag är röd som en räka. Big säger att jag ser ut som en murare för jag hade kortärmad tröja på stranden hela dagen igår. Jag hade lovat mig själv att om det så var 45 grader skulle jag inte ta av mig den. Jag kände mig inte redo för det.

Uppdatering av bilder får vänta. Stora a tappade kameran i golvet och objektivet har fastnat. Zia Succo har lämnat sladden i Sverige till hennes kamera så hennes bilder kan vi inte heller uppdatera. Nu börjar dagen. Vi måste klä på alla barn. Det ska bli market, CC och matäffaren på morgonen.

God morgon!

/E


 

Till mormor Å och morfar J

image110


Puss, I&S

Nu sitter vi här efter middagen

och fnissar..eller iallafall jag. Mr Big har fått mig under bordet. Hjälp! Vi åt en brakmiddag tillsammans bara han och jag och lilla Snuff förstås. När vi såg att Presidente Berlusconi hade vunnit stängde vi av tv:n och satte på bossanova och så åt vi och drack massor. Massor med öl. Nu sitter vi här och fnissar och skriver checker som jag och Sigge ska åka med till Parma imorgon.
Nu har jag pausat en stund. Checkerna är färdigskrivna och jag sitter och läser på http://www.1000apor.se/ det är ju hur kul som helst. Läs

Nu måste jag sluta.

/E

Dagen blev bra tillslut

Så här gick det:

Vi tog en cykeltur. En ganska lång sådan. 3 timmar tog det och vi hade jätte mysigt. Barnen fick åka med oss annars blir det så mycket krångel på vägen och stora a:s ena hjul var luftat. Det var skönt att komma ut och det tror jag barnen också tyckte. Pojkarna var ut på morgonen med Big och åt frukost på 2 olika barer och sedan gick de och röstade. Jag får ju inte rösta här. Det är nog det enda jag inte får göra i Italien..och ändå frågar alltid alla mig varför jag inte vill bli italiensk medborgare. Men varför skulle jag vilja bli det? För att rösta? Nej så desperat har jag inte blivit än. Även om jag hoppas på något med valet den här gången..men det är ju 57 miljoner andra som kan rösta så min skulle nog inte göra så mycket skillnad (Så får man ju inte säga, för det GÖR ju skillnad, men jag tror helt enkelt inte att jag orkar bry mig om det)
Vi åkte först till butiken och drog upp gardinerna. Pojkarna hade varit där på morgonen och hissat ner dem för solen. Vi har betalat dyrt för en sorts film som sitter på fönstren för att inte bränna kläderna men de blir brända iallafall så alla soltimmar måste vi dra ner och upp dem. Jätte tjatigt.
Sedan åkte vi ner på en av alla Corso och där ramlade lilla a av cykeln och slog i bakhuvudet hårt. Choklad i massor och is hjälpte lite.

Det här är Sura S. Stora S egentligen men på vägen hem blev det för sent för henne och när jag bad om lite poserande blev det för mycket för henne. Hon vill INTE posera på en cykel för mig.

Men sen kom hennes babbo och räddade henne..och då blev allt bra igen.

Veckans bilderJag, lilla a, stora a, lilla s och stora s

Idag blir det nog inte ett roligt inlägg

God morgon, eller kanske god eftermiddag. Inte morgon i den mening att jag har sovit till nu men dagen har inte startat än iallafall. Idag är jag jätte deppig. Det går inte att komma förbi. Jag försöker med alla möjliga saker men jag blir ändå inte glad.

Det känns som om allt är hopplöst nu. Jag är så vansinnigt trött att bo här i vår lägenhet. Vi får inte plats. Jag är så vansinnigt trött på min bil. Vi får inte plats där heller, den är totalkrockad överallt och den är så skräpig hela tiden.
Hemma städar jag och tvättar varje dag och hela tiden, till och med på nätterna. Dagarna bara rinner förbi och jag hinner inte med hälften av vad jag ska göra och jag blir så ledsen när saker jag vill och behöver ha gjort aldrig blir färdiga.

Biljetten till mig och Sigge är inte bokade. Tvätten är inte torr. Lunchen glömde jag på spisen och den brändes. Huvudet dunkar jag mår illa.

Jag känner mig tjock och blek och jag har ont i ett öga. Barnen busar och det är ju mysigt men det är så himla stökigt hemma. Jag är så trött på det. Lilla a åker skateboard hemma och väggen får fler och fler vita märken.

Hela förra veckan har vi loppat av hela hemmet och alla inneboende. Stora a tog hem loppor från skolan.

Jag hoppas den här veckan blir roligare. Och jo, på tisdag blir den garanterat det. Då kommer min syster och hennes lilla tjockis till oss!!!!!! Yihuuuuuuuuuuuu vad roligt det ska bli. En kort vecka men det får duga..vad jag egentligen vill är ju livslångt besök. att de skulle vara här för alltid.

Jag saknar er nu. Om ni fanns här skulle jag åka till er nu.

Imorgon ska jag nog åka någonstans och dränka mina sorger i shopping. Ibland fungerar det. Ibland förvärrar det.

Usch det luktar prutt. Undrar vem som bajsat den här gången.
Vill ni veta en sak? Jag och Mr Big ligger i krig och söndags TV i Italien är VÄRLDENS sämsta!


usch fy och fan.

/E

Äntligen har världens bästa dator återvänt hem igen

Och den är min! Yihuuuu
Det har varit en otroligt bra dag idag och min syster Jos har bokat biljetten! Ni kan inte förstå hur mycket jag längtar efter henne och hennes lille pruttprins!
Morgonen började ganska tidigt och vi var snabbt klara och kom till alla skolor och dagis i tid. Stora a hade teater idag så vi var verkligen tvugna att komma i tid. Och det gjorde vi!
Sen jobbade vi och Mr Big gjorde några rundor med bilen. Revisorn, banken och lagret. När han kom tillbaka gick jag ut med lilla S på stan och fönster shoppade och var på ett internetställe. Där satt 4 killar..och alla tittade på porr. Har det blivit en sådan "normal" sak att man till och med kan sitta så där öppet och titta på porr? Jag kan inte förstå! Är jag kanske för pryd för 2000-talets vulgaritet? Eller har jag rätt?

Jag har påbörjat mitt nya liv. Det liv som nu även innehåller bubblande dryck, nya kläder och fest! Det är jätte roligt och jag känner mig nöjd!

På fredag ska jag åka till en grannstad och köpa skor. Massor med skor för Mr Big sa åt mig att jag kan åka dit och att han sedan gör upp med ägaren..hahha. Det skulle han inte ha sagt!

Igår var jag och kompis med 6 barn till C och fönstershoppade. Jag hade lilla S i bärselen så jag kunde inte prova mycket. Men det fanns mycket som jag gärna åker tillbaka och tittar på.

Nu ska jag lägga upp några bilder!

Allt har en mening..

..eller hur?

Datorn dog..

Och är hos datordoktorn just nu. Jag sitter på ett ruggigt ställe i stan. Big sitter i bilen med barnen.
Mina framtidsplaner har kommit igång och jag är JAG!

Solen skiner och himlen är bla. Jag är glad och lycklig!


RSS 2.0