Oh my goooooood

Ok, värsta kaoset. Jag var på butiken med snyggo och Rep Franco. Jag beställde alla damtröjor men hann inte med handskar..det som jag så gärna ville göra. Egentligen sitter de och väntar på mig där nu men jag kan inte gå för jag skickade blonda J till mataffären för första gången med en ganska lång lista (och förklaringar hur förpackningarna ser ut ;) Det kommer nog att ta ett tag..om inte annat för att alla killar kommer att stoppa henne hihi

Mr snygg åkte och hämtade stora A och hans tokiga kompis V. My god, han är inte klok för fem öre. Alltså, han är så jäkla sur hela tiden. Han vill inte göra någonting som man säger.

Just nu tittar de på Bambi 2 på svenska och jag hade datorn på med lite ljud..och han har stått här och homppat för att han säger att han inte hör TV:n, men killen förstår ju inte ens svenska!!
Nu ropar han att han vill ha tårta! Vilket monster ;)

Jag ska i fortsättningen kalla honom Monster V!

Måste gå


OJ

Herregud vad många som har tittat på sidan idag. Bäst att jag skriver något då.
Idag var jag hemma och gosade med Snuffsan på morgonen. Mr big ville att jag skulle komma till butiken innan 11 för det skulle komma en representant. Jag badade med S så det tog sin tid att komma iväg och sedan parkerade jag på lilla torget och då var jag ju tvungen att passera en massa butiker som har fått in en massa nytt så jag kom till butiken klockan 12.15..Bättre sent än aldrig sägs det ju.

Representanten är på väg från en stad lite längre norrut vid namn Bologna ;) Han ringde och meddelade att han skulle komma lite sent. Vid 13.30. Kul kille, han skulle vara här klockan 11 och ringde klockan 12.30 och meddelade att han skulle bli lite sen..Ja vad kan man säga. Jag har lärt mig av italienarna. Man kan ta det lungt fast man är sen. alla andra är ju det ändå.

I eftermiddag ska stora a:s kompis, polismorsans son V följa med oss upp till RIM och titta på hästar. När Mr big skjutsade stora a till skolan så kom V springande till Mr big och berättade att han ska med stora a och äta häst och morötter i eftermiddag hahha.

Hoppas vi slipper äta hästarna men morötterna kan vi ju ge dem iallafall.

Var och shoppade lite prdukter som sägs göra en vackrare. Kanske lika bra det

Imorgon ska jag på svenskdejt igen med Stefano. Hans namn behöver jag inte dölja heheh.
Nu vaknar snuffsan så jag måste laga mat till henne och snart borde väl rep komma.

Föresten, imorgon kommer blonda J:s hela family hit! Yeyyy och det betyder även GODIS, tidningar och annat skoj! Hoppas bara att det får plats! Tack snälla ni som tar hit det. Ni kan få bo hos oss i blonda J:s säng som tack ;)



+21

Kommer ni andra också eller?

Big E




På jobbet..mycket söka

Nu jobbar jag. Mr big är ute med 2 vackra skapelser. Blonda J är ute med en sötnos. Det är varmt.
Jag har laddat ner google earth på uppmaning av zia succo..och oj vad roligt man kan ha med det ;)

Man kunde se oss hihi..men eftersom ni inte vet var vi befinner oss så kan det ju vara svårt att söka. Man skulle lätt kunna säga att det är som att söka en nål i en myrstack hehhe. Var det inte så man sa? att hitta oss någonstans i Italien är inte lätt. Det finns många miljoner människor här.

Nu ska jag söka någon tråkig enkät som jag kan klistra in och svara på för jag har själv inget vettigt att tänka på. Jag är helt lost i skallen. Tröttare än mig får man söka efter.

Bye bye my friends. See you next time

Tisdag

Idag har jag varit ut med lillpluttan och en kompis och hennes lillplutt. Vi gick hur långt som helst. Det är super fint väder. Fortfarande sol och strax över 20 grader skulle jag kunna tro. En helt perfekt dag med andra ord. Imorgon är det campionario i butiken. Urk, eller alltså det är roligt men det tar TID!

Jag orkar inte skriva


Avvänjing!

Ok, då är det dags att lägga dagens datum på minnet för idag ska operation avvänjing (men hur i hela friden skriver man det? Jag kanske skulle kolla in tidningarna där det mest bara står om sådana fashionabla ställen just nu) Men ni vet säkert vad jag menar även om jag nu inte har stavat det rätt.
Iallafall, det som ska ske ikväll, här i vårat hem på en plats på jorden ska vi nu införa barnfria kvällar. Alltså, det betyder att våra barn nu ska få rutiner precis som alla andra barn. Jag ska lägga alla 3 prick klockan 20! Mr big har jag stannat på jobbet, han får inte komma hem förän alla sover. Så det så!
Nu ska det bli ordning och reda på torpet!

Ragun står på spisen, barnen sitter och äter, badade och klara! Hehhe
Ikväll blir det middag och lugn och ro + kom ihåg att korsa alla fingrar!


And I'm gone


En kommentar

Nu ska ni få veta!! På den här sidan har jag massor med sidvisningar?!  Grrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!
Men ingen lämnar en kommentar! Kom igen, annars går jag ut i strejk i vanlig ordning OK? Hai capito?






Det är sol ute och himlen är BLÅ!! Det är varmt som en svensk sommardag! Ha, där fick ni!

Just ja

Stackars lilla A ville busa istället för att hoppa in i bilen och började störtgråta..det visade sig att han hade slagit en tand genom läppen! Den lillkillen har sådan himla otur jämt. Han kommer nog att ha ganska många ärr innan han blir stor..Det storblödde både på in och utsidan och han grät massor. Sen somnade han och sov i ungefär 4 timmar..och vips så var allt borta.

När jag väckte stora A imose vid 10.30  (han är den största sömntutan jag känner) så frågade han mig om jag var i Sverige? Nej sa jag jag ligger i din säng hemma i Italien. Varför frågar du det? Drömde du att jag hade åkt till Sverige frågade jag? Och så berättade han en hel dröm. Åhh ni kan nog inte ana hur mysigt det är att ligga en söndagmorgon i sin sons säng och höra hur han berättar en hel dröm. Han pratade om alla, nonna piccola (å), nornor grande (g) och uffa (j) och nonno (s) Hon hade lite problem att bestämma om han hade sovit med nonna piccola och c eller nonna piccola och k som är moster j´s pojkvän. Hmm, de har ganska lika namn men de är ju ganska stor skillnad på nonnas pojkvän och mosters ;) Hihi

Han vill så gärna åka dit. Han vill hugga ved med uffa, grilla, basta, bada i havet ;) och göra en massa andra saker. Han vill också sova hos uffa i hans lilla hus, inte det stora. Han vill leka med hunden.

Jag vill så gärna att mina barn ska växa upp och bli glada männsikor, glada för att de både är svenska och italienska. Det är ju så praktiskt att kunna ta det bästa från båda länder.

När jag frågar dem nu var de kommer ifrån och vad de är, italienare eller svenskar så säger stora A att han är italienare som pratar svenska haha.

Oj, nu börjar kaoset här igen. Filmen ska på och pizzan ska beställas hihi. Imorgon blir det jobb. Och föresten, Mr big vill ha flera barn! Han tycker att jag ska gå till en doktor och fråga om jag får bli gravid igen. Har han helt tappat förståndet?

Bäst jag går så jag inte säger fler saker, för nu kommer jag säkert få höra en massa om det!
Föresten, från det ena (som vanligt) till det andra. Vi åker ju till Sardegna hela augusti! Jag ville bara tala om att jag längtar ihjäl mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag vill ha SOMMAR!








Då var vi här då

..på slutet av ännu en vecka!
Idag gick vi upp i ganska human tid, vid 9.30. Vi hade en ganska kaotisk natt med 2 barn som hade krupphosta.
Alltså grejen med att ha många barn är ju att när något är roligt så är det suuuuper roligt men när n¨gpt är jobbigt, ja då är det verkligen huligan jobbigt. Helt galet jobbigt. Som inatt!
Lilla A och Pruttan S hostade om vartannat och pruttan fick nog lite panik när luften inte var nog för alla hostningar och hulkningar. Lilla A hade det verkligen jobbigt. Dessutom blev de ju lite kramiga och ville absolut sova med oss så den lilla tid de sov var vi vakna iallafall eftersom det var så trångt i sängen!

Jaja, det blev morgon till slut iallafall och vi gick upp och plockade lite, Mr big gjorde en brodo (jag orkar inte komma ihåg vad det heter på svenska men det är ju så många som kan italienska som läser bloggen iallafall så det kan ni ju gissa ut iallafall..föresten, heter det kanske buljong på svenska?? Oj, vad onödigt att jag skrev allt det här då!! men nu kan jag ju inte radera det)

Bara för informations skull. Jag sitter och dricker cocacola, Prutt kryper på golvet och Stora A tittar på Shrek på video. Blonda J sitter i soffan och läser och Mr big sover med lilla A. Många att hålla reda på ska ni veta.

Vi hade bestämt att vi skulle i väg till CDA och äta vid havet idag (Ja, min familj vet vad det är, eftersom jag måste veta vad b m b är så får de gissa vad CDA är för ställe heheh)
Om man vill ha plats där så måste man vara där innan 12. Precis innan de öppnar, annars får man lungt vänta i minst en timma. Det är helt sjukt mycket folk där! JÄMT!!
Ja, vi bestämde iallafall att vi skulle åka hemifrån 11.10 senaste..och klockan 12.00 satt vi i bilen! Inte illa va? Allt i sin ordning med andra ord. Vi kom dit vid 12.15 och då var det förstås för sent. Men eftersom vi är trogna kunder så fick vi boka ett bord till 13.15, lite viskandes eftersom man inte får boka där. Sen drog vi till havet och gick i MM och tittade på alla fina grejer.
OJoj, det finns för mycket där som man vill ha! Alla sommargrejer börjar komma fram. Det är mysigt.
Sen blev det mat. Massor med mat, och barnen skötte sig så bra som de bara kan. Det var verkligen roligt. Sen till havet, stranden och busa lite och så hem..där vi sitter nu.

Nu vill jag inte skriva mer.
Hej då.

allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

all jäkla skit jag har suttit och skrivit på dne senaste haltimmen har försvunnit! Fy fans fan!

Nu strejkar jag. Jag har ingen lust att skriva det igen! Där fick ni

Den mest galna natten ever

Oj oj herrejesus, inatt var det full fart i huset. Lilla a var jätte snorig och snurvlade och harklade sig så hela familjen låg vaken. Stora a och pruttan S kunde ju inte sova och blev väckta om och om igen och för varje gång så blev de mer och mer sura!

Det var full fart precis HELa natten! Fy vad jobbigt det är. När jag låg där vaken så började jag givetvis att tänka på en massa saker, tråkiga, roligt och jobbiga. Det blev ett enda virrvarr i huvudet.

Dessutom när man sover så tight tillsammans som vi gör så blir det helt galet varmt och jag fick andnöd. Jag hade tänkte gå och lägga mig på soffan i vardagsrummet..men den är så jäkla liten så jag orkade inte det heller.

Idag har jag varit ute på stan med 3 kompisar och deras snorisar. Min snorloppa sov hela tiden! Hon vet verkligen precis hur man ska bete sig. Jag har ju redan sagt det förut men det är bara att inse att hon är världens coolaste.

Nu sitter hon på mattan på jobbet och leker medans morsan bloggar om en massa strunt.

Idag blir jag tvungen att jobba. Fredag och jag som är pisstrött..alltså, jag skrev fredag för det är den dag vi brukar jobba mest på. Mr big ska operera sig i käften i eftermiddag. Shit! Han kommer att ligga på golvet hemma och kvida i flera veckor!

Nej, nu vill jag ha käk! Jag lyckades hoppa över bombolonerna på frukostdejten med mina kompisar så nu är jag HUNGRIG!


Mot maten,
E

Det är gjort!

Jag klarade det med bravur! Yihuuuuuuuuuuu

Jag var på stället en halvtimma innan och naturligtvis så var inte personalchefen där (kanske för att de hade avskedat de där 250 stackars krakarna) men jag fick träffa min svenskdejt Stefano. Det gick verkligen bra. Min elev är ett stort A+! Han var verkligen duktig och jag fick mycket hjälp av honom om hur lektionen och de följande lektionerna ska formas. Nu sitter jag och sätter ihop läxan till nästa vecka.

Jag har helt stopp i huvudet och dessutom måste jag gå på toa så jag slutar att skriva. Kanske bubblar det upp något som är värt, eller kanske mindre värt att skriva..och då skriver jag det senare.

Morsan i Sverige skulle på b m b? Vad i hela friden är det? Och varför skriver hon puss eller kram i slutet av sms:en?

Jag säger ju det, jag fattar inget av den nya moderna svenskan
Länge leve alla år fram till 2002..Då hängde jag iallafall med!


För svenska språket i förrtiden

E

Svensk kursen

Torsdag idag! Vad gör jag nu? Jag var till Mondadoris bokshop och försökte söka någon slags bok som jag kan använda på lektionen idag men hittade bara en liten fjuttig bok. Bara grammatik också.

Ja ja, jag får helt enkelt sitta och fri konversera med snubben i eftermiddag. Det verkar inte som om det finns så många italienare som har funderingar på att lära sig svenska eftersom det inte finns några böcker! Kanske skulle jag höra av mig till svenska skolan här i Italien och fråga om de vet någon titel som jag kan söka efter.

Vilken bra ide jag kom på! WOW

S sover på soffan helt utslagen. Mr big diskar glas. Vi är på butiken och jag printar ut lite sidor som jag inte vet ändå vad jag ska göra med. Men vad gör man inte när man har lite ledig tid? Butiken är stängd idag. Torsdag. Trafiken är blockad för smoget. Fullt ös alltså?

Det roliga med att bo i ett annat land är att man tappar svenskan. Eller alltså det är inte roligt och man tappar ju inte det man redan kan, men alla nya ord som man inte tänker på när man bor i Sverige blir så knasiga, och det är dem som jag tycker är roliga. För mig låter det helt sjukt men i Sverige är det helt normalt! Och tänk, jag har ändå inte bott här så länge!

Jag kommer ihåg folk som bodde ett par år utomlands när jag var liten och sedan kom tillbaka till Sverige, då tyckte man att DE pratade så konstigt. Nu har jag blivit likadan. Jag älskar att använda italienska snabba kommentarer. Det kommer liksom inte lika snabbt på svenska längre.

Ok, nu ska jag skriva lite mer, annars får snubben inget att lära. Men det har jag ju tjatat om tidigare. Jag får väl rapportera om hur det gick ikväll när jag kommer hem

Föresten regeringen har fallit och allas vår stålmorfar Prodi har avgått!! Var ska detta sluta? En ny facistregering?? NEJ!!

OCH på företaget som jag ska till idag, ska de idag(!!) avskeda 250 personer och de väntar kaos där! Det stod i tidningarna imorse och var på nyheterna. Just här i vår stad. Då passar det ju verkligen sig att jag ska dit! OCH jag ska dessutom först till personalchefen haha. Undrar om han är på bra humör ;)

Nu slutar jag skriva.

Hip hop åt folket


E

Min familj

Jag ska tala om för er vilka huvudpersonerna i den galna familjen är.

Vi består av följande:

Jag E 26 år gammal svenska, blond och blåögd.

Übervackre M, en italiensk farsa att älska. Snart snart 46 år gammal.

Stora A..En vacker blond pojke med svarta ögon. Inte rädd för något. En cool kille. 4 år fyllda

Lilla A. Askblond skönhet som inte gillar att bajsa. (första inlägget handlar inte om honom). Gillar att mysa och har kolsvarta ögon och mjuk hy. Fyller 3 när lillpruttan fyller 1.

Lillpruttan S. En prinsessa som oftast bara finns i sagorna men i vår familj existerar hon på riktigt. Förstår att man inte ska gnälla och gillar att sova. Fyller alldeles för snart 1 år. Vår mörka skönhet.

J, som bor hos oss tillfälligt. En klippa med barnen men när man frågar henne vad hon vill ha för mat så får man bara -Jag vet inte- till svar! Grrr ;)
En superblond lång tjej som har ett klos killar efter sig (vilket hon tar med en klackspark). Ska snart flytta till sin alldeles första egna lägenhet (Dock delad med andra chicks) Mamman, pappan och syskonen till tjejen kommer nästa vecka för att se att allt går rätt till hihi

Här har ni mig.

Här har ni mig.Titta och tyck om. Det är bara att acceptera ormai.

Ännu en blogg är född

Det här är det första inlägget jag skriver på den här bloggen. Jag hoppas att det inte är det sista men mitt liv jag lever med min familj har sådan fart att jag inte hinner med. Jag hinner inte riktigt tänka undertiden jag lever dagarna.

Imorse ville jag komma ut i en anständig tid för att hinna med allt som ska göras. Mr Big åkte med killarna till skola och dagis och jag skulle duscha. Hårtvätt som vanligt..men när jag försökte torka håret så blev det aldrig riktigt torrt. Jag torkade hur länge som helst men det blev bara fettigare hela tiden..Sen kom jag på att jag glömde att tvätta ur balsamet. Det är oroande. Jag är inte (eller VAR inte) den som glömmer saker och nu kommer jag inte ens ihåg att tvätta ur balsamet när jag tvättar håret. Jag fick tvätta det igen och blev helt svettig av att stå upp och ner och torktumlaren stod på så jag fick även ta en dusch till.

Lilla pruttan började bli trött så det blev till att stressa. På med kläder, inget smink och fixa pruttan. Allt färdigt, släcka lyset, nycklar. mobil i fickan och..bajslukt! Hon hade bajsat. Vi var helt påklädda, svettig morsa och bajsig dotter..Av med alla kläder, in på toa och ut igen. Svettig.
Varför blir det alltid så? Gör de så med flit för att man har tagit för mycket tid på sig? Alltid, alltså alltid bajsar de när man precis ska gå ut. Bäst verkar det vara om man har bråttom till dagis också..vilket vi inte hade idag men jag ville ut!

Efter en liten sväng på stan gick vi till barnens bästa pappa. Han jobbade. Vi datorade. Flickebarnet sov i vagnen.

Jag tog en sväng förbi för att höra om svensk italienska böckerna till kursen som startar imorgon hade kommit men chefen var inte där. Hur gör jag nu? Imorgon ska jag för första gången i mitt liv lära ut svenska till en gubbe som dessutom ska lära sig svenska på 30 timmar och jag har inga läroböcker. Egentligen ska jag sitta och söka efter en läroplan nu på internet men efter 11 sidor word så tror jag att det får räcka. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på imorgon på kursen men om du skulle läsa det här så kan du ju hålla en tumme för mig klockan 16..

HJÄLP!

Efter dagis/skola åkte jag med ett helt gäng barn till en lekpark. Polismorsan kom efter ca 45 minuter och jag hann få en kurs i hur man får bort lera från skorna från stora A:s kompis som är 4 år gammal (italienare) och vi hann leka brandkår.

Solarium och hem.

Våren börjar komma men den lurar en då och då.

Intervju klockan 16 idag för en guida som kommer i slutet av året. Vi har blivit utvalda för vår exklusivitet. WOW! A skrek som aldrig förr tills vi kom på att han gillar att pilla med datorn.
Byxor som han själv valde ut på Benetton. Han stod i provhytten naken tills jag hade gått och betalat dem så han fick åka hem med dem på.

Kinderägg till Arvid som blev mutad att stanna hemma.

Tacos, eller Messicano som min käre italienare säger blev det ikväll. Väldigt försvenskad version och till och med utan Corona och musik.

Nu ska jag sova! God natt gott folk

RSS 2.0