Söndag

Nu är det söndag. alla är hemma och jag är i butiken för att dra ner gardinerna mot solen.
Det är inte klokt egentligen. Vi har betalt en halv förmogenhet för ett osynligt plastfilter på våra "vetrine" som är jätte stora. En sorts film som skyddar mot solen så att kläderna och skorna som är i skylten inte ska förstöras MEN det gör de endå!! Så varje ledig dag får vi åka och dra ner gardinerna innan klockan 11 och sedan efter 15 ungefär så måste vi dra upp dem igen! ahhhh

Stora a är dålig. Han har hög feber kräks och har ont i magen och pannan. Och så krupphosta också. Han är så gullig när han har feber (inte för att det är bra men iallafall) för då blir han så lugn och ligger ner och säger en massa mysiga saker. Min lilla stora älskling....

Lilla S har ögongegg. Igenbommade ögon och alldels svullen. Hon ser ut som Rocky efter en omgång. Snuffsan..hoppas det blir bättre annars åker jag nog till guardia medica i eftermiddag.

Lilla a är frisk peppar peppar. Han är alldels tokig och kör omkring på en häst hemmaoch har en ridhjälm på sig och skidglasögon. Gulligaste tokstollen i världen.

Mrs Big mår bra. Vi gick upp vid 7 imorse men tack och lov trodde han att klockan var 9.30 så han var så pigg hihi.
Jag har varit och köpt 7 paste ;) som vi nu ska gå loss på hemma på frukosten.

Bye bye,
E

Igår var det torsdag

Och jag skrev inget då vad jag vet.
Eller gjorde jag det? Men det kan jag inte kolla nu iallafall så strunt samma.

Igår hade vi öppet fast det var torsdag eftersom det var helgdag i onsdags. Det var en ganska lugn dag i butiken. Jag satt och gjorde iordning flera klockarmband som jag hade lovat rengöra.. Men fy vilket jobb det var. Jag plockade isär varenda bit och tvättade var försig. Det tog flera timmar. Mamma, din klocka är på väg till Sverige..snart. Den är lagad iallafall, men har du kvar armbandet?
Vi har fått in nya modeller. De är jätte fina. Idag kommer en ny leverans för vi har redan sålt slut på dem och folk har beställt. Jag själv har också beställt en. Förmodligen kommer jag inte att kunna använda den eftersom jag är så allergisk men jag vill ha en iallafall. Jag ska prova om det blir bättre om jag målar den med nagellack på insidan. annars väntar jag snällt på vita-guld-rolexen för den kommer väl snart? Jag fyller ju snart år hihi.
Iallafall, den hag har beställt är vit i urtalvan och har ett vitt och ett ljusrosa struts armband. MED swarowski kristaller haha. Jätte kitsch!!!! I love!

Vet ni, igår var jag på lektion på electro igen. Det gick bra som vanligt. Och när jag skulle åka hem ringde jag Mr Big och frågade var de var för han hade planerat att gå ut med barnen men S sov så de blev kvar. Han sa att de gjorde något roligt hemma..när jag kom hem stod de alla fyra i köket och kavlade ut pasta. De gjorde tagliatelle, piadina, och tagliolini. alla var alldeles mjöliga. Jag hade gjort en ragú innan jag åkte och Mr Big gjorde även carciofi. Sedan åt vi en jätte god middag med allt.

Jo, föresten, när jag skulle åka till Sverige på begravningen i januari men det blev inställt för att det var orkan över europa så hade jag ju bokat med KLM. Tur det för de var så himla tillmötesgående och hjälpsamma och jag fick vartendaöre tillbaka. allt gick jätte fort också. Igår när jag var på väg hem från electro så ringde de från custumer service och ville ställa några frågor angående detta om det var ok för mig! Javisst sa jag och började svara på frågorna. 20 minuter tog det. Stackars kille, jag hade blivit helt slut om jag ens hade behövt gjort ett sådant samtal och han får väl ringa 100 om dagen. Jag var dock positiv och skrattade mycket för jag svarade att allt var perfekt på varenda fråga och i slutet när alla frågor var svarade så frågade han hur gammal jag var och sa att jag hade den vackraste rösten han hört. Och han tackade för mitt samarbete från KLM med särskilt från honom. Haahah och jag som är förkyld och har den rossligaste rösten man kan tänka och snorig är jag.

Ikväll ska vi ut med en massa kompisar. Idag är det sista dagen på dagis och skola. De börjar igen på onsdag. De har gjort ponte på måndag.

På söndag blir det stranden igen, vi var där i onsdags hela dagen och jag är röd! På måndag kommer Francie och hennes son Filippino till oss. Kul kul.

På tisdag är det fest igen. Då är babbo M hemma. alias Mr Big.
Min älskling.

S blödde i munnen igår och nu är alla 4 tänderna uppe ute. Det tog "bara" en månad ;)

Inatt sov vi alla i 9 timmar. Underbart.




På onsdag gäller det.

2 helvetes nätter

2 nätter..fy vad de har varit jobbiga. Första natten låg jag vaken med en klump i magen..och i halsen. Usch vad det är hemskt. Man ska inte ligga och tänka på saker på kvällarna. De blir bara mycket värre. Och inatt när jag var hur trött som helst så vaknade jag 10 minuter efter att jag lagt mig med andnöd. Fyyyy, det var inte snorigt eller något, bara en totalt lock i näsan. Efter 2 timmar fick jag nog, jag tog en hel hög med kuddar och sov sittande i soffan. Klockan 3.30 vaknade S och var hungrig så då gick jag tillbaka till sovrummet och var sedan vaken resten av tiden.

Ja, nu vet ni iallafall hur jag har sovit. Inte så bra. Inatt får det bli bättre.

Jag hatar. Vet ni det? Jag hatar henne så mycket att jag skulle kunna sälja mig själv till vilket pris som helst bara hon försvann!




Försvann för alltid!!!!!!!!!!!!
Bort ur vår existens!



Fredag..och vad var det jag sa!

Det är fredag igen. Det är verkligen inte klokt vad tider går fort. alldelse för fort. jag hinner för tusan inte med. Men tur är väl det för då är det måndag snart igen. Måndagen 23 april 2007. Det ska bli en dag att minnas.

Nu måste jag åka och hämta LIlla a på dagis. Men först måste jag hämta bilen som står hemma för idag är det marknad i stan och marknad betyder inga parkeringsplatser. Snuff är jobbig idag. Hon har 4 tänder som håller på att komma igenom. Kanske är det därför?


Nu går jag




Hej då,
Mrs E

Torsdag

Idag skulle vi till stranden. Jag, Mr Big och Snuff. Vi ställde klockan på 06 för att komma upp i tid och så hade vi lovat pojkarna att äta frukost på baren tillsammans med dem. Klockan 06 var vi uppe och vakna men det såg oroande mörkt ut på himlen och mycket riktigt, det är jätte disigt. Fy farao vad tråkigt. Det har varit jätte varmt och soligt i flera veckor nu och så idag när vi verkligen ville vara på stranden och Mr Big är ledig så är det mulet, disigt och trist ute. Blääääää

Jaja, vi är iallafall i butiken nu. Lilla Tjoffsan sover på soffan, jag tror jag ska lägga in en bild på henne för hon är jätte söt. Precis som vanligt ;)

Hon är lite gnällig bara nu för tiden. Hoppas det går över när tänderna har ploppat ut. Det kommer nya med en rasande fart och hon sover och äter i mängder så jag undrar om hon inte har en riktig tillväxtperiod som det så fint heter.

Lilla a var jätte duktig när vi lämnade honom på dagis imorse. Det är så skönt de dagar det går bra. Han tycker ju bara att det är lite vemodigt att lämna oss och sedan går det bra men det är lite hemskt att se hans superledsna min. Men idag gick det bra. Yipii


Vi ska köra lite vintergrejjer till magasinet nu. Det är en massa kostymer och byxor som ska dit.

Ja det är väl vad som har hänt idag och det som händer nu. Pojkarna ska komma hem till lunch idag och så ska vi bara mysa. Lektionen med min svensk dejt är flyttad till imorgon så idag får vi vara tillsammans. 18.30 har vi pediatran till Lilla a och Snuff. Lilla a ska kolla sina prickar och Snuff ska göra 10 månaders kontroll och kolla bulan. Den är faktist lite mindre eller kanske lite mjukare iallafall för tillfället. Hoppas hoppas hoppas den försvinner av sig självt.
Oh, just ja, jag måste boka tid för skallröntgen också. Det gjorde jag aldrig igår och så måste jag..äsch jag måste så mycket men det ids jag inte skriva.
Nu vill jag inte skriva mer.

Bilderna nedan är följande:

1. Lilla Tjoffsan. alldelse ny

2. Lilla S 10 månader

3. Snuff sover på soffan i butiken
 


 

image7

image8

image9


Önskan :)

Nu kommer ju familjen P/G:s två härliga födelsedagsmånader och eftersom alla ändå frågar vad vi och barnen önskar så ska jag skriva en önskelista så vet ni. Det är ganska dyra saker så om ni vill ta fram skammelbössan :)

15/5 Mr Big 46 år:
*Ingen aning alternativt ingenting :)

26/5 Lilla a 3 år:
*Bilstol
*Cykel
*Bilar

16/6 Snuffsan s 1 år:
*Sittvagn sitty från Brio eller Emmaljunga. Den traditionella versionen. I beige eller Ljusljus rosa. alt svart
*Presentkort på H&M i Sverige

26/6 Mrs E 27 år:
* En rolig mobiltelefon på svenska
* Mama pren
* Skvallertidnings pren

Tack tack ;)

Mrs E - ganska fräck

På butiken

Jag sitter på butiken. Snuffsan sitter och tuggar på sladdarna på golvet bredvid mig.
Jag ska snart ringa till Sverige men det är väl bäst att jag skriver här innan.
Imorse gick jag med min kompis Faddi och gjorde ett graiditetstest. Hon gjorde det alltså. Blodprov. Klockan 14 får hon svaret. Hoppas hoppas. Själv gjorde jag ett fullständigt blod och urinprov för att se om allt har blivit bra efter sista förlossningen. Jag var till doktor S igår också för att fråga varför jag håller på att svimma titt som tätt..så nu ska jag in i tuben och kolla skallen. Hjälp! Jag som har klaustrofobi. Uhhh

Hoppas jag inte får en tid förän i höst eller så.

Vi strosade sedan runt på stan lite och passade också på att fika.
Nu är jag här och Skruttan är nog hungrig. Jag tror inte att hon blir särskilt mätt på sladdarna så jag får ge upp datorn. Jag har bara läst tidningarna och sökt resor till Sverige.

Bye bye

Jag

195197-2

En söt skruttan S

En s?t skruttan S

Det finns åtminstone burkar att leka med i Sverige

Det finns ?tminstone burkar att leka med i Sverige

Min lilla A

Min lilla A

Gulliaste flickan

195197-6

Lösenordet tillbaka

Det går inte utan. Jag vill inte!


Idag

Idag är det måndag igen. Jag gillar måndagar. Då har man hela veckan på sig. Snart är det fredag igen ändå.
Imorse fick jag sättapå barnen kläderna medan de sov. De gick och la sig med oss vid 12 inatt så de var inte så pigga på att gå upp 7. Sen lockade jag upp dem med mojjo..Cremefärgad och jordgubb ville stora a ha. Han har börjat definiera färger efter färg/smak på glass. Det låter jätte roligt. Det finns mååånga sorters glass här i Italien och därmed också väldigt många färger.

Jag gjorde det brutala att sätta på en tvätt igårkväll..med min mobil i! Sorg! Hur ska jag klara mig. Jag hade med mig mammas gamla telefon som kanske fungerar med ett nytt batteri, men kanske inte. Snurrade runt på marco polo, comet, timbutiker men hittade aldrig rätt batteri. Hur klarar man sig?

Nu ska jag och Snuffsan S gå ut i solen istället för att sitta här och skriva. Jag skriver så lite nu men jag har inget jag vill skriva om. Livet rullar på. Vi är på stranden, åker upp i kullarna, går promenader, vi cyklar med barnen, vi går i butiker, vi jobbar, jag lär ut svenska, vi drömmer om semestern, vi äter god mat, men vi är så ledsna för det som pågår i Sverige. Jag hoppas att det snart. Väldigt snart, kanske idag, kanske den 23:e får ett slut. Ett bra slut!

Igår piadina i kullarna

Nu har jag pratat med Zia Succo..herregud jag är så frukansvärt ledsen. Hur hemskt kan det bli? Hur länge kan det här hålla på? Nu vill jag inte ha det så här mer. Ingen av oss

Jag har tagit bort lösen.

MEN jag sätter tillbaka samma lösen och användarnamn om jag känner mig tvungen.

Nu ska jag cykla med Tjoffsan S och hämta Stora a. Det är jätte varmt och skönt ute.
Tjoffsans rosa nätstrumpbyxor har inte testats på henne ännu. Bilder kommer när jag har det :)
Men allt klär en skönhet sägs det väl?

Måste skynda.

Några nya bilder finns på den andra sidan för er som vill se.

Ni har adressen.


Kram eller puss

P.s, Lilla kusin M. Hoppas ni får det jätte mysigt på ön. Kom hit nästa gång!

Nu är jag tillbaka igen

Datorn hemma är DÖD.. Det känns tungt att skriva men så är det. Pojkarna har varit hemma en vecka från skola och dagis nu, eller ja lilla a har varit hemma i 2 veckor men idag var de tillbaka igen. Lilla a tyckte det var lite jobbigt när han väl kom på att han var tvungen att stanna där. Han tycker om sitt dagis, sina fröknar och alla kompisar men han tycker att det är tungt när vi går därifrån. Det är hemskt. Varje gång.

Helgen har varit lung. Vi har firat påsk i familjen och haft mysiga utflykter. Vi har mest varit vid havet. Det blev Milano Matittimma, Riccione och Gabbice Monte. Mysigt. Det är så varmt och skönt. Ni borde komma hit alla.

Vi sitter och tittar på biljetter till Sverige för vi har ändrade planer. Inget Sardegna i år utan vi åker till Sverige igen. Det ska bli riktigt mysigt. Vi har en jätte bra bok om Sverige där vi hittar en massa roliga saker att göra. Med och utan barn.
Ni som vill barnvakta kan ju skriva upp er på listan för de dagar vi har saker att göra utan barn ;) Men det är ioförsig inte så mycket. Kanske någon dag på stan utan barn..

Idag har jag bara promenerat på stan med Tjoffsan. Hon hade dock inte särskilt mycket lust att sitta i vagnen så jag fick kånka på henne under armen istället. Men det är inte så farligt, hon väger ju inte så mycket.

Vi köpte rosanätstrumpbyxkor åt henne hahha. Usch vad hemskt det låter men de är jätte söta.

Nu ska vi snart stänga igen och hämta killarna. Jag har ätit banan och jordgubbar till lunch.

Intressant inlägg :)

KRaM!



Det är bara att oroa sig ;)

Nu sa han det igen! Han är inte klok haha

Igår

Igår var en helt galen dag. Den började rent av helt upp och ner.
Stora a  hade fått en skateboard av våra kompisar M (även kallad Diablo) och C på måndagen och åkte hur mycket som helst på den i butiken på måndagkvällen. När han inte ville vakna på tisdagmorgonen så viskade jag i hans öra att han ju hade sin skateboard att åka på. Det brukar fungera jätte bra att viska små saker i hans öra så hoppar han ur sängen men igår morse gick det inte. Han grät och sa att han var törstig. Han fick ett glas vatten och ett till och sedan ville han bli buren av Mr Big. De gick ut i köket och poahhh så spydda han ner hela Mr Big. Ok, han skulle inte till skolan.. Sen började cirkus familjen med alla sina konster att förstöra ett hem på en morgon. 3 glas och tallrikar for i golvet. Vid olika tillfällen! Lilla a hade ont i magen och hade redan gråtit hela natten för att det kliade så på kroppen och så sa han att han hade ont i öronen. Lilla Snuffsan gjorde väl inget särskilt men hon var lite orolig för Stora a.
Jag stannade hemma med dem och vi åt en lång frukost, sedan lite Lotta på Bråkmakargatan och så bada och sedan lunch. Sedan sov vi i ett par timmar. På eftermiddagen skulle vi iväg till parken och öva lite på den nya grejen men vi åkte till Mr Big i butiken istället och sedan tog jag alla tre på en tur till matbutiken. Det gick jätte bra den här gången också. Jag tror helt enkelt att jag har missat att pojkarna har blivit väldigt stora och duktiga. Visst, de gnäller då och då men de är faktstigt väldigt lugna och lyssnar när jag säger till dem.

Efter matbutiken som tog över 1 timma åkte vi tillbaka till Babbo M och då var hela affären full med kompisar som hade aperitivo. Det har vi ett par dagar i veckan. Det är en hel drös med galna människor. Igår tror jag att de öppnade 3 flaskor champange ;)

Vi stannade till 20.30. Då skulle vi åka hem och äta fisk som jag hade fått tag på men vi orkade inte laga mat. Mr Big gick och la sig med Lilla Tjoffsan och Lilla a som var så trött och så somnade han också..vilket han inte hade planerat men jag tyckte det var ganska mysigt att sitta uppe med Stora a och mysa så jag väckte honom inte.

Klockan 22 sa jag att Stora a måste gå och lägga sig men först satt vi och pratade om vad som hade hänt på dagen och varför han inte hade gått till skolan och när han hade sprungit över övergångsstället och slagit i benet så det började blöda och varför Lilla a har alla prickar och vilka alla var på butiken och vad vi hade handlat på mataffären. Tänk vad en 4 åring kommer ihåg!
Sen sa jag att han måste gå och lägga sig för att han skulle upp till skolan och då klädde han av sig, gav mig 10 pussar och sa god natt och sov gott mamma. Sen följde jag med honom till sängen och så sov han. Vilken dröm det är när det är så gosigt. Men jag måste säga att det mesta fungerar faktist väldigt bra. Sov, mat, bad och skola, de klassiksa sakerna som kan vara problem fungerar faktist väldigt bra. Det är så skönt.

Imorse fick båda gå till skola och dagis. Det är påsklov från och med imorgon så jag ville att Lilla a skulle gå en dag innan lovet annars blir det så jobbigt för honom att gå tillbaka. Jag har haft honom hemma i 6 dagar. Istället för den 27 dagar långa kortisonkuren som sjukhuset gav honom så provar vi en goskur istället. Värre har det inte blivit iallafall. Lite bättre var det på nedre delen av ryggen idag.
Jag klarar bara inte att ge min lilla gulle kortison. Han är så liten och späd och det kändes så fel att jag fick ont i magen när jag tänkte på att han skulle äta kortison. 2 kg creme om dagen och extra mycket gos får hjälpa ett tag till.

Nu vaknar snuffs jag måste gå

RSS 2.0