Hej på er alla!

Jag är snart tillbaka. Vi tar dem vid hornen, men ibland är det jobbigt att vara positiv. Därför skriver jag inte. Det har varit för mycket tråkigt och det är ju inte roligt att läsa om. Jag vill att min blogg ska vara sann och handla om det roliga som händer i mitt liv som svenska i italien och mamma till 4 vildungar.

Men jag kommer tillbaka.

Vi ses då.

E

En lugn härlig helg

Efter en djävulsvecka är vi inne på en härlig och lugn helg. Igår var jag och Big ute och åt på ett jätte mysigt ställe. Det var verkligen perfekt. Veckan har varit så svår för oss med många jobbiga händelser så jag valde att inte skriva något här alls. Det känns konstigt att skriva om roliga händelser då(som såklart alltid finns när man har barn). Här var vi http://www.laldiqua.it/

Imorgon är det måndag. Det är veckans bästa dag. Man styr veckan från måndagen. Vi har möte 9.30, 12.30 och 15.30. Allt för att förändra till det bättre. Så ska det vara! Jag har satt eld i baken på Big.

Barnen har sovit hos mormor och vi har haft sovmorgon och total sovnatt. Vi har ätit frukost tillsammans med en massa gott att äta och dricka och ljus och musik.

Nu ska vi göra oss iordning för att sedan hämta barnen och möta upp vänner från Milano som kommer förbi för att äta lunch med oss. Den blir hos Ines i kullarna.

Vi hörs,
E

Min Stora S med horn i pannan

Vi har ju vår lilla enhörning här i familjen. Det är ju en grej hon är född med men som enligt läkarna skulle försvinna efter ca 6 månader. Bulan har ännu inte försvunnit men den har bäddats in bra i mycket hår. (vilket de sa var omöjligt, det kommer inte växa hår på den) Men bulan är alltså kvar och var sjätte månad måste vi göra ultraljud på den för att se att inget ligger i kläm och att skallen inte är öppen på något sätt. De måste även kolla blodådern som är en ½cm tjock och strömmar rakt igenom bulan också. Vad som händer om den inte försvinner av sig själv är att vi måste operera bort den. Det ville de göra ganska tidigt men vi vill inte göra en "skönhetsoperation" på Stora S. Inte ännu. Det medför risker och hon måste ju vara helt sövd. Bara tanken på att de ska gå in genom nacken och gå under huden ända fram till pannan känns verkligen inte bra heller. Vi hoppas på att de lägger sig av sig självt. Förklaringen till varför den inte har försvunnit ännu enligt läkarna är att den hela tiden får liv av blodådern som passerar. Den fortsätter att pumpa upp den.

Imorgon fick vi iallafall tid kl 09.15 att göra det och det känns bra.

Ser ni bulan? Den smyger sig fram under håret

Tack!


Tack för era kommentarer. Jag läser dem alltid och det hjälper när man är lite nere och får fina ord och peppning.
Idag är det mycket bättre. Ibland vet jag inte hur jag ska komma ur en situation. Jag är stark som människa men när man har så mycket att tänka på, på en och samma gång så blir det svårt ibland att se klart.
Igår var en sådan dag. Idag har jag löst det. Vi klarade det. Igen!



Idag är det Big's lediga dag. Det är underbart. Vi var på butiken och gjorde lite viktiga telefonsamtal och möten på morgonen. Vi har nya planer. Storslagna och vi klarar det nu. Jag känner mig riktigt glad faktist!


KRAM!

/E


Låt oss börja dagen bra idag

Här får ni något härligt att lyssna på.



Jag vet inte exakt från vilket år den här låten är men när jag hörde den för första gången blev jag såld!

/E

Julklappslistan igen

Flera önskningar:

Till alla 4 barnen
Kabinväskor. Resväskor på hjul storlek kabinväska.

Bra va?!

E

Kommentarer

Idag är jag lite nedstämd..skriv något som kan pigga upp mig lite..om ni känner för det!

Kram,
E

Buongiorno mondo!

God morgon på er alla. Här sitter jag på toaletten och väntar på att torktumlaren ska gå färdigt. Det är ingen idé att duscha innan för det är så fruktansvärt varmt här inne när torken står på.
Det har varit en lugn natt i natt. Äntligen. Stora S har dock bestämt sig för att sova med oss på heltid tror jag. Hon vaknar oftast redan vid 12 på natten och sover sedan hos oss. Min rygg börjar blöda av värk snart. Hon sover som en säck ovanpå mig.

Idag har vi en ganska tuff dag framför oss med jobbet. Jag vet inte om jag ska känna mig peppad eller lite deppig för det. Inga lätta saker. Och inte roliga. Håll tummarna.

Nu har tumlaren gått färdigt. Klockan 09.00 har vi ett möte så jag måste verkligen skynda mig.

KRAM,
E


Bibbi

















Paolo Conte!

Javisst är han suverän Ulfar!!

Potatismos, köttbullar och hela havet stormar

Jag är hemma med Lilla A, Stora S och Lilla S. Vi har rullat köttbullar i flera timmar, Stora S köttbullar blev köttkorvar men det går ju det också. Sen gjorde vi en till ananaskaka igen. Den blev lite finare den här gången. När Big åkte tillbaka till jobbet hände det plötsligt något. Barnen blev sjövilda och leker hela havet stormar i hela huset. Jag går städar efter dem och stänger sedan dörren till rummet jag städat. Jag kanske helt enkelt skulle ta och låsa in dem i ett rum? Vilken lysande idè.

Nu ska jag själv titta på resor. Vi SKA till Marocco i mars och jag tänkte åka till Sverige ensam någon gång innan det.
Ikväll kanske jag ska till ögondoktorn. Problemet är bara att mamma inte är här och kan alltså inte ta hand om barnen. Jag är nämligen DÖDENS rädd för ögon doktorn. Jävlar att jag alltid måste gå dit! Varför kan inte jag skonas?
Jag måste hur som helst ha med mig Big om jag ska gå dit och jag vet inte om jag vill ha med mig alla barnen också. Jag vill inte att de ska se mig så rädd som jag verkligen är där. Ensam kan jag absolut inte gå.
Mamma kommer på torsdag men den här doktorn är bara här på tisdag kvällarna. Det är den absolut bästa och jag vill inte gå till någon annan som inte känner till min fobi.

Byeee,
E

Paolo Conte

För drygt ett år sedan var vi och såg Paolo Conte i Bologna. En underbar konsert. Nu har vi bestämt oss för att gå igen. I början av december kommer han till Ravenna. Hoppas barnens mormor är här då ;)

Jag älskar verkligen hans röst.


Mobiltelefon till barnen?

Igår när vi var på tennisen slog tanken mig att det kanske är dags att ge Stora A en telefon. Till exempel när vi är på tennisen så lämnar jag ju honom och Lilla A där. De vet att om det händer något så ska de vänta där på mig, men kanske vore det bra om han kunde ringa mig?
Jag känner mig alltid lite nervös och orolig när jag lämnar dem och inte förän jag ser dem igen är jag lugn. Det är ju inte så att jag lämnar dem särskilt mycket någonstans eller någon gång. Men till exempel även när de är hos kompisar också.

Jag frågade Stora A om han tycker det och då frågade han..REDAN? Oj. Hahha. Jag sa att det kan ju vara bra att ha den där i väskan i nödfall. Nu måste jag fundera lite på det också.

Vad tycker ni? Det är väl ok?


Här sitter jag på jobbet

Men det borde jag inte göra. Jag har jätte mycket att göra innan december och jag känner att jag inte riktigt hinner med att jobba också!!

Men samtidigt så har jag ju varit borta från jobbet i 2 veckor och mina högar att ta hand om bara växer. Ibland känner jag mig lite stressad. 4 barn, jobb, nya projekt. Det tar så mycket tid. Det är ju inte bara att ta hand om barnen. Eller bara vara där. Planering för middag, nya kläder, tvätta kläder, skola, dagis. Allt tar så mycket tid. Jag hinner inte med.

Imorgon är det födelsedagskalas hos Stora A's bästa kompis och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom. Stora A hjälpte mig inte nämndvärt mycket heller att komma på något. Han sa att han redan har allt.

/E


somna sent, vakna tidigt

Ibland är det väldigt jobbigt att gå upp. Väckarklockan kan få ringa hundra gånger. Imorse snoozade vi i en timma. Big har åkt till skolan med barnen. Nu ska jag försöka göra mig iordning inför dagens dag. Det är jätte grått och trist ute så jag måste försöka mig på lite färg.
Ha en härlig dag gott folk!

Njut. Det är ju tisdag!


/E

Ja tack!!

Vad jag vill ha något härifrån!!! Jag är så väldigt sugen på smycken just nu!! Visst har jag mest hela tiden min etta, tvåa, trea och fyra med mig (fysiskt) men det kunde ändå vara roligt med ett till smycke! Undrar om det finns plats för en fyra??

http://www.familjesmycken.se/

Nu är flaskan urdrucken

pizzan är slut, och så även filmen vi såg.Vilken härligt kväll efter alla ägg och spenat!!!

PUSSSSS,
E

Julklappar igen..

Hahha, så smart va att skriva sin önskelista här på bloggen.
Nej, men alltså, det är faktist väldigt bra eftersom jag är väldigt glömsk av mig.
Jag vill att det ska vara massor med julklappar under granen till barnen och jag håller på att pricka av listorna hela tiden.
Här kommer lite fler:

Stora A och Lilla A tenniskläder. Riktigt snygga tennis kläder.
Tennisracket till Lilla A

Människor och deras bilar

Idag har jag ägnat mig över att fundera på männsikor och deras bilar. Man kan så väl se vilken bil en person är på väg till på en parkering. Man ser på kläderna, på hållningen, på status. Idag satt jag i vår bil utanför butiken och väntade på Big innan vi skulle stänga. Då kom en av våra kunder ut och gick för att hämta bilen. Det stod ca 15 bilar där han hade sin och jag såg ut hans bil på en gång. Och jag hade rätt.
Big har ju sin Mini, och det skulle jag också säga är precis en bil för honom. Han har alltid bara kört Mini.
Men jag, är jag verkligen en sådan här som jag kör?

Skulle ni gissa det? (säg nej)

Nu måste jag sätta in bröden i ugnen. Sedan är det tennis för killarna. Stora S följer med Big till butiken, jag hämtar henne efter tennisen. Hon är så SUUUUR idag.

 Byeeee,
Mrs E

Måndag 16 november 2009

Idag är det 2 månader kvar till Lilla S fyller 2 år. Då tycker jag att barnen börjar bli barn. Inte bebisar. Det är roligt att följa hennes utveckling. Hon är så speciell Lilla S. Hon lär sig saker i total motsats mot vad hon egentligen borde lära sig. (Iallafall det som står i alla böcker) Hon kan lätt göra iordning en smörgås med pålägg, rostad och färdig. Hon håller upp dryck i glas. Hon dukar av bordet. Hon borstar tänderna och tvättar ur schampo själv. Hon tar på och av sig skorna själv. Men hon är inte så bra på att prata. Hon förstår allt på både svenska och italienska men hon är lite sen med riktigt ord. Det är lätt att förstå vad hon vill iallafall. Hon har ett enormt kroppsspråk.
Idag är alla på skola och dagis. Det känns nästan konstigt att vara tillbaka på jobbet. Jag sitter och beställer presentpapper från Sverige. Vad svårt det är att välja. Under tiden jag funderar skriver jag lite här.

Vi åkte inte till alperna igår. Vi hade även tänk att åka till Verona men gjorde inte det heller. Det var en riktig höstruskdag. Alldeles grått och dimmigt ut och jag vaknade kl 12..Herregud! Vi blev kvar hemma, Big bakade med barnen och jag fixade lite hemma. M tog med ettan, tvåan och trean på bio. De såg filmen Up i 3D. Stora S blev lite rädd när hundarna i filmen kom flygande. Jag och Bibs åkte till shoppingcentret (vilket alla andra också hade valt att göra) Vi köpte lite julklappar och Bibs fick lite nya kläder.

Middag hemma. Min diet går bra men det var tufft igår. Idag är det tredje dagen och det känns äntligen lite lättare. Det märks faktist riktigt mycket på kläderna. Inte på vågen men jag har betydligt mindre midja. Redan!! Det är ju underbart.

Idag slutar alla barn tidigt så vid 13 är vi hemma igen. Då ska jag tvätta, städa och baka bröd.
Sallad med skinka och ägg (blurk!) till lunch. Middag med broccoli. Yummie..

Nu måste jag fortsätta beställa papper.

Kram,
E


Hemma efter 2 timmar på cykel

Jag och alla barnen gick ut och cyklade. De stora ville så gärna till parken men just den parken de ville till är så tråkig att jag inte klarar av att vara där i mer en 5 minuter innan det kryper i kroppen på mig så vi kompromissade och åkte ut på cykeltur istället. Jag hade Lilla S framför mig och Stora S bakom. Killarna cyklade på sina cyklar. Vi åkte till Big och hälsade på i butiken. På bageriet bredvid blev barnen bjudna på pizza och kakor så det blir ingen middag för dem ikväll. (Fast ioförsig sitter de och äter gifflarna som vi bakade häromdagen med mjölk) Stora A ville stanna kvar i butiken och det fick han. Jag och de andra cyklade hemåt och nu är vi här 2 timmar senare. Vad skönt det var.
Jag tog en före bild på mig själv i bara underkläderna. DET kan jag lova gör att jag inte rör kylskåpet ens under pistolhot. HJÄLP! Jag ser inte klok ut. Visste ni det eller??
Hur som helst, det känns jätte bra att jag tar tag i det nu.
Ikväll blir det grillad oxfile' och sallad med olja och citron. Kalas.

Nu ringde precis Big och sa, Hmm, E är det ok om vi andra beställer hem pizza? Alltså, inte för att jag inte gillar oxfile' men det är alltid så här. På lunchen frågade han om han skulle köpa hem lite bubbel till middagen..Jäkla jäkla Big


Nummer 3

Nummer 2

Nummer 1

Nummer 4

Bibs är koncentrerad

På soffan hos Big

Barnen gjorde jätte mysiga poser men så fort jag tog en bild så blev
den så här. Ni får helt enkelt föreställa er hur söta de KAN vara

Ja, vad säger man?

Bibs

Lilla A klär av sig allt på vägen hem, innan för dörren åker pyjamasen
på direkt. Lilla A AVSKYR kläder.



Jag. Sorgligt nog



J!

SKICKA SKICKA SKICKA!! Jag kommer ju inte äta ägg och spenat för alltid!!!


Nu börjar jag

med klagomålen..
Förlåt men jag måste skriva av mig och även meddela en viktig sak till er:

ÄT INTE ÄGG OCH SPENAT! DET ÄR NÅGOT SÅ JÄKLA VIDRIGT!!!

Så, då var det sagt!

Då börjar det nu då!

Det här känns riktigt bra och faktist, riktigt enkelt. Jag gick upp 4 kg efter sommaren av någon anledning..och har sedan sakta tappat matlusten lite. Därför känns det enkelt att sätta igång nu. Det är inget som lockar riktigt. Då kan man lika gärna passa på att ändra kosten. För det är ju något jag måste göra om jag vill gå ner i vikt iallafall. Det hjälper ju inte att sitta och titta ut på himlen precis. Jag kommer inte att skriva in mina siffror här. Vad jag väger spelar ju ingen roll, men jag kommer kanske gnälla på hunger men jubla över kilon som försvinner.

 
Nu har Stora A åkt till skolan. Han var så duktig imorse. Jag trodde det skulle vara lite svårt att gå tillbaka efter att ha varit hemma så länge men han var så glad och laddad.

Stora S åkte med Big och lämnade honom, sedan ska hon vara i butiken idag. Jag tror att jag ska gå ut och cykla med de andra. Det är iallafall vad Lilla A har bestämt.

Nu ska vi klä på oss

Vi ses sen,
E

Vet ni vad jag just bestämde mig för?

Jag ska gå ner 10 kg i vikt. Är ni med? Hjälper ni mig? Jag har ingen tidsplan, ingen metod men ner 10 kg ska jag. NU.
Imorgon börjar det. (även om jag inte ännu vet någon metod så börjar det ju på det klassiska sättet imorgon) Jag känner mig verkligen laddad. Därför börjar jag nu. Tipsa mig gärna vad ni tycker jag ska göra. Tänk på att jag har 4 barn och jobb..alltså kan jag inte gå till gymmet när jag skulle vilja.
Åh, vad roligt det ska bli. Jag ska ta en före bild imorgon. Nu sitter jag har i strumpbyor och polotröja och håret som en smurf uppe på huvudet. DET känns lite väl tråkigt att lägga upp som före bild. Även om det är den som ska vara lite fulare ;)

YES!

/E

En till blogg jag läser ofta är

Carolina Gynnings. Den finner ni här:
http://planetgynning.com/

Middagen är över

barnen är i säng, och så även Big. Här blev jag lämnad ensam i tystnaden. VAD SKÖNT! Jag sitter och lyssnar på inget. Fy farao vad skönt!!

Kakan blev förjäkla god. Den såg förfärlig ut. Rent av äcklig, men så smakade jag och den var faktist jätte god!
Middagen höll på att spåra ur. När killarna kom hem med Big från jobbet så var jag helt slut av barnskrik. Det har varit ganska hög volym på tjejerna idag, trötta och griniga så när pojkarna kom hem som två vildar höll jag på att bli galen. Det blev hårda bananer när jag skällde på dem. 3 små betjänter fick jag dem att bli. De dukade bordet, plockade bort saker som låg framme och sedan, det bästa av allt.. De satt kvar vid bordet hela middagen.

Sen åt vi som sagt den oändligt fula ananaskakan som jag nästa gång kommer att göra lite annorlunda till utseendet.

Svar på frågan var jag får tag på creme fraise i Italien är att jag de första 6 åren här inte fick tag på det alls. Sen fick jag reda på att en ryska med ett litet hål i väggen på en parkering i stan sålde creme frasie så då började jag köpa det där. Sen någon månad tillbaka köper jag det på vanliga coop. En butik i min stad har det men faktum är att ryskans är bättre. Kanske för att den är väldigt mycket fetare..
Ett tips är att köra med grekisk yoghurt istället. Det är magrare och fungerar precis lika bra. Grekisk yoghurt hittar jag i nästan alla matbutiker här och finns i mjölkhyllan. Annars brukar de ha det i ostdisken också, då är den färsk men lite fetare.

/Mrs E

Jag älskar vita blommor

Gör mig lycklig, ge mig vita blommor! Just nu står en underbar bukett med vitaliljor på matbordet. Jag älskar dem. Stora ska de vara också!

De gör sig inte så fina på den här bilden. Men de är suuper fina!

Bloggar

Jag läser en hel del bloggar. Nästan varje dag följer jag vissa. Några kan jag gå in på flera gånger per dag.
De flesta är ganska ytliga. De är som skvallerblaskor, och gör vad skvallerblaskor gör för mig också.

Här är några:
http://schulmania.blogspot.com/ Calle Schulman
http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen Alex Schulman
http://magdalenagraaf.se/ Magdalena Graaf
http://www.metrobloggen.se/primadonna  Emma
http://fyranyanseravrosa.blogspot.com/ En rolig mamma
Jag kolla mest alltid in på min systers bildblogg också men den adressen lämnar jag inte här

Sen läser jag alltid:

http://www.aftonbladet.se
http://www.expressen.se
http://www.dn.se

Och så kollar jag på tv på

http://www.svt.se
http://www.tv3.se
http://www.tv4.se
http://www.kanal5.se

Jag följer även Gossip girl på
http://ch131.com där jag även ser en del filmer

Jag kolla mailen på:
http://www.mail.com

och läser naturligtvis på facebook
http://www.facebook.com

Vad brukar ni läsa mest på internet? Vilka sidor är ni mest inne på?


Jag kom i tid..

..eller iallafall nästan. Big undrade dock varför det tar så lång tid att handla creme fraise och kyckling..tänk om han ändå kunde förstå att det tar tid att handla 2 saker när det finns fler butiker att titta i.


Nu ska jag och tjejerna baka ananaskaka. Vet inte varför. Ingen i familjen är särskilt förtjust i ananas, men det låter ju så gott.
Vi provar.

/E

Yihuuuu

Först och främst, vilka fina kommentarer jag får! Tack snälla gulliga ni. Varje kommentar gör mig extra glad! Jag tycker naturligtvis att mina barn är det finaste som finns, precis som vilken mamma som helst tycker om sina barn. Men det är ju jätte mysigt att höra det från andra också.

Nu har vi varit hos doktorn och barnen är friska! Yipiiii jag är så glad. Stora A får mjukstarta med skola imorgon. Det blir nog bra att gå en dag och sedan vara hemma en dag igen.

Lilla A har lärt sig cykla. Det är så roligt att se honom så glad. Det tog verkligen tid för honom. Jag borde gå ut med barnen i eftermiddag men jag vet inte vad vi skulle kunna hitta på. Kanske parken en sväng. Pojkarna åker med Big till jobbet igen. De vill inte vara hemma med mig. Desstuom måste Stora A verkligen göra läxor, annars kan han inte gå till skolan imorgon. 20 skoldagar i italien är nog ungefär som att missa en halv termin i svensk skola. Oj oj oj..

Nu åker jag iväg och handlar till middagen. Ikväll blir det rotoli. Hot! och stor sallad. Jag älskar sallad. Jag skulle kunna äta sallad till frukost, lunch och middag. (Det borde jag nog också göra..)

Big har en representant i butiken idag. Inköp av väskor och bälten tror jag så jag måste vara tillbaka tidigt. Han sitter här bredvid mig och säger om och om igen. EEEEEEEEEEEEEEEE åååååååååååkkkkkkkk nu!!!

Jag har en förmåga att komma försent för det mesta.

/E

God morgon!

Fredagen den 13 november 2009. Det blir nog en bra dag. Vi ska iväg till barnläkaren kl 11 och få ok stämpeln i baken på barnen så de får gå tillbaka till skolan på måndag. Det kommer nästan kännas lite sorgligt. Jag har ju varit med dem i 2 veckor nu hela dagarna och det har varit så mysigt. Stora A måste sätta fart med läxorna, vi har låtit honom vila ganska mycket från dem också men det är en hög som måste plöjas nu.

Det är bara tjejerna som är hemma med mig igen. Jag vaknade kl 9 och då hade Big redan gjort iordning killarna så de fick åka med honom. Jag hämtar dem sedan.

Vi ses senare,

Mrs E

Vad tycker ni?

När jag tittar på mina barn så kan jag inte riktigt förstå hur det blev som de blev. De blev en blandning som inte gjorde dem varken italienska eller svenska till utseendet. Inte ens Lilla S som är så blond ser svensk ut. Inte på några sätt och vis. Det ser man också när de är med andra barn både här i Italien och i Sverige.
Stora A har ju dessutom asiatiska drag på ögonen och lite afrikansk näsa. Var kommer det ifrån?
Vad tycker ni?

Kväll i Santarcangelo

Det blev Rimini på eftermiddagen och middagi  santarcangelo di romangna på kvällen. Vi hade en helkul middag med trevliga människor som stod ut med våra 4 teaterapor. Barnen var helgasade och levde loppan. Det var hela bordet stormar hela middagen. Men det gick bra ändå och vi skrattade mest åt det.










Nu är jag trött.
God natt gott folk

/Mrs E

Bröllop

Jag och Big har pratat ganska mycket om bröllop den senaste tiden. Vi är ju så oense om VAR vi ska gifta oss och därför blir det aldrig bröllop. MEN han är iallafall väldigt bestämd på vad han ska ha på sig. Idag lyckades han förklara det ganska bra. Han var ju hos skräddarna i Bologna idag och fick ny inspiration. Härligt! Han har bestämt sig för att det ska vara ungefär som Lapo Elkann klär sig (prova sök på google). Han har förmågan att klä sig väldigt underhållande fast det är väldigt dyrt och väldigt välskräddat. Han kan gå i badbyxor och kavaj. Gröna skor och randig kostym. Han kan blanda precis hus som helst. Och faktum är att jag är jätte glad för Miro smak. Jag älskar det. Det kommer bli ett sant nöje att gifta sig med honom.

Kanske han helt enkelt kommer i mjukisbyxor? Vad skulle ni säga då va?


Eller kanske i kortbyxor?


Eller kanske i den här färgen?


Hemma med flickorna

En hemma morgon med flickorna. Vi städar, klistrar, ritar, busar, skriker, tvättar och badar.
Pojkarna är med Big som vanligt. De mår mycket bättre nu. Så skönt. Flickorna mår också bra men jag försöker hålla oss hemma lite extra när vi inte har något särskilt att göra ute ändå.
Just nu ligger flickorna på golvet här i vardagsrummet. Stora S ritar jultomten i ljusblått och Lilla S tittar i fotoalbum.
Jag sitter här och tittar på hus. Det finns en lägenhet på 290 kvm i stan. Högt som himlen till tak och totalt tom. Vilken dröm. Svindyr förstås och ännu dyrare att färdigställa.
I eftermiddag åker vi till Rimini. En svänt till IKEA också. Äntligen. Det är så mycket småplock som fattas nu igen. Big åker med killarna till Bologna på lunchen för inköp till butiken.
Nu måste jag göra iordning lasange till oss här hemma och sedan får nog S och S sova. Det vore skönt.

/E

Så här såg de ut..


















Jag fick nog!

Det gick inte att vara hemma mer. Jag fick nog. Vi vaknade imorgon, alla utvilade och på bra humör. Ingen hade feber, ingen hade ont någonstans. Yipiii. Stora och Lilla A följde med Big till butiken. Jag slängde mig på luren och ringde min kompis F och frågade om vi inte kunde ses. Jag ville vara social. Träffa någon annan än oss. F skulle till en butik och göra bomboniere till dopet av hennes son som vi ska på den 29:e. Bomboniere är jätte viktigt här. Det är som en liten gåva som man ger på tex dop, bröllop, skolavslutningar mm. Det finns en enorm tradition i det här och det är väldigt viktigt. I syditalien är det nästan ett rent vansinne. Det är bombonieran som avgör om festen var lyckade eller inte kan det verka som ibland.
Iallafall så valde vi ut en gullig liten ask, som sedan fylls med konfetti. Chokladfylld eller med mandel. Ljusblå för pojkar, ljusrosa för flickor, guld eller silver och vita vita bröllop. Det är så mycket som ska tänkas på. Hur F och damen i butiken kom fram till att det ska vara 4 vita och en ljusblå i varje paket när hennes son ska döpas var en historia lång en timma. Eftersom hennes son har fyllt 1 år så kan man inte bara ha ljusblå. Han är ju inte bebis längre då. Typsnittet på texten i biljetten som hänger på lilla asken..Herregud. Fantastiskt ändå. Vilken business. Och faktum är att jag börjar gilla det där nu. Det är ganska mysigt faktist. Varje gäst får med sig ett litet paket hem.

(de med mandlar är godast..)

Efter detta bestyr tog vi bilen och åkte till Faenza för att gå på h&m. Inget inköp dessvärre.

Vi åkte hem, jag tog ett bad och sedan åkte jag för att titta på en lägenhet. Den var inte rolig alls. Ahhh vad deppigt det är att se fula hem.

Eftermiddagen bestod sedan av pepparkaksbak med resterande bit deg (tar pepparkaksdegen aldrig slut??) och sedan 2 vilda flickor som skulle göra slut på all sin kraft. Inklusive min. Det var fullständig katastrof här hemma i eftermiddag. Och då hade jag bara flickorna.

Kl 19.30 åkte de i säng och sedan efter 20 kom Big hem med kebab och 2 andra vilda barn. Pojkarna.

Nu har de också åkt i säng och det verkar som om Big också somnade med dem. Så här sitter jag ensam. Vad tyste det blev. Vad ska jag nu hitta på?

/Mrs E


Ikväll

























Låt mig presentera:




Vår nya familjemedlem!



Den här lilla fisken kom hem till oss på lunchen idag. Big och Lilla A var och hämtade honom för att inte ville vara kvar där han var. Kan ni hjälpa oss döpa lillfisken? Jag kallar den för Lilla stackarn, men det tycker inte barnen var något bra namn. Hjälper ni oss?




Om du fick..

Om du fick önska dig vad du ville i prestent. Just nu. Vad skulle du då önska dig?

Brännskada i magen

Det brinner i magen. Det känns som om jag har varit uppe hela natten och druckit t-röd (iallafall som jag kan tänka mig att det känns om man dricker det) Det är som om det är eld därinne.
Tänk hur alla parkalkisar måste må varje dag..

Jobbar jag?

Igår var jag ute med min kompis F på morgonen och handlade. Hon pluggar egentligen på universitetet men eftersom hon har 2 små barn och bor 6 mil från universitetet så går det lite sådär just nu. Därför har hon via arbetsförmedligen skrivit in sig på en kurs om turism som är finiansierad av staten. Enda grejen är att man ALDRIG får ha jobbat. MEN sa jag då, kanske jag också skulle gå på den. Jag har ju aldrig jobbat. Va, sa hon. Men du har ju en butik!?! Herregud, jag glömde att jag har en butik sedan 2005. Tänk, jag har ett så roligt jobb att jag har glömt att jag har jobbat de senaste 5 åren.
Det är ju fantastiskt!

Vinter idag?

Igår lovade de  vinter idag. Vinter? Vad menar de med det på italienska? Här är det fortfarande runt 20, solen skiner väl inte lika mycket som igår men det är ju fortfarande bara morgon.
När jag hör att det ska bli vinter så förväntar jag mig iallafall något i den här stilen:



Fast det är klart, glad är jag ändå. Jag gillar ju faktist inte snö. Inte på några sätt och vis. Det är bara lite mysigt att se det på bild men mer än så vill jag faktist inte ha. Jag flyttade inte till Italien för att jag saknade snö och slask.

Nu är vi uppe. Ny dag idag igen. Hoppas den blir bra. Stora S vaknade med öroninflammation så vi får väl se hur den slutar.
På lunchen idag tänkte jag ta en tur till MEGA. Men det är klart, det är ju måndag så det är väl stängt.
Nu städa.


För att avsluta helgen..

..här är jag igen. Det har varit en ganska märklig dag ändå. Det känns som om det har hänt hur mycket som helst och ingenting idag. Jag var ut med en kompis på morgonen och handlade. Sen var det lunchen. När Big sov ringde grannen på och under armen hade hon en fasan. En hel fullständig fasan! Hon sa att Big hade sagt till hennes man att han gärna tog emot något efter jakt. Och så kom hon där med fasanen. När hon (formodligen) såg att jag blev lite paff frågade hon om jag visste hur man skulle göra rent den?! Uhhm sa jag, nja jag har väl inte riktigt gjort det förut. Hon var snäll och tog hem den igen och ett tag senare kom hon tillbaka med en skållad stackars fasan färdig att sätta in i ugnen.
Sen hade barnen fest på bordet med alla ritpapper de hade. Det fick de lov att göra men om de lovade att plocka upp allt igen från golvet när de lekt färdigt. Det lovade det. Såklart.
Dessvärre blev det svårare än vi trodde för dem att hålla vad de lovat, så vi tog till alla föräldrars vapen..lockbetelse.. OM ni plockar upp allt från golvet så får ni TAATAATAATAMMMM MC DONALDS!
TRUMVIRVEL!!! DET FUNGERADE! Inte ett papper kvar på golvet 1½ minut senare.
Big satte en jacka över sina hemmakläder, Stora S satte en jacka på pyjamasten och stövlar på fötterna och så åkte de drive och köpte Mcelidoncen. Sen åt vi det på mest tjusiga dukade bordet. Lindt chokladkulor till efterrätt. Mycket hälsosam middag.
Tagliatellen blev infryst och min ragu också.
Sen var det bad, Mr Bean filmen, bus, medicin, tandborstning och så stupade Lilla A och Lilla S i säng fö en dryg halvtimma sedan.
Nu står Stora S och gör trollkonster med starwars ljusstaven hon fick i sitt happymeal och Stora A skrattar så han håller på att kissa på sig.

Ganska mycket för att vara söndag ändå.
God natt, nu ska jag krypa ner i sängen och se på pinsamma tv serier på datorn.

/Mrs E

Vi närmar oss jul. När jag kommer på vad barnen önskar sig så lägger jag upp det här. För att minnas åt mig själv eller om någon annan skulle vara intresserad att veta ;)

1) Jag har varit så smart att jag har önskat vad som helst från www.dodo.com till flickorna från Big.

2)

Adidas superstar till båda flickorna. Storlek 22 till Bibs och 25 till SWE

3)  Cicciobello Bua. Det är SWE's högsta dröm just nu.

4) Nintendo DS, Nintendo DSi Eller Nintendo DS lite. Jag har fortfarande inte förstått vilken av dem som är bäst. Jag måste fråga någon kunnig. Pojkarna ska få varsitt.

Slut på listan. Det kommer nog upp fler saker. Det känns så bra att planera.


Jordskalv på Sicilien..

Det har varit ett kraftigt jordskalv på Sicilien idag. Jag ser på nyheterna samtidigt som jag jag sitter här och funderar ut en lyckad affärside. De säger att vintern kommer imorgon. Vad menar de med det? Det är ju 20 grader här just nu?! Det är översvämning i Rom och det snöar som aldrig förr i Torino, men här hos oss är det som om vi alltid blir besparade på det tråkiga. Bra bra.
Barnen står på bordet och kastar ner 2000 papper och ropar woli wola wolo woli wola wolo
Tänk om man kunde vara barn igen och ha så roligt åt en sådan sak. Men det är ioförsig roande att titta på dem också.


Inget IKEA

Nej fy, IKEA ensam på en söndag kändes verkligen inte inbjudande när jag väl skulle åka. Dessutom var pappan i huset alldeles borta i sin sömn. Stora A mår inte bra och kräks så det blev helt enkelt en hemma eftermiddag..igen.
IKEA kan vänta. IKEA brukar inte försvinna i första taget.

/E

Hej söndag!

Veckan har gått till sitt slut trots sjuka och isolering hemma. Jag har ju fuskat mig ut när Big varit hemma på lunch förstås, han har ju över 3 timmar lunch varje dag så då passar jag på.
Eftersom alla andra butiker också är stängda när han är hemma på lunchen så blir det supermercati som jag får åka till. Ibland roligt, ibland hemska.
Den här veckan har jag varit på Le Maioliche i Faenza, Bennet i Forlimpopoli och idag hade jag nöjet att åka till Conad i Castro Caro. Vilka utflykter!
Nu sitter jag och väntar på att Big ska vakna så jag kan sticka iväg till IKEA i Rimini. Jag försökte ragga med mig några vänner men det gick inte så bra. Kanske för att de har familjer..och precis som jag vill vara med dem på helgen..och inte gå på IKEA..
Jaja, jag åker själv. Jag vill ju kolla julpyntet där också. I år har jag blivit helt galen i julpynt och julbestyr. Det ska bli århundradets bästa jul i år.
Bibi vaknade nyss, Swe och Lilla A badar och Stora A sover på soffan. Jag tror han är ganska dålig fortfarande.
Imorgon får vi veta mer iallafall.

KRAM,
E

Bibi är alltid smutsig.. Här fick hon sitta och bada i köket när jag och
de andra barnen bakade kakor. Praktiskt. Mycket praktiskt upptäckte jag.


Lilla A och Lilla S sitter i trappan och väntar på att de andra ska komma
upp från källaren när strömmen gick.


Lilla A försökte verkligen få Bibs att titta in i kameran och se söt ut..

..men han lyckades inte. Hon ville inte vara med på bild. Men det ställde
han däremot upp på.

Idag har det varit pasta bak. Big och Stora S gjorde tagliatelle


Nästan färdigt!


1 kg tagliatelle. Middag ikväll

Min familj

Jag har en man, Mr Big kallas han för i sammanhang. Vi träffades som 2 vilda vindar och har i rekordfart bildat en familj på sex personer.
Ibland, när världen stannar av undrar jag vad tusan jag har gjort, tänker att det nog är bäst att slänga ut karln med huvudet före (även jag vi bor "hemma hos honom" fortfarande). Jag kan tycka att han är världens knäppaste. Men så kommer jag tillbaka till verkligheten igen och kommer ihåg varför jag inte blev orolig när jag efter så kort tid fick veta att vi väntade Stora A. Och så kommer jag ihåg varför jag sa ja och darrade av lycka i månader när han friade till mig. Det är för att han är så speciell för mig. Det finns inte en man i världen som kan vara så perfekt när allt kommer till kritan. Han har sina svagheter det har han förstås men han är en verklig ängel.

Jag har inte gått upp en enda gång på natten sedan första barnet kom. Jag fick barnen bredvid mig när det var dags att amma och när de hade ätit färdigt tog han hand om resten. När barnen är törstiga på natten är det han som ger dem vad de vill ha. Han tar med sig barnen till jobbet när jag inte orkar. Han lagar mat, städar, går upp på helgerna och bakar och gör iordning frukost för att sedan vänta tills jag vaknar.
Han fixar saker, hänger upp saker, lagar, gör läxan med Stora A varje dag, lär barnen cykla, sjunga, skratta och vara som barn ska vara..

Men vad Big gör framförallt för mig är att han har tålamod med mig. När som helst och hur som helst. Han finns alltid där, som en annan person aldrig skulle finnas.
Vi har skrattat dagar igenom, vi har älskat och hatat varandra och jag hoppas att jag alltid kommer att få leva med honom.

Han är min och det är jag så glad för.



sjukinlägg fredag morgon

Sådär, då var alla sjuka. Inklusive Mr Big. Vad ska man säga? Yipihoo?

Lägesrapport:
Stora S: 38,8. Har varit vaken hela natten
Lilla A: Vrålhosta och hängig
Lilla S: Näsa som en kran, 39 i feber. Hosta
Stora A: 39 i feber. Hosta.

Stora A har imorse fått aerosol med kortison, antibiotika, dubbeldos febernedsättande, vätskeersättning.
Det är som ett enda stort sjukhus idag. Jävlar var jobbigt det är nu. Det är svårt att räcka till med 2 armar och en famn till 4 sjuka barn.

Krya på oss..

/E

Sjuka barn och bagelsbak

Här är det fullständig sjukstuga. Lilla Bibs la sig halv sex igår kväll och har inte gått upp än. Undrar om hon ska sova ett helt dygn? Jag har gått in flera gånger bara för att se om hon andas. Undrar hur glad hon kommer vara när hon vaknar. Bibs brukar ju äta som en vuxen normalt sätt..och hon har bara ätit en amerikans pannkaka igår förmiddag..
Jag och lilla A passade på att baka bagels nu på morgonen. Eller, vi håller fortfarande på. Jag har aldrig gjort det förut men hittade det http://www.bagelsrecept.se/enkla-bagels-6243909 receptet och nu är vi inne på vattenbadet.
Koka, men inte stormkoka. Det måste vara en väldigt fin liten gräns där. Eftersom de har specificerat detta måste det ju vara väldigt viktigt..
Nu åker de ner i grytan. Sedan får vi se vad det blir av dem

KRAM,
E

Bara bilder. Oktober 2009










































Pappas kokbok

Min pappa vann första pris för sin senaste bok, en kokbok för några veckor sedan. Det är jag väldigt stolt över!

PUSS PAPPA!


Jag har inte så mycket att säga


Men ni får gärna titta.


 


RSS 2.0