Nej vet ni vad..

..eftersom jag inte fick börja drömma om flytten till lägenheten så flyttar jag bloggen istället.
Följ gärna med mig
http://blogg.mama.nu/italienmorsa/

KRAM,
Emma

Åhhh

Jag vaknade så glad imorse eftersom jag skulle åka och titta på lägenheten i stan. Klockan 9 var det bestämt möte med mäklaren. Jag skyndade mig att lämna barnen och tog en frukost innan jag åkte dit. När jag klev in genom dörren la mäklaren precis på telefonen och berättade att ägarna inte kunde komma! Jag som var så himla nyfiken. Vi gick iallafall och tittade på utsidan och det är verkligen ett jätte fint hus. Ett helt våningsplan. Gud så skönt! Det är en stor innergård som i princip bara är för den lägenheten också.
Vi kom överens om att mäklaren ska ringa igen och så får vi förmodligen se den nästa vecka istället! ÅHHHHHHH jag vill nu!

Eftersom vi nu har tagit steget och helt bestämt oss för att lämna villan så har vi också slutat att fundera på inredningen där. Vi flyttade ju in i april 2010 så vi har inte bott så länge och så flyttade vi från en lägenhet som var miniliten till ett jätte hus så det har varit ganska tomt. Nu hade vi börjat få iordning och det är ganska mysigt hemma nu men så bestämde vi att vi flyttar igen så nu blir det inget mer.
Men för att göra lite småsaker hemma istället för att få det lite mer hemtrevligt så köpte jag hem tulpaner igår. Det var ett bra tag sedan jag köpte hem blommor, synd för det är så himla mysigt! Särskilt tulpaner. Jag tycker egentligen bara om vita blommor med det hade de inte så det blev vit/rosa långa. Så fint!

Suddig mobilbild

Pojkarna tyckte hiphop var super roligt igår så det kommer de nog att fortsätta med. Nästa lektion är på måndag.
Jag och Big gjorde lite ärenden igår men han också med lite shopping. Axel fick mycket nytt och så hittade jag några små saker till SS och SF också och en kavaj till mig.
På kvällen hade vi planerat att äta middag hemma men Big blev kvar i butiken så länge med kunderna så jag fick åka och köpa pizza hos vår egna pizzabarbara istället, sen hem och ner i säng på en gång. Vi har kommit tillbaka till våra gamla tider igen, barnen lägger sig kl 20.00 och det fungerar jätte bra. Det är så skönt när de vaknar på morgonen med att sjunga och inte med skrik och gråt som det annars blir om de lägger sig för sent.

Axel är ju ganska stor nu för att lägga sig 20 kan man tycka men har så tufft och mycket med skolan att han inte klarar det annars. Han behöver verkligen sova så mycket. Han sover drygt 11 timmar per natt.

Kunddddddddd


Hej hej hej,
Emma

Risig

Idag är jag inte riktigt helt ok. Jag och Big körde seeen middag igår natt. Dessutom delade vi på en flaska champange och den satte sig totalt i mitt huvud. Natten tillbringades dessutom i sällskap av stora stora Axel och Svea på tvären så jag sov dåligt de få timmar jag sov.
Imorgon är det torsdag. Härliga torsdag. Big är hemma och vi ska göra lite ärenden och kanske åka och försöka oss på soffköpet igen. På eftermiddagen ska pojkarna gå på hiphop och sedan har Big kunder inbokade imorgon kväll. Men det är iallafall skönt att han är hemma.
Nu är tid bokat för visning av lägenheten i stan. Jag får gå ensam och kolla på den på fredag morgon. Är den en dröm så får Big vara hemma någon dag nästa vecka och se på den om de inte kan på torsdag.

oj jag hade lite kunder så nu har jag tappat tråden. Jag kanske tittar in igen lite senare

/Emma

Onsdag i affären

God morgon på er!

Här sitter jag i affären i vanlig ordning. Det var full rulle imorse också och jag ahr äntligen fått tid att sitta här. Imorgon ska Big göra iordning Lambrettan så vi slipper åka iväg så tidigt. Skönt!

Vi åkte iallafall först med Svea Felicetta. Hon kom som första barn till skolan och grinden var till och med fortfarande låst! När de kommer så tidigt så får de äta en riktig buffe' frukost så hon var så glad för det. Sen var det Bibi's tur och efter det åkte jag och pojkarna till en mysig bar med stora fluffiga soffor och gottade i långfrukost.

Efter skolan åkte jag till revisorn och lämnade en massa papper och när jag precis hade kommit innanför dörren till butiken ringde de från skolan och berättade att Arvid vad sjuk. Magknip. Det blev till att åka tillbaka till skolan igen och hämta honom och här är vi nu. Jag jobbar och Arvid ritar och skär i kartonger. Jag försöker också hitta något bra London hotell. Vi fick akut lust att åka till London ett par dagar i februari. Om Big kan vara ledig så gör vi det.

Igår fick jag ett spännande samtal om ett jobb. Jag vet lite mer om det på måndag. Det känns iallafall väldigt roligt. Én annan sak jag också väntar på är att få gå på visning av en 300 kvm stor lägenhet mitt på stan. Det låter nästan för underbart för att vara sant! 300 kvm på ett plan!

Nu måste vi jobba lite till.

Det verkar som om Arvid är frisk nu..


Uppe med tuppen

Imorse kom vi för en gång skull upp i tid. Big missade inte heller tåget idag som han gjorde igår. På torsdag sätter han igång Lambrettan igen (om den startar efter månader stilla) och får ta sig till tåget själv. Det är inte roligt att åka hemifrån kl 7.00.

Från och med idag tänkte jag skriva ut namnen på oss istället för bokstäver. Jag tycker ju att barnen har så fina namn så det blir nästan som en melodi när jag skriver dem ;)
För er som inte vet vad de heter så är det:
Axel som är 8 år, Arvid 6½ år, Svea Felicetta 4½ år och lilla Bibi' som egentligen heter Sigrid Susanna 3 år.

Igår kom en kompis och hälsade på mig i butiken. Hon berättade att hennes dotter har börjat på hiphop dans precis bredvid pojkarnas skola. De har just avslutat simskolan så jag tror att vi ska prova dansen nu. Axel älskar hiphop och killarna dansar jätte mycket hemma. Vi får väl se hur det går när de upptäcker att det är mest tjejer på kursen.

Igår när jag kom hem efter jobbet hoppas Axel och Arvid på mig och berättade att imorgon (idag) skulle de fråga varsin tjej om de ville bli deras. SF och SS har sedan länge en hel hop med killar men pojkarna har alltid sagt absoooooluuuuut inga tjejer. De var alldeles uppskruvade och plockade fram kläderna de skulle ha på sig och provade olika frisyrer framför spegeln!! Arvid satte sig sedan ner och började skriva ett kärleksbrev till sin blivande tjej.

Det ska bli väldigt spännande att höra hur det har gått idag.

Nu ska jag jobba lite, Big ordinerar mig saker att göra.


undrar när himlen blir så här blå igen.. jag längtar
Positivitet!

Nu kom jag på det! Det bästa med att vara egen företagare var ju att man kan bestämma arbetstiderna själv. Så då stänger jag affären nu och åker hem och roar mig med barnen istället. Utmärkt!

Vi ses kanske imorgon!


Hej hej


Tankar och funderingar

Jag går in här på bloggen många gånger, tänker att det här och det där ska jag skriva om och så när jag börjar så kommer det inte många ord.

Vi har just nu en liten kris i organisationen med jobb, skola, familj och barn och det är därför väldigt snurrigt just nu.
Jag funderar på om vi ska sätta in en annons om aupair igen, men det är så himla svårt att hitta någon som kan passa bra med oss och barnen. Det är ju inte lätt varken för oss eller för personen i fråga.

Vintern börjar förhoppningsvis gå mot sitt slut och jag längtar verkligen efter våren nu. Det är nog första gången som jag verkligen känner att jag absolut inte vill ha en dag till av vädret som är nu.

Big jobbar jätte mycket. Han har återigen börjat pendla till modena, reggio emilia och parma. Han fick ett erbjudande som ekonomiskt var väldigt svårt att tacka nej till men nu har vi det jobbigt med resten istället. Jag måste ju jobba varje dag i affären till 19.45 och det är inte så lätt då med 4 barn som dessutom har aktiviteter, kompisar och läxor att göra varje dag. Mamma hjälper mig väldigt mycket men hon har ju också mycket att göra.

Nu ska jag prova lägga in en annons på någon sida så får vi se hur det blir sedan. Ge mig gärna tips om ni har.

Kram,
Emma


RSS 2.0