Hej!

Jag har inte skrivit på några dagar och anledningen till det var för att jag har varit så fruktansvärt arg!
I torsdags skulle vi åka hem med Ryanair från Skavsta till Rimini. Vi gick upp 2.50 på natten för att ta oss till flygplatsen i ingemansland. Väl där fick vi inte komma förbi bagage kontrollen. Helt plötsligt var inte våra specialköpta resväskor ok på ryanair. När vi väl bråkat färdig efter över en timma så var det för sent. Gaten var stängd.

Imorgon åker vi hem med SAS och det känns väldigt mycket bättre. Vi ses i Italien!


MOMA

Wow, jag har hittat mina drömstövlar. De kommer från Moma  Snyggare än de kan jag inte tänka mig! Jag har lite småångest för priset men det får kosta. Jag kunde inte låta bli.

Jag försökte hitta en bild på dem men jag kan inte hitta dem. Det får bli när de sitter på mig istället.
Jag hade några mysigt timmar med Josefin på stan. Nu är hela ligan hemma igen och vi ska åka iväg med Josefin och hennes pojkar och hitta på något.

Kram

Svenska Hollywoodfruar och Sigrid

Jag har haft en eftermiddag med lite shopping med Sigrid och Josefin. Pojkarna åkte till morfar och Svea blev kvar en dag till hos mormor. Det är så mysigt att bara vara med en av dem åt gången ibland. Nu sitter vi och tittar på hollywoodfruarna. Bibi äter godis och glas och jag dricker dietwater..ahhhh

Vi ses!

Smycken

En av mina stora hobbies är att göra smycken. Jag kommer in i det moodet då och då och plötsligt imorse fick jag världens bästa ideer på något jag tidigare inte har gjort så mycket av. Ohh jag vill bara gå och köpa material nu. Det blir nog svårt att hitta det här i Sverige men jag har ritat ner modeller som jag vill göra direkt när jag åker hem. Och så har jag också jätte lust att göra stora träbokstäver. När man har 4 barn har man ganska många kompisar till dem att ordna födelsedagspresenter åt. Jag har för att göra det enklare (det är mer eller mindre en födelsedag i veckan) alltid köpt samma sak åt alla. Ett år fick pojkarnas alla kompisar varsin eastpak ryggsäck den mindre modellen. Det var en jätte uppskattade present. Nu har jag bestämt mig för att göra stora träbokstäver åt alla och göra dem personliga. Jag måste bara hitta någon som kan skära ut dem åt mig för en mindre summa. Träet får jag tag på själv och jag har skrivit ut hela alfabetet med den typsnitt jag vill ha på dem.


Så här ska de få se ut ungefär men inte samma typsnitt och så ska de vara målade eller på annat sätt annorlunda.
Det är så härligt när jag kommer in i en kreativ period. Då mår jag som absolut bäst.
När jag är färdig ska jag lägga ut det här på bloggen så får ni se och gärna komma med kommentarer.


Grått ute

Då blir det bak inne. Jag bakar kladdkaka medan barnen mer eller mindre slår ihjäl varandra. Jag måste komma på någon rolig utomhus aktivitet för dagen annars blir det nog inte så bra.
I eftermiddag åker pojkarna till morfar och sover där till imorgon. Själv ska jag försöka komma ut och handla de sista sakerna inför hemresan. 
Kakan ringer.

 

Filmkväll

Vi är tillbaka hemma hos mormor och morfar där vi har bott de senaste 6½ veckorna.
Svea blev kvar hos Josefin och mamma. Vi andra ska ha filmkväll. Det finns en perfekt sida på internet där vi får in alla filmer man kan tänka sig. Allt dubbat på italienska hahah. Barnen tycker det är bra iallafall.
Idag blir det Pippi Calzelunghe tror jag. Pippi på italienska. Det låter jätte roligt!

God natt! Vi ses nog imorgon


Tips!

Det är målarstuga med barnen. Axel kom och satte sig och började måla. Mamma det luktar kina sa han och så visade han upp sin målning som han hade gjort. Den var gjord av soja och ketchup. Man tar väl vad man har sa han. Det här lärde jag mig från Mr Bean..

Nu sitter de här alla barnen och målar med soja, ketchup och sprutgrädde. Det blir riktigt fina teckningar.
Vet ni, jag har fyra barn som alla alltid har gillat att måla och rita och snart är Axel 9 år och jag har ännu inte slängt bort en enda teckning de har gjort. Vi köper oftast ett pack med faxpapper. Hur många blad är det i dem 500? Vi har nog gjort av med 500 sådana pack..det blir alltså runt 25000 teckningar hahhahha

Jag borde göra en tapet av dem. De är så roligt att se dem alla.Nu måste jag stänga ner och göra det lite mysigt innan Josefin kommer hem igen. Jag vill ha söndagsmys nu.Vi flydde dagen och gick ut

Vi blev tillslut alldeles för less på att vara inne så jag och barnen gick till stan och de åt på Mc donalds. Jag fick en stund med en av mina favoritsysslor, kolla på lite kläder också.
Efter det gick vi till domkyrkan. Jag är som väldigt okristen och óm jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det är lite jobbigt att gå i kyrkan men i stora domkyrkan idag var det riktigt mysigt. De hade en liten pysselhörna och flera olika dräkter som barnen fick prova. Vi strosasde omkring lite därinne och tände några ljus för barnens farmor och farfar.Söndag i Sverige

Jag sov väldigt länge idag. Klockan 10 slog jag upp ögonen och kollade direkt på klockan. Det kändes precis som om jag hade försovit mig, när man vaknar i chock. Big skickade ett meddelande strax efter. Han låg på stranden och svettades. Det låter som min melodi. Jag skulle gärna ligga på bagno carla idag och svettas.
Idag ska vi inte göra något alls egentligen. Vi går förmodligen bara hem och är med min syster och henns korvar på eftermiddagen. Jag skulle vilja gå och shoppa. Det är massor med saker som jag behöver köpa innan vi åker hem men jag har jätte problem med mitt bankkort. Fast det är kanske lika bra.

När jag var yngre använde jag alltid en parfume från Donna Karen. Den hette Chaos. Underbar. Sen utgick den. När jag sedan blev gravid blev jag så otroligt känslig för dofter att jag aldrig har lyckats hitta någon som jag tycker om igen, men så när jag provade The trophy på Make up store så tror jag att jag har hittat en som jag faktist kan stå ut med. Som jag faktist tycker om. Den måste jag köpa.
Den är precis som mig, även om texten inte stämmer det minsta. Jag är verkligen ingen som går och lyfter vikter på gym. Det är raka motsatsen.

Nu ska jag gå och baka en kaka som alla moffar kan äta. När man går på diet så förundras man verkligen av allt som alla stoppar i sig. Jag har väldigt lätt för att komma in i diet livet. Det är kanske bra men det skrämmer mig också. Det känns som om allt som alla andra då stoppar i sig nästan är giftigt.

Nu ska jag iallafall köra så här till den dag jag väger det jag vill väga. Jag ger inte upp så lätt. Det var 10 år sedan sist. Axel fyller 9 år i december och då låg jag nästan på 3 siffrigt innan han kom. Herregud!


Lite bilder

Det är det här jag längtar så oerhört efter..Vårat hem sedan 26 maj i årFrukost, lunch, middag och fest. Alltid i trädgårdsköketBarnen kan vara ute hela tidenBagarens bröd i Castro caroStrandenMaten, restaurangerna..familjen tillsammans

Det jag tycker är värst med att vara i Sverige är att det inte finns något att göra tillsammans på helgerna och kvällarna. Det är liksom bara bolibompa och sen sova som gäller här. Jag och barnen är ofta ute och promenerar på kvällarna och även om det bara är runt kl 21-22 så är vi alltid i stortsätt helt ensamma. Det är inte en levande själ ute.

På söndagarna finns i stort sätt bara lekparker för barnen. Eller ställen inomhus med 540 andra barn.

Nej fy nu klagar jag men jag har sådan HEMLÄNGTAN!!!!!!!!! Ahhhhhhhhhhhhhhhh

 


Filmkväll

Vi avslutar lördagen med filmkväll..för barnen. Själv tvättar jag upp resväskorna. Det är bökigt att hålla koll på alla kläder när de ligger i resväskor. Ofta tvättar jag om kläderna även om de inte är använda men för att det kan ha legat något annat smutsigt blandat. Kläderna är bäst när de är nytvättat hårda. Jag älskar nytvättat. Nu längtar jag efter mitt tvättmedel till och med. Hemlängtan börjar nästan bli manisk.

Nu vill killarna se på filmen så jag måste avsluta. God natt och trevlig lördag!

Emma

Skate

Det har uppstått ett helt nytt intresse hos mina barn. Skate! Axel och Arvid har alltid varit lite små sugna och vi brukade ta dem till en ramp hemma men nu här i Sverige när de har sett alla som åker så har det blivit på blodigt allvar.
I förrgår hade jag och barnen en negativ dag. Vi bråkade ganska ordentligt och jag tyckte inte att de förtjänade några nya skateboard men när vi hade dealat färidgt så slutade det i att de skulle få varsin om de gjorde färdigt sina sommarläxor. Det var därför de gjorde läxa hela natten igår. Sedan blev det alltså belöning.

Idag har vi varit ute hela dagen och åkt. Vi hade även med oss kusinerna som även dem blivit passionerade av samma sak.

Nu blir vi kvar hemma. Jag orkar nog inte gå ett steg till. Den dagen Big åkte hem började jag med en ny diet. Igen. Nu äter jag bara protein och håller därmed på att bli tokig. 2 veckor har det gått idag men det har iallafall gett ganska bra resultat. Jag har gått ner 4,5 kilo.


Sommarlov!

Det är verkligen på tiden att jag uppdaterar igen. Anledningen till att jag inte har skrivit här är för att vi har vartit i Sverige på semester sedan 1 augusti. Miro tog bilen och körde hem ensam för drygt 2 veckor sedan medan jag och barnen inte tyckte att semestern skulle sluta just då och beslöt oss för att stanna i 3 veckor till.

Nu måste jag säga att det har blivit dags att åka hem. Nästa torsdag blir det och jag längtar verkligen hem.

Vi har haft det jätte härligt, mysigt och roligt här med alla vänner och släktingar men hemma är alltid hemma. Och det är i Italien.

Inatt blev pojkarnas sommarläxa äntligen klar. Det känns helt underbart. Det är som ett krig varje sommar att plöja alla 250 sidor läxa de får. Det går inte att sätta sig med dem, men det är klart att när man har över 3 och en halv månad sommarlov måste de ju hålla igång minnet på något sätt.

Det vore roligt att lägga in lite bilder men min usla kamera och mina 4 vildar tillåter mig inte ta alltför många bilder. Det är alltid något annat jag har i händerna.

Här kommer iallafall några


Vi ses!

RSS 2.0