Nu är jag arg

Jag är riktigt jävla skitförbannad!

Jag tror inte att jag har berättat hela historien om vår bil. Men vi har ju som sagt haft den på lagning i nästan 3 veckor och förra fredagen fick vi den äntligen tillbaka. Vi köpte den här bilen på en bilfirma i februari i år. Den hade gått 6000 mil och var i "väldigt bra skick". Säljaren är en kille som M känner väldigt väl. Han är även kund hos oss. Efter 10 dagar hade vi bytt ut alla däck och bromsklossarna (eller vad de heter) och sen gick växeln sönder och startmotorn. De två sista sakerna skulle gå på garantin, men M orkade inte bråka mer och det slutade med att vi stod för alla kostnader.

Nu skulle vi åka iväg hem till mamma och vad händer då? Jo bilhelvetet startar inte alls!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN


Här är jag igen

Här är jag, hemma en snabbis för att jag hade glömt sätta på mig ringen imorse. Panik, jag var säker på att den satt på fingret imorse men det gjorde den inte. Den låg på bordet bredvid sängen! Jag är bara hemma och vänder, men passar samtidigt på att ta med mig det här receptet. Det är jätte gott. Och jätte onyttigt. (J, du vinner nog, godiset blir mitt..suck)

Stora A har beställt kanin till ikväll. Han säger att han behöver kaninbenen till något väldigt viktigt så vi måste äta kanin. Lunch blir det hemma hos mamma, som ju är i Sverige. Melon och prosciutto crudo, ananas, körsbär och vindruvor. Jag är så sugen på frukt hela tiden.

Enligt rapporterna från Sverige så är Lilla A förkyld och har feber. Efter häst och vagn turen i tunn tröja så blev plutt sjuk. Men nu kanske han klär på sig lite mer kläder iallafall. Han hade febbrone sa han imorse. (=superfeber)

Imorse åkte vi cykel till skola och jobb. Det är så skönt, även fast det var väldigt varmt imorse också så svettades jag faktist mindre på cykeln än i bilen. Kanske för att det är 58 grader när man hoppar in i den..

Ikväll middag hemma, imorgon kommer min killkompis T från Sverige hit. Eller, han är redan här i Italien men kommer till oss över helgen. Det ska bli jätte roligt. Vi har inte setts på jätte länge.

Vi ses sen,

Mrs E


Varför så mycket läxa på sommaren?

Här sitter vi nu igen med läxböckerna. Stora A är så less på det att han håller på att bli tokig tror jag. Bara han ser böckerna så får han rysningar, och jag förstår honom faktist. Men det kan man ju inte säga.

Idag skulle han ha gått till en kompis och leka men kompisens mamma fick lov att hoppa in för någon annan på jobbet. Det är en ny kompis från sommarskolan så jag vet inte mycket om dem. Pietro som han heter verkar iallafall vara en trevlig liten pojke, något år äldre än Stora A.

Barnen i Sverige har åkt häst och vagn idag. De verkar ha det jätte bra. Jag pratade nyss med Zia J i telefonen och hörde Stora S sjunga i bakgrunden, la sulla montagna ah ah ah, si svegliano i nanetti ah ah ah..Jag vet inte riktigt vad det är för sång. Det betyder iallafall däruppe på berget hahaha vaknar dvärgarna hahhaha. Den sjunger hon dagarna i ända..

Nu måste vi fortsätta med läxan. Vi är inne på matematica nu. Nice

Ikväll Ines i bergen.

/Mrs E

Barnen är framme..

och jag kan äntligen andas ut. Det är verkligen inte klokt vad hemskt det är att skicka iväg sina barn på resor. Dela på familjen. Jag hatar det rent ut sagt. Det känns så fel som det bara kan bli. Tänk och gud förbanne, om det skulle hända dem eller oss något?! Fy, hemska tanke som jag nu inte ska tänka mer på.

Stora A är hos polismorsan och leker med hennes söner. Hans Vucoski som han kallar sin bästa kompis för.Vucoski mini är Lilla A's super polare.
Jag och Sigs ska snart gå ut. Vi väntar egentligen på att det ska bli svalare ute men som det verkar nu så får vi vänta ett bra jäkla tag på det. Alltså, vi klär nog på oss och går ut. Sigs går omkring naken i mina skor. Det tycker hon är jätte roligt och ser så lycklig ut med stora skor. Det är en härlig syn..

Vi ska iväg och hämta Big vid stängning och sedan åker vi och tar en mojito på baren till middag ikväll. Det låter väl som en bra ide'?

Jag har legat på soffan hela eftermiddagen och kolla på 16 åring som är gravida på mtv.com Alla amerikaner. Jag vet inte riktigt vad som jag reagerar mest på, förutom deras otroligt korkade sätt att tänka och vara. Jag är INTE en ammamamma fascist, men att inte ens försöka amma? Är det så i USA med alla? Äter alla verkligen pommes till frukost, lunch och middag? Hur som helst så var det inte det jag reagerade mest över, amerikaner är bra på att ge myten sanning, MEN vad i hela friden gör hela tjocka släkten i förlossningssalen?? Mammans familj, pappans familj, kompisar och andra dårfinkar..hur går det? Hur kan man släppa in någon? Jag tycker det ser helt bisarrt ut att båda familjerna står mellan stackars mammans ben och kollar när ungen ska ut. Svärmor håller i ena benet, svärfar i andra, din egen pappa står och fotograferar hela förloppet, syster håller i handen, bror ger dig mat. Nej, det måste vara så att de vill ha en himla massa männsikor att kunne be fara och flyga när det gör som mest ont och man svär som mest.

Vad säger ni? Verkar det inte lite sjukt?? Big skulle vara med (och ville givetvis också det) men ingen annan i hela världen skulle ens få se in genom nyckelhålet när jag födde mina barn.
Det var ju liksom ingen där och tittade när barnet kom in. Varför skulle de då vara där och se när det kommer ut? AHhhhh så galet!!!

Däremot tycker jag det är jätte roligt med besök. Både direkt på sjukhuset och hemma. Det har jag inga som helst problem med.

En lite tanke bara..

Nu måste Bibs få ny blöja för här luktar det illa.

/Mrs E

Det känns tomt

med bara två barn. Var tog de andra vägen? Jag tror jag packar väskorna ikväll, och de har inte ens åkt från Italien än.
Hjälp!

När Bibbi hade lagt sig i eftermiddag så satte jag mig med ettan och gjorde sommarläxan. Han har 120 sidor läxa att göra innan skolan börjar igen så det blir ungefär en timma per dag som vi måste göra läxa tillsammans.
Mycket för en liten pojke på 6 år som bara vill leka och ha sommarlov.
Det började med bråk, skrik och tårar men jag satt lungt kvar med honom och förklarade allt väldigt långsamt och noga och tillslut så började han skriva och räkna. Det slutade väldigt bra och han var väldigt glad och nöjd över det han hade gjort. Efter det väckte vi Bibbi som då hade sovit i nästan 4 timmar.
Skillnaden med 2 barn är att allt går väldigt snabbt att göra. När vi skulle gå ut tog det inte halva tiden utan väldigt mycket mindre. Det är inte så att det är dubbelt så mycket att göra med 4 barn. Det är hundra gånger mer. Man hinner inte färdigt med den ena förän de andra 3 redan har hittat på något nytt. Vi kom ut som skjutna ur en kanon och tog en lång och härlig cykeltur.




Turen kan börja





Jag och prickiga Bibbi

Stora A visar vägen



En prickigkorv

Så här ser nästan alla italienska hus ut på nedervåningen.
Som ett eget litet fängelse

En pinjealle'





Prickig med glad ändå

Stora A spelade fotboll med en sten på parkeringen. 50% italienare..

Vad säger ni?

Utanför stället vi åt på stod det en himla massa moppar på rad. Vi undrade
lite varför, det brukar inte vara så många unga på det här stället.
Svaret fick vi på terassen. 22 killar i 16 årsåldern tillsammans.

Den här bilden tycker jag är ganska rolig i sin felhet. Det ser nästan ut
som om månen har hoppat in i bilden

Middagen uppe i kullarna med lååång utsikt över hela härligheten
blev ett bra slut på en lugn och skön dag

De här fina barnen är nu på väg till Sverige..

..först ett stopp i Milano över dagen och natten











Alla som vill busa med dem under dessa omöjligt långa 20 dagar innan vi kommer får gärna ringa deras Nonna Å eller Zia J. De är laddade som få att hitta på bus med er alla!

Jag kan inte förstå hur vi ska klara oss utan dem..mycket troligt är det att vi åker lite tidigare än vi tänkt.


KRAM!!

(Tack snälla för restipsen. Det blir nog som Mo skrev. Jag pratade med Zio C imorse och kollade lite resvägar. Han tyckte också att den var den bästa resvägen)

Sjukstuga

Här är det riktig sjukstuga. Bibbi har fått en fruktansvärd vattkoppspyrddkropp. Hon ser fullständigt galen ut med sina blåsor. De visste inte (som vanligt) riktigt vad det var för den tog sig så konstigt..men efter ett tag som prickig kom blåsorna. Och de kom som en stormvind. Vi har inte kunna vara ute de sista dagarna och hon har inte sovit och bara skrikit som en dåre dag och natt. Ni som känner Bibbi vet att hon aldrig skriker. Men hon har varit flyförbannad.

Därför har jag inte skrivit här. Det har varit mer kalabalik än vanligt.
Jag och Big har flyttat ut i vardagsrummet för värmen. Det är skönt. Inatt frös jag. Lovely.
Imorgon åker tvåan och trean med Nonna Å och U till Milano. De stannar på hotell och flyger från Milano på tisdag lunch.
Idag var vi ut för första gången med Bibbi. Blåsorna är torra nu. Vi tog en sväng på cykeln och åt frukost på en bar vid piazzan, sedan åkte vi och köpte tågbiljetterna till imorgon med Nonna Å och U och sedan upp i kullarna på en härlig restaurang. På vägen tillbaka åkte vi till CC där Nonna Å har kollat på en lägenhet men det blir inget av det efter att vi pratat med ägaren ikväll. En riktig skitkärring.

Nu är väskorna packade och vi ska mysa en stund innan barnen ska sova.
Jag lägger in lite bilder senare. Idag tog jag ganska många.

Ta hand om mina fina barn i Sverige!! De har måååånga önskningar ska ni veta! Zio C, morfar, Zia J, Bis, GammZia och Co, Mo och blonda J och alla hennes syskon. Lotta och kill-ligan OCH alla ni andra!

Någon som kan förklara hur i hela friden man tar sig till Sverige i bil?! Snälla! Jag kolla på www.viamichelin.it men jag förstår inte hur man tar sig över med båt. Jag vill åka BILLIG båt. Helst ingen båt alls. Måste man det? Kortast möjliga resa iallafall. Skriv tips

Kram,
E

Här kommer bilder:

Fina pojkar i nya frisyrer


Fröken S

Nu kom maten hem
Jag fortsätter senare

Nu kom jag hem

Herregud vad jobbigt det är med den här värmen. Det skulle verkligen vara skönt om man låg på stranden hela dagarna men att jobba och åka omkring med alla barn samtidigt i 40 graders hetta är väldigt jobbigt.

Svetten dryper om mig nu. Jag tog lite bilder utanför butiken idag som jag tänkte lägga in men det går inte. Jag får svett i ögonen och det svider.

Vi ses senare,
Mrs E

Uppdatering..
Jag gillade inte bilderna så det blir 2 på Bibbi som satt utanför och busade



Vet ni vad som slog med alldeles nu?



Jag har tillsammans med en riktig hunk fått 4 helt otroligt underbara barn! Fy farao vilken tur jag har, förstår ni det??
Jag sitter här på andra sidan vardagsrummet och tittar på dem medan de tittar på paperissima. De skrattar så de viker sig. Det finns absolut ingenting bättre än att se sina barn skratta. DET slår precis v a d  s o m  h e l s t!





The house

Ok, nu har vi varit och tittat på huset. Nej. Det blir INTE det huset. Det var ljuvligt. Allt var perfekt. Och det är just det som inte är bra för oss. Våra 4 barn kräver en fullständigt operfekt trädgård. Kanske kan jag till och med säga att ett grustag skulle passa dem bättre. Den här trädgården som alltså delvis var delad med andra halvan huset var full med småblommor, växter, palmer och olivträd. Barnen skulle gå och plocka alla blommor till sin mamma och de skulle försvinna på bara några dagar. Det var synd för huset i sig var otroligt fint. Förutom den finfina tomten fanns också en väldigt stor terass som jag genast möblerade i tanken..men som sagt, det var inte för oss.

Däremot fick vi ett erbjudande om en lägenhet som är 200 kvm stor och har en stor takterass. Det låter som något i min smak. Bra pris också (för en gångs skull..men så tänker jag givetvis, ligger det ett lik under golvet kanske??)
Den lägenheten ska vi få se i veckan. Hoppas hoppas!

Nu ska barnen sova snart. De ska bara se färdigt paperissima sprint. Sen kommer pizzorna som jag och Big ska festa i oss framför en okänd italiensk film med snygga skådespelare.

Trevlig kväll!

Mrs E

Min egna lilla drinkverkstad

Jag har en liten kolonilott i köksfönstret som jag sköter som en pensionär sköter sin lilla lott.Jag kom på den fenomenalideen hur jag skulle få ordning på min menta som växer och växer. Det står hit och det och allt trasslar ihop sig. Iallafall så tog jag bort alla menta plantor och gjorde ett hjärta av tvätterigaljarna. Och piff puff, se så fint det blev. Nu är det ordning och reda på mojito växterna igen


Så här har jag gjort av alla mentaväxter som slingrade sig i fönstret som ogräs

Var försvann pengarna?

Idag hade jag en himla massa saker att göra och uträtta på morgonen. Pojkarna sov hos Nonna Å inatt och vi hade alltså bara flickorna att göra iordning.
Big åkte iväg med dem och hämtade upp pojkarna hos Nonna först och sedan hämtade han mig.
När jag skulle betala frukosten på baren så upptäckte jag att mina pengar var borta! Bara några mynt fanns kvar. Var i hela friden hade de tagit vägen? Jag hade de igår eftermiddag och sedan var jag ju inte ut något mer. Fanns det en tjuv i vårat hus?

U var hem till oss och använde datorn imorse och jag bad honom kolla om de kanske låg i fåtöljen i hallen..men inga pengar där. Inga pengar någonstans. Jag fortsatte iallafall de ärenden jag kunde göra utan pengar (vilket ofta inte blir så många..allt kostar ju!!) Vi har tappat bort barnens tessera sanitaria (sjukförsäkringskortet) och eftersom både tvåan och trean fortfarande har bältros så är det ju inte så lämpligt att de åker till Sverige utan dem. Men föresten, är det någon som vet hur det fungerar? Kan de vara utan? De är ju svenska medborgare också, men har residens här. Hur fungerar det då?

En timma kö senare kom jag fram till kassan, men då fungerar inte datorerna. Självklart. Så jag måste tillbaka dit imorgon.
Ut på stan och andra ärenden. Jag hittade några tröjor på Benetton som jag ville ha men förklarade att jag inte hade några pengar, att de försvunnit och om jag kunde få lägga undan dem till imorgon. Jo sa hon i kassen, men du måste betala en liten del av summan. Ja men jag har ju inga pengar, jag har TAPPAT dem sa jag ju! Ja men de behövs bara 5 euro eller så sa hon då. Vilken idiot. Ahhh jag ville bara skrika åt henne. Det var nya kläder, inte på rean. Vilken looser.

Tillbaka till Big i butiken och iväg till banken. Nu är jag hemma och städar. Snart kommer M hem med alla barn och då är det bäst att allt är färdigt. Ikväll ska vi åka och kolla på ett till hus. Ett parhus där de helst inte vill ha barn. HAHAHHAH

Men det är stort som gatan och det gillar jag så vi får väl se.

Nonna Å kommer hem och är med barnen under tiden innan hon själv ska iväg på  middag i bergen. Vi har bestämt att det får bli middag med aperitivo ikväll. Alltså drink och plockmat. Yummie!

Berättade jag om middagen igår? M kom hem vid 20.30 och hade med sig en kompis. Vi öppnade en flaska bubbel och sedan blev han kvar på middagen. Det var alldeles underbar. Om ni har Jamie Olivers, Jamies Italien så kan ni kolla. Annars heter rätten pasta della Norma. Jätte jätte god. Prova!

Föresten, pengarna kom fram. De låg i Stora A's plånbok..

Jag satt och funderade på hur jag egentligen beter mig

..idag i bilen. Jag tror att jag gör det bästa som vi svenskar gör, tar bort det där löjliga om att vilja vara så riktigt och perfekt hela tiden. För jag, jag är verkligen inte perfekt. Jag gör inget som det ska göras och allt som inte borde göras. MEN sen finns det saker som italienarna gör och inte gör och givetvis anser jag mig själv ha plockat ut det allra bästa ur italienarnas beteende också. Jag måste göra en liten lista. Det är ganska roligt faktist. Man får sig en tankeställare och tankeställare kan vara bra för alla. (även om man sedan inte gör som man anses borde göra)

Det är mycket i barnuppfostran tror jag. Kanske lite trafikvett också. Och så lite matvanor förstås.
Jag ska försöka komma på allt och skriva ner. Det kanske inte intresserar er det minsta, men det här är ju min blogg, där jag skriver om mig, mina dagar och mitt liv. Alltså är det roligt att läsa det senare. För mig.

Vet ni en sak. Jovanotti är en av världens snyggaste män. Det budskapet ska ut till er alla. Googla själva så får ni se.

Nu skulle det vara skönt att följa italienska traditioner

..och gå och lägga sig för en sen siesta. Fy farao vad jag är trött. Jag kom ifrån datorn vid 2.30 inatt och ställde sedan klockan på 06.30. Det är ganska få timmar sömn.

Upp och hoppa, tvätt i maskinen att hänga, 3 barn att klä på. Stryka allas klder för dagen, frukost, dusch, hämta Stora A som sov hos Nonna Å inatt. Till skola och dagis. Iväg och göra pass till Lilla A som åker till Sverige på tisdag och passet går ut imorgon. Frukost på baren bredvid polisen. Iväg och fylla bilen och köra fram och tillbaka mellan gamla och nya butiken. Hem på toa. Dusch. Hämta Big på jobbet, träffa mäklaren, titta på  hus. Snabblunch på vägen. Hämta Lilla och Stora A. Hem med dem. Stora A ville inte stanna hemma, han fick följa med och hämta flickorna. Big och Lilla A hemma. Hem med flickorna och Stora A. Göra inköpslista och åka iväg och handla på köpcentret. Hem. Packa upp och in i kylen. Nu sitter jag här och undrar hur jag ska orka städa efter bomben som tydligen slog ner just hemma hos mig vid okänd tidpunkt. Ikväll ska vi ha middag hemma. Pasta della Norma och Ferrari bubblor.
Men innan det städa, bada, cykla, leka.

Men sen..sen ska jag SOVA!

Vad har ni själva gjort?

Här sitter jag

på toaletten och skriver ett inlägg om förmodligen ingenting.
Jag åkte hem efter att ha kört mellan butikerna som en annan flyttgubbe. Allt är nedsvettat så jag ville hem och byta om men blev lite fast här vid datorn.
Först måste jag ju kolla mailen, sedan dagstidningarna och så några bloggar som jag följer mer eller mindre varje dag.

Innan 13 måste ja ha hämtat lite fler saker i butiken och sedan ska vi till en mäklare kl 13 för att prata om ett hus som vi är intresserade av.

/Mrs E

visst kan ni?



Visst vill ni väl rösta på mig? Ja om ni har lust förstås


Gör det HÄR skriv i kommentarsfältet




Såg ni min hud?

Bilden på mig med mina tunga solbrillor är ju verkligen inte smickrande för mig. Ser ni hur rutten huden ser ut? Vill ni veta varför jag har glasögonen på mig på bilden? Tro inte att jag vill se speciellt cool ut för det är verkligen inte anledningen. Jag ser nämligen smärre galen ut utan. När solsäsongen startade började jag med pilotbrillor från Ray ban och det var ju rätt ok. MEN sen fick jag för mig att köpa dessa dunderstora Gucci. Och när jag en gång solat med dem förstod jag att jag måste leva hela säsongen med dem på. Jag är nämligen kritvit under. Det sägs att jag ser ut som en snowboardare..

Men sen tillbaka till huden. Den är ju verkligen rutten på bilden..och dessvärre är den nog det i verkligheten också. Kanske till och med ännu värre.
Jag brände mig idag. Om sanningen ska fram så sitter jag här ganska så naken i en fåtölj i vardagsrummet fullständigt insmord i kylbalsam från apoteket i Sverige. (undrar om den verkar, den fick ut 2006) och svalkar mig med ac'n..

Nu ska jag gå och skiva upp vattenmelon, för det ska du veta, dum som jag är sitter jag här mitt inatten och söker och finner på internet och timmarna går, maten från middagen tidigare ikväll sjunker ner och jag blir åter hungrig.

Jag tror jag måste dricka något också. Vatten förmodar jag är bäst för mig i detta tillstånd. Jag satt och funderade på vilka barn som är hemma och var de är någonstans..i vilka sänger. Var är Big? Var är jag?

Är jag trött eller har jag bara fått solsting??


Jag vill ha SVENSKT GODIS!




Hjälp mig kära ni! Var får jag tag på svenskt lösgodis på internet? Kosta vad det kosta vill, men jag vill ha NU!






I ett brev på posten

Nej, inte ett brev på posten, men i min inbox låg ett brev från pappa och lite bilder från när Stora A var där i juni.
Här kommer de bilderna

Ettan med mjölkmustach


Det nya super intresset. Fiske!


Fiskekul med Francie


Ett litet problem med fiskelinan..


Kvällsgöra


Hos en morfar får man lära sig allt


Min coola pappa är fotograf. Här är hans senaste utställning med bland
annat en himla massa trappor


Som den här



Här är min snygga pappa J


Veckans blogg

Oj, jag kom med som finalist hos en annan bloggerska idag och det är ju jätte roligt. Rösta gärna på mig!! Yihuu
Helt plötsligt fick jag också därför en himla massa nya människor som kom in på min blogg.
Vill ni veta vem jag är?

Jag heter E, men kallas bara Mrs E. Jag har precis fyllt hiskeliga 29 år och sörjer min nedräkning till 30. Det känns som ett ofantligt nummer 30. Men jag har ju ett år på mig att vänja mig.
Jag flyttade till Italien ett par gånger under 90-talet, när jag var väldigt ung och jag lärde mig en hel del på de resorna.
Tillbaka för att stanna kom jag i januari 2002 och har alltså bott här i 7,5 år nu. Jag träffade nämligen en väldigt snygg man vid namn Big sommaren 2001 på ett svettigt tåg från Milano destination syd. Han pendlade då mellan Parma och staden vi bor i. Jag fick ett otroligt snyggt visitkort och ringde upp mannen med den kritstecksrandiga kostymen från svettiga tåget några dagar senare. Det visade sig vara en väldigt mycket äldre man (19 år äldre) med 14 flickvänner och med ett arbete som stilist och stort intresse för design.

Vi sågs några gånger under min semester, sedan åkte jag och hälsade på i november 2001. I januari 2002 flyttade jag till Siena för att försöka lära mig språket han talade till mig med och blev kvar där i 2 veckor (meningen var att jag skulle vara där i 6 månader)..resorna mellan Siena och hans hem blev för jobbiga och efter en natt på besök så blev resväskorna kvar. Sen blev Stora A till och jag blev kvar. För alltid. Stora A kom i december 2002.
Snabbt ska det gå.
Sen kom som sagt några fler.
Lilla A kom i maj 2004, Stora S i juni 2006 och i januari 2008 var det Lilla S tur.

Nu är vi färdigt med familjen och är lyckliga föräldrar till 2 underbara pojkar och 2 ljuvliga flickor. Lyckan kunde inte bli större.
I januari 2005 blev jag less på att vara ensam hemma med 2 småbarn och ställde ultimatum till Big som då var borta på jobb mellan 07 och 23 varje dag att sluta. Eller så flyttade vi till Sverige. Beslutet kom som en raket och i februari var Big helt plötsligt hemma på heltid. Vi började fundera dock på vad han skulle hitta på för att försörja en familj och han fick många olika och också roliga erbjudanden. Valet blev dock att följa en dröm han hade. Att öppna en egen butik. I april samma år slog vi upp dörrarna och hade en hejdundrande fest i nya butiken. Allt fungerade perfekt. M gjorde succe' och de mesta flöt på. Vi bestämde oss för att försöka få ett till barn men det tog lite längre tid den gången, men så kom Stora S till slut iallafall..och sen Lilla S

I lördags blev flytten av nya butiken klar. Vi lever numera i ett kaos med massor med barn, massor med jobb och en himla massa utflykter och minisemestrar. Det är lycka blandat med kaos och katastrofer men i slutet av dagen så skrattar vi mest iallafall.
Vi kommer snart att öppna fler butiker och nu när gamla butiken äntligen har blivit färdig och är öppnad så kommer vi att satsa på nästa.
Men först ska vi ha semester. Om en vecka åker tvåan och trean till Sverige med nonna Å. Vi åker till Forte dei marmi och solar och sedan blir det Sverige i 3-4 veckor. Barnen börjar skola och dagis igen i mitten av september.

Vi ses väl igen?

/Mrs E

Jag ska tala om för er att jag plutar så där med läpparna bara för att hålla
de supertunga solbrillorna på plats. Jag har ganska dålig syn och glasen
är så tunga och när jag svettas åker de ner om jag inte plutar


Härliga söndag

Jag gillar söndagar. Det är så underbart att vara alla tillsammans. Vi gör alltid något. På vintern åker vi ofta ut i bergen eller till någon storstad och på sommaren, våren och hösten så åker vi nästan alltid till havet.
Idag var vi vid havet. Det var perfekt väder idag. Inte över 40 grader..äntligen. Himlen var alldeles klarblå och luften gick att andas.
Igår blev det inga hästtävlingar. Vi kom ut 21.10 igårkväll. Det tog en jäkla tid för att komma iväg. Eftersom vi hade lovat barnen väldigt många saker som vi inte sedan gjorde så var vi tvugna att hålla något..att köpa Yogi kort på edicola (tidningskiosken)..men tidningskioskarna var ju också stängda den tiden så vi åkte istället till blockbuster (tror det finns i Sverige också, eller? Iallafall en videobutik) där de också säljer lite kort. Självklart fanns inga Yogikort men det fanns Batman gubbar på rea. 5 euro styck. Som funnet. Pojkarna blev överlyckliga och Stora S fick också en 5 euros leksak. Korten var genast glömda och vi åkte till baren och drack mojitos med alla barn och sedan iväg till en hämtpizzeria där vi satte oss ute och åt pizza. Nonna Å och U hade varit uppe i bergen på nya favoritrestaurangen (som jag och M hade ensammiddag på härom kvällen) och var på väg ner när vi ringde vid 23. Nonna kom till pizzerian i sin roadster och stannade en stund med oss och åt och drack lite till. Sedan tog hon med sig flickorna hem och vi åkte hem med halva gänget, vilket är en enorm skillnad när det är natt och de alla somnar i bilen på 3 sekunder och vi måste bära upp dem till tredje våningen. Kvällen blev hellyckad!

Här är lite bilder från idag.

Big och pojkarna igår kväll när vi kom hem


Idag hade Stora S lust att bli fotograferad, så det tog jag vara på..


Stora fina S

Bara Stora fina S




Jag sa att hon måste skratta lite..då svarade hon: -men jag gör ju inget
annat än att skratta!! Stora S har alltid svar på tal





En bild som det säkert finns 2 miljoner av på andra bloggar. Men det är ju
underbart med sol och blå himmel.



Stora S blev sur en liten stund. Jag minns inte ens varför


Men så hittade hon några småsnäckor att smaka på..




och så blev allt bra igen.


Big tog med barnen och fiskade vid båtarna och jag passade på att ligga
och slöa på solstolen..


Det här var min syn hela dagen idag..

KRAM,
Mrs E


Fortfarande hemma..

Så skönt det är att vara hemma.
Vi kommer inte iväg. Det blev ingen pool eftermiddag, det blev super-städ-dag. Vilken lycka va? 18 maskiner tvätt och storrensning överallt istället.
Det positiva när det är över 40 grader ute är att kläderna torkar väldigt fort. Visserligen svettar man ner kläderna väldigt mycket snabbare också, vilket innebär att det blir minst 12 byten kläder per dag och alltså, ännu fler tvättar. Men som sagt, tvätten torkar iallafall fort.

Nu SKA vi göra oss iordning. Jag vill åka på aperitivo innan vi åker till Rimini och tävlingarna också. Barnen har ätit nutellabröd och måste tvättas hela högen.

Sen packar vi in oss i lilla minin och åker.
Föresten, jag har hittat kameran. Det är mycket roligare att blogga med bilder.

/Mrs E

I badkaret

Jag ligger här i badkaret och slappar. Det är så skönt att stänga in sig i badrummet ibland. Vi ska åka till poolen lite senare så jag passade på nu.
Inför kommande Sverige semester så kollar jag runt lite på saker man kan göra, och oh vad jag har lust att visa Big och barnen Gotland. Det vore jätte mysigt att åka dit. Har ni några tips?

Snart 50..och snyggast just nu

Så står det när man går in på http://www.blogg.se/ Det handlar om alla snygga män som snart fyller 50. Min Big är ju 48 år år gammal och jag måste nog säga att han är väldigt snygg. OCH snart 50.
Vilken jäkla tur jag har!


Här är det varmt som vanligt. Jag är hemma med barnen. Vi åt frukost med vattenmelon, melon, vindruvor, körsbär och andra frukter och napolitanskt bröd. Det var underbart gott. Frukten smakar så mycket och har så härlig konsistens nu på sommaren. Jag skulle kunna äta ihjäl mig på frukt!

Barnen härjar runt i huset och jag försöker städa. Det går långsamt i värmen. AC:n står på men det blir aldrig riktigt svalt iallafall. Idag öppnade Big dörren till nya butiken. Jag har försökt nå honom hela morgonen men det går inte. Han har haft fullt med folk hela morgonen.

Allt går sakta men säkert framåt. Flytten är nästan färdig, diskmaskinen har kommit hem igen, bilen lagas nu. Vi ger upp garantin för att få hem den någon gång. Vi har hittat en lägenhet som vi verkligen vill ha. Svar får vi i slutet av juli.

Förberedelserna inför semestern är igång. På måndag måste vi göra nytt pass till Lilla A som åker med Stora S, Nonna Å och U till Sverige nästa tisdag. Sedan kommer min kompis T hit och stannar över helgen. Vi åker till Sverige med bilen runt den 12 augusti och stannar iallafall hela augusti ut. Det ska verkligen bli skönt med semester. Om det är möjligt åker vi förbi Nice och Costa Azzurra på hemvägen..och sedan blir det ju Turkiet i oktober.

Stora A kämpar med sina sommarläxor men nu börjar det lossna. Han hade verkligen ingen lust att göra läxor på sommarlovet tidigare. Men han gillar att läsa och det går bra nu.

Bältrosen börjar ge sig. Stora A hade inte det utan det var en hudinfektion och han får antibiotika för det nu. Tvåan och Trean som hade bältros har slutat med medicinen nu och det börjar läka ordentligt. Nu är det bara Fyran som har något konstigt. Hon är som en prickig korv i ansiktet. Det kom för 2 dagar sedan och hennes läkare sa att det var en allergisk reaktion men då borde det ju vara borta nu?!

Inte vet jag..

När M kommer hem åker vi till poolen i bergen och badar. Ikväll blir det Rimini och hästtävlingar http://www.csi-sanpatrignano.org/ Sen tror jag vi åker in i Rimini och äter middag vid stranden.

Nu ska jag försöka fortsätta städa lite..Det ligger körsbärskladd och kakor insmorda i golvet.
Badrummet har haft översvämming (ordnat av 2 busiga badbarn) och jag måste tvätta några tvättar.

Byeee,
E

HEY!

Här sitter jag i natten ensam och ser på film. Eller jag såg en film men den var lite för långsam. Two lovers. Nej det rekomenderar jag inte.
Idag har varit en väldigt intensiv dag. Jag är trött som få och imorgon bitti klockan 07.30 kommer de med vår diskmaskin, som tydligen fungerar nu 100 euro senare. Jaja, det är väl bra det iallafall.
Vi flyttade inga möbler idag. Givetvis ringde de som skulle komma med lastbilen och talade om att den var trasig. Ja, men den är ju förstås hos mekanikern redan. hahhah

Igår hade vi en jätte rolig kväll. Jag och Big drack en himla massa drikar, bubbel och öl. Vi blandade allt och avslutade med grappa. För er som är intresserad så var Lilla A med oss också, sovandes i en vagn.

Eftersom vi har stängt i gamla butiken nu på eftermiddagarna (för att det har lyckats bli över 40 grader..) så har vi plötsligt mycket tid tillsammans. Vi jobbar ju i den nya med olika saker men det är inte så många timmar på eftermiddagen.

19.30 hade vi en lägenhetsvisning att gå på. Ettan, trean och fyran ville till nonna och sedan sov de där. Lilla A somnade i bilen så jag och Big gick och tog en aperitivo. Sen fortsatte vi. Hahha, vi skrattade oss till sömns. Det var verkligen en rolig kväll.

I eftermiddag var jag på butiken igen. Vi har sprayt upp vår skylt i guld. Det blev skitsnyggt ärligt talat. Jag ville ta en bild och lägga in här men kameran är borta..och så kan jag ju inte visa namnet ;)

Sedan middag hemma och nu sover hela huset och jag sitter här.

Imorgon sover alla hos nonna Å. M ska ta ut mig på hemlig middag  någonstans och sedan ska vi på en fest. Det ska bli riktigt roligt.
God natt

Adriatiska havet

Jag älskar havet. Jag älskar att veta att havet finns där. Nära. Jag tycker om när det är lite havsvind i luften. Berg är inte min grej, jag lider av klaostrofobi och känner mig oerhört instängd bland berg.
Idag var vi på stranden igen. Jag, Big, barnen, nonna Å och U. Vi kom dit vid lunch och kom hem för en halvtimma sedan.
Nu har alla barn lagt sig och Big min sköne har åkt till napolitanaren och hämtar favorit piazza.

Det var lite pyssel med alla blåsor och sår som barnen har av bältrosen men det gick att lösa och den ene hade linne, den andra byxor som täckte och den tredje fick ha förband. Så.

Här har ni lite bilder.




































Nu kom M hem..middag och film

Igår kväll..

Vi åkte till Rimini ganska sent, jag tror vi kom iväg vid 20 tiden. Efter en hel dag hemma var det skönt att komma ut.
Vi bästa stället med fullständig koll på alla härliga turister..De blev roligare och roligare att titta på ju längre ner i flaskan vi kom. Herregud vad vi skrattade. Underbar kväll.


Jo det är bältros barnen har

Och det är det som gör mig så orolig. Barn ska inte få bältros. Men det KAN hända..men varför 3 av mina 4? Vattkoppor har det redan haft.

Lördag

Det är jätte fint väder ute. Perfekt skulle man kunna säga till och med. Runt 35 grader, sol och molnfritt. Vi är hemma. DET är underbart. Jag vill vara hemma, vi är ALDRIG hemma.
Nu har Stora A lagt sig till gänget med bältros. Men faktum är att det mycket förmodligen var han som började och som också smittade alla. Det som såg ut som myggbett (bätt??) som han konstant kliat sönder visade sig vara bältros det också.
Nu är det full medicinering här i huset. Var fjärde timma får de alla medicin och creme. Hoppas det går bort fort.

Bigs bror kom och hämtade bältros barnen och åkte med dem till Big i butiken innan lunch och sedan åkte de alla (utom Stora S förstås) och klippte sig lite. Sen blev det braklunch här hemma och nu har Big somnat och jag har plockat, städat, hängt tvätt och diskat.

Ikväll blir det kanske middag ute någonstans. Vi skulle ha åkt till kompisar vid havet och ätit men jag har avbokat med dem. Jag vill inte ha något måste ikväll. Mellanbarnen ska sova hemma hos nonna inatt. De vill vara där hela tiden men just nu är nonna på stranden med Ulfar så de får åka ikväll när de kommer tillbaka hem.

Jag, Big, ettan och fyran åker nog någonstans och äter. Det är mysigt att åka ut på kvällen. Vi måste först montera ner lamporna i skyltfönstren på gamla butiken, för den här veckan ska dörren öppnas på nya. Det är så spännande och det blir så fint där.

På torsdag ska Big och jag ha egen dag. Alla barnen ska sova hos nonna och vi ska ut och äta, shoppa och sedan gå på terassfest här i vår stad..och det bästa av allt..SOVA ostört en hel natt!

Vi hörs,
E

30 sekunder med Stora A

























Mina fina fina Stora A. Vad vi saknade honom när han var i Sverige. Den här
veckan har han varit hemma med oss, eller jobbat med oss. De andra
barnen har ju gått på sommarskolorna. Idag var han på stranden hela dagen
med sin bästis C. M ska hämta honom sedan. Snart åker mellanbarnen
till Sverige. Det är tomt när de inte är hemma. Bara när de är på skola
och dagis är det tomt. Hur ska det då bli när vi ska vara utan dem i 2 veckor?


Jag är inte glad just nu

Ikväll har jag fått reda på att det som Stora S har på ryggen och i armhålan är bältros. I måndags var vi hos hennes läkare och hon började medicinering på en gång men jag visste fortfarande inte att det var bältros. När jag sedan kollade i ordboken ikväll efter mångas rekationer när jag sa att hon hade fuoco di sant'antonio så kollade jag upp det.
För en stund sedan gick jag och bytte byxor på lilla A och upptäcker att han också har det fast på höften. Stora S har det på ryggen.
Stora S har varit så sur, gnällig och konstig den senaste tiden. Hon har sovit jätte dåligt och haft feber då och då och jag har ändå inte förstått vad det var.
Förra året var hon sjuk och hade feber och hög sänka i 4 månader. Ingen kunde säga vad det var men att hennes immunsysten var väldigt dåligt och att det förmodligen var ditt och datt..Nu är det samma igen. Läkaren sa att hon inte har sett det på ett barn under hennes 20 år som barnläkare. Varför ska mina barn få det som ingen annan har? 2 dessutom.

Jag är så orolig att jag håller på att bli tokig. Inte för bältrosen, men VARFÖR de får de här sakerna. Vi vet att vi inte bor i bra boende. Det är väldigt fuktigt och Lilla A är allergisk mot det mesta här hemma. Varför flyttar vi inte? Ja det undrar jag också men det är inte något som någon kan förstå om jag skulle förklara. Så det gör jag inte. Men jag sitter här, och jag kollar varenda lägenhet eller hus som är till salu eller uthyres för nu kommer vi att flytta. För vår hälsa.

För att allt ska kännas lite extra tungt så har vi dessutom råkat ut för följande:
trasig tvättmaskin
trasig torktumlare
trasig ugn
trasig diskmaskin
..och vad hände i lördags när vi var uppe i bergen? Jo vår 5 månader gamla bli gick sönder. Startmotorn och växellådan. Nu åker vi omkring i Bigs lilla Mini minor (gamla modellen),,och som ni vet är vi 6 i familjen.

Jag är så ledsen. Jag tycker allt känns helt hopplöst jobbigt och jag vågar knappt läsa mer om mögel, bältros, nedsatt imunförsvar mm på internet för jag kommer aldrig att sluta.

Men nu ska jag leta ny bostad till oss, för flytta ska vi



Igår kväll

När jag hade slutat jobba igår kväll mötte  jag upp hela familjen P (min familj alltså) på en osteria på piazzan. Där var det livemusik och barnen sprang omkring som om de hade eld i baken. Alltså, ingen vidare lugn middag. Den gick över på rekordfart men vi hade ändå inte lust att åka hem så därför gjorde vi allt i bakvänd ordning och åkte till baren och tog en aperitivo istället..och fortsatte att äta där.

Det blev lite bilder. Och här kommer de:















RSS 2.0