Igår var ingen vanlig dag

För det var fina A's födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Älskade A, du finns alltid i våra hjärtan.

Kom tillbaka!Torsdag och helgdag!

Idag är det helgdag hos oss. Vi har haft sovmorgon till 9.30. Då kom Sigge med en bajsblöja och meddelade att hon tyckte det var äckligt. Det tyckte jag också.
Nu är alla påklädda och färdiga för en dag i Rimini. Alla är lediga idag. Skönt. Just nu håller det på att bli hela huset stormar. Big står här bredvid mig och säger Eeeeeeee NU GÅR VIIIIII
Jag måste alltså gå. Vi hörs när dagen är slut.
Så här ser det ut hos oss nu:
Avslutningsvis

Dagen är nästan helt avslutad. På ett sätt är den det när alla barnen ligger i sängen och sover. Rena och med pyjamasar. Vi hade Stora A's kompis här hela eftermiddagen och bestämde att vi skulle till Herr Benito Amilcare Andrea Mussolinis hemby Predappio för att äta fantastiska bruschetta. A's kompis mamma kunde inte följa med så vi tog med oss honom och åkte dit isället.

Det känns ändå alltid lite märkligt att vara i den byn. Den känns svart på något sätt.


Hur som helst så gick det bra. Vi var jag, Big och 5 busungar. Folk tittade (som de ofta gör) och viskade 5?!!?, neej inte kan de vara deras alla?? osv.

Hem med A's kompis, ner med garagedörren på butiken och så åkte vi och köpte mjölk i mjölkautomaten.
När vi väl kom hem hade alla barnen somnat i bilen. Grisiga och skitiga och fullständigt däckade bar vi dem upp till vår tredje våning och började fast på omvänd väg med samma sak som vi gjorde imorse. Klä av alla barnen.
(Innan vi åkte bytte jag dessutom kläder på alla då de redan hade skitat ner första omgången kläder på skola och dagis).
MEN nu ligger de alla i sina sängar. Imorgon är det fest i vår stad. Vår överbeskyddande Madonnas dag. Mysigt att vara hela familjen tillsammans en hel dag mitt i veckan.

Nu ska jag se på tv på datorn. God natt!

E


Skabbiga lagerlokaler

Nu har skoldagen tagit slut för 3 av barnen. På lunchen åkte vi och kollade på lokaler. Jag har en stor kärlek för skabbiga gamla lagerlokaler. Gärna gamla verkstäder med fina fönster och idag var vi och kollade på 2. Jag vet inte vad jag tycker om dem riktigt. De var fina men jag tror inte att det blir någon av dem. Det är svårt också att byta kontrakt från verkstad till detaljhandel. Jag har hunnit knåda ihop en kanelbulledeg och just nu, precis när jag ska åka och hämta lilla S från dagis så har den jäst färdigt.
Big ligger och sover och det är lika bra att han får fortsätta med det. Bulldegen får vänta lite. På vägen ska jag också hämta upp en kompis till Stora A som ska vara hos oss i eftermiddag.
Jag skulle gärna gå ut med dem men det är fortfarande lite slabbigt på marken.


Åter till bullarna

Vi ses,
E

Mona: Jag ska hälsa honom det. Tack ;)
Nonna: Shortsen på strumpbyxorna. Föresten, jag sydde dem själv igår. Jätte fina!
Tilda: Ögondoktorn kunde inte igår. Shit, nu får jag vänta en vecka!

KRAM TILL ER!


morgonstund har guld..

1 par shorts, 3 par byxor, 4 undertröjor, 3 långärmade tröjor, 1 skjorta, 2 cardigan, 1 stickad polo, 1 stickad tröja, 1 skolrock, 2 par kalsonger, 1 par trosor, 1 blöjbyte, 1 par strumpbyxor, 3 par strumpor, 4 vinterjackor, 4 par skor, ca 115 borstade tänder, 4 tvättade ansikten, 4 toalettbesök, 1 dusch, 3 skalade äpplen, 2 tallrikar med mjölk och kellogs, 2 tallrikar yoghurt och kellogs, 5 glas juice, 1 omgång godzilla på ps, 1 matlåda till skolpojken, läxorna i väskan, Stora S ryggsäck med bilar..

Så där. Då var det gjort.

Nu ska jag bara städa huset och sätta på dagens andra tvättmaskin, programera diskmaskinen så det startar om två timmar och göra iordning mig själv för en arbetsdag. Om 6 minuter kommer Big och hämtar mig. Det känns lovande.

Ska vi byta dag du och jag imorgon?

/E

Svarta converseJag har just kommit på att jag MÅSTE ha ett par svarta converse. Jag har 5 par vita.

Kapten klänning

Vilket jäkla namn, Kapten klänning. Vad är det som har hänt i Sverige egentligen? Jag läser alla morgontidningar på internet varje dag men har kommit över kapten klännings artiklar när han redan verkar vara inlåst. Vad är det för stolle? Är det på riktigt?

Till något helt annat. Min vardag. Idag har varit en strålande dag. Det började med långfrukost med barnen och inget skrik och gnäll med påklädning. Jag vet inte om någon kan förstå vad det betyder när man har 4 barn att klä på (särskilt vintertid) och så vill de inte. Det blir som ett inferno hemma. Men imorse gick det som sagt bra och alla kom iväg till skolorna i tid och glada. Solen skiner och himlen är blå. Det är underbart.
Efter att ha läst någonstans på internet om en tårta fick jag lust att göra just en sommartårta. En tårta med grädde och bär på och eftersom barnen tycker det är så roligt med födelsedagar så ska vi fira en årsdag idag. Det har gått ett helt år sedan förra året den här tiden. DET är väl värt att fira? Det ska vi göra iallafall. Tårtan är i ugnen och om jag inte skriver jäkligt fort här nu så kommer vi inte ha en sommartårta men en bränd tårta.
Jag hittade en ny grej till grädden, gräddfixering! Vilken underbar sak. Äntligen slipper grädden glida ner på tårtfatet 3 minuter efter att den åkt på.

Nu har tiden gått ut.

Ikväll kl 19.30 ska jag till ögondoktorn igen. TÄNK PÅ MIG DÅ!!!!!!

/E

Vad har hänt på blogg.se?

Jag skrev flera inlägg igår och idag men inga har fastnat. Vad har hänt? Här på blogg.se har det ändrats en del under tiden jag har haft paus och när jag försöker lägga in bilder till inläggen försvinner allt. Jätte konstigt. Nu skriver jag alltså bara detta och kolla om det går att lägga in det utan bild istället.


Lilla A och jag i skidliften


Jag är här

Här är jag igen. Jag tappar lusten, får tillbaka den..men så skriver jag inte.
Jag vill skriva. Jag gillar att skriva, men framförallt har jag massor att skriva om. Det kanske är anledningen till att jag inte gör det.
Livet fortsätter i full fart. Vi gör mycket hela tiden och dagarna försvinner innan de har börjat ibland.
Idag började morgonen med sovmorgon till 10.30. Big satte ploppar i öronen efter ha bytt på Sigge som låg och sjöng för sig själv. De andra barnen gick upp med henne någon timma senare och vi gick alltså upp 10.30.
Det blev brakfrukost med hela ligan och sedan packade jag ihop de 3 stora barnens badsaker och de åkte med Big till badhuset. Fortsättningen på dagen skulle innehålla IKEA i Rimini för att köpa alla småsaker som ljus, servetter, glödlampor och annat som vi alltid har hemma men som just nu är totalt slut på. Middag skulle det bli hos Ines i bergen. Det blev inte som vi hade tänkt oss. Det blev snöstorm istället. Hela stan är under snö. Pinjeträden brakar ner överallt.
I fredags gick jag ut med två kompisar. Jag kom hem efter fyra. Det var fruktansvärt. Vi hade väldigt roligt, det kändes som om jag var 17 år igen. Jag fick roliga kommentarer, blev bjuden på en himla massa drinkar och fick skamliga förslag. Det är fakstist roligt ibland. Vi var nog de första som gick från stället men jag skulle upp kl 7 och skjutsa Stora A till skolan som jag hade lovat honom. Innan vi åkte hem åkte vi till en bar och åt frukost med nybakade bullar och härliga smörgåsar. Perfekt.
Det tog dock 24 timmar för mig att bli normal igen. Har det med åldern att göra? Oroande hur som helst.

Jag hittade detta på en annan blogg och blev sugen på att svara jag också. Fullständigt onödigt men roligt.

Humör: Jätte bra. Lite trött 
Gjort: Städat, tvättat, ätit mat, gosat med barnen.
Planer: Storslagna jobbplaner
Kläder: Bigs hemkläder
Ser på: Striscia på femman
Lyssnar på: Negramaro och Jovanotti
Läser: nyheterna via internet
TV: webbtv är det bästa.
Dricker: champange eller vatten
Äter: för mycket
Middag: kines ikväll.
Bästa: Mina finaste underbara barn
Sämsta: all snö
Barn: Jag har 4 alldeles underbara barn
Väder: Snö

Nu måste jag sova. Klockan är nästan 2. Men jag är glad, för bredvid klockan står det att det är den första februari. Fy farao vad härligt! Våren närmar sig!

Buona notte,
E


RSS 2.0