Nu blir det jobb

Men jag tänkte bara meddela er intresserade att vi kommer den 6:e oktober och åker igen den 15:e. Så. Nu vet ni det.

Nu ska jag jobba!

Blockföljt

Vem i hela världen har uppfunnit blockflöjten?? Iallafall för barn som inte kan spela. Vår granne har fått en. Och det låter daaaagarna i enda om den där förbannade följten. Jag håller verkligen på att bli galen!!!!
Kan ni tänka er hur det låter? Det är alldeles för varmt för att stänga fönstren och det blir liksom rundgång på den jäkeln i hela huset. Det hörs till och med om man håller för öronen.
Något roligare,
Vad tycker ni om sofforn som vi funderar på? De är himla stora och himla vita. (Båda finns i vitt och det är vad vi har tänkt oss) Båda komer från www.maisondumonde.it De har verkligen fina saker till humana priser.
 Fredag morgon

Sista dagen på arbetsveckan..för vissa. Jag jobbar ju egentligen inte så mycket, eller jo, jag jobbar kanske hela tiden. Det är mitt liv.
Barnen är på skola, förskola och dagis. Det gick jätte bra idag. Så skönt. Nu är jag hemma och äter brakfrukost. Jag blev så fruktansvärt sugen på hemma frukost så jag släppte av Big på butiken och åkte hem igen.
En hotellfrukost skulle passa bra idag egentligen..


/E

Trevligt var det

Lägenheten mamma tittade på var jätte fin. Damen som äger den är en 75-årig super plastik dam. Jag lovar, jag kände mig gammal bredvid henne och jag är 29!!!!! Hon var helt otrolig. Hennes röst var till och med ung. My god!
Suuuuuuper rik också, så jag passade på och frågade om hon inte hade något till oss också i storlek jätte. Och det hade hon. Ett hus med en himla massa rum, stora ytor, all sorts frukt och vinodling. WOW vi fick kolla på det.

J A G  V I L L  H A!!!!!

När man träffar folk som är så där ruggigt rika som hon är så känns det nästan overkligt. Vi var hem till hennes vinter hem, ett slottliknande hus på sisådär 1000 kvm och hembiträdet Pina. När hon inte bor där så bor vid lago maggiore..Mycket tjusigt.

Nu är vi hemma med många trötta barn, smutsiga kläder och tvätt att hänga. Verkligheten kom tillbaka.

Kram,

/E

Föresten, gissa vem som var inprintad i husväggen? (på huset vi tittade på till oss)
Jovisst, självaste madonnan! hahahah Det kanske är ett tecken???


YES!

Äntligen är vi klara med gamla butiken. Det har tagit flera månader att göra butet av lokal. Det tog aldrig slut på saker men imorse bestämde vi oss för att bli klara och det blev vi.

Ett tag framöver kommer jag att jobba heltid i nya butiken. Jag måste hjälpa Big med en massa saker som han har kommit efter med iochmed flytten. Vi måste göra alla nya ordrar och lite andra saker och så är det ju säsongsbyte nu också.

Efter detta kommer jag och mamma sätta igång med vår nya butik. Barnrum/barnkläder, det ska bli så himla spännande och vi har varit på mässorna nu och har allt klart. Nu gäller det bara att hitta rätt lokal. Mamma är inne på en butik utanför city och jag är inne på piazzan..Det blir nog lite att fundera över. Just barnfamiljerna tycker jag ofta man ser mer av inne på piazzan än utanför.

I eftermiddag åker jag och mamma och kollar på en nya lägenhet till henne sen ska vi bara vara tillsammans jag, Big och barnen. Det är ju lediga dagen idag. Snart börjar tennis lektionerna också och Ax går redan 2 dagar i veckan till 16.30 så vi måste passa på att mysa när tiden finns.

Nu måste jag åka tillbaka till mamma där alla är.

Ha en bra eftermiddag!

/Mrs E

Jesus - vem är det?

Innan jag fick barn tänkte jag på ett helt annat sätt än hur jag tänker nu. Många av mina åsikter, och egentligen fasta principer har försvunnit och nya har tillkommit.
Vad jag tänker mest på är barnuppfostran. Mina barns uppfostran förstås. Andras bryr jag mig inte nämndvärt mycket om. Alla gör som de vill och tror är bäst.

Jag är född i en ganska otroende familj, jag är döpt i kyrkan men jag ville inte konfirmera mig. Jag vill helst inte ha så mycket med kyrkan att göra överhuvudtaget faktist. När jag förstod att man kan gå ut ur svenska kyrkan så valde jag att göra det.

Nu har jag fått barn i ett katolskt land. Mina barn går på skolor där man får välja om barnen ska läsa religion eller inte. Vi valde att de skulle få göra det för att kunna vara med på pysselstunderna kring påsk, jul och andra religösa högtider och inte känna utanförskap. Alla utom lilla S (som inte är döpt alls) är döpta. I svenska kyrkan. Jag vill ge dem möjligheten att själva välja när de blir äldre.

MEN vad ska jag svara när frågorna kommer?

Mamma, var Jesus en bra person?
Mamma, vad gjorde Jesus?
Mamma, visst fanns Jesus?

Det kommer faktist frågor ganska ofta om just Jesus och gud. Och VAD ska jag svara? Jag VILL inte säga någonting. Jag har försökt att prata om något annat. Jag vill inte styra dem. MEN jag kan inte säga att ja, jag tror Jesus fanns. För det tror jag inte. Det är som om de skulle fråga mig om 10+10=18 och jag skulle säga JA.

Jag tycker att den här frågan är jätte jobbig. Ni som läser det tycker säkert att jag är jätte fånig. Det här är kanske just den enda frågan jag inte vill svara på. Jag VILL inte prata om Jesus. Jag vill inte säga någonting.
Meningen är väl att vi ska vara fria att tro vad vi vill och jag tror inte på Jesus. Jag tror på mycket annat men inte tusan tror jag något om den mannen.

Jag pratade med en kompis om det imorse. Historien om henne borde jag berätta någon gång. Hon vet att jag inte är troende men hon är det. Men ändå är det som om de troende ändå inte kan förstå att man inte kan tro på det. Inte ens för en liten stund. Men antingen tror man, eller så tror man inte. Är det inte så?! Det tycker jag är ganska logiskt iallafall. Man kan ju inte tro bara lite.
Jo, min kompis har alltså låtit hennes 3 åriga son börja på en skola som drivs av nunnor. Det finns många sådana skolor här. För att hennes son ens skulle få skrivas in på skolan så var hon tvungen att gifta sig. Sagt och gjort, några dagar innan tiden gick ut för inskrivning så gifte hon sig i komunen. Kyrkan gick inte för hennes man har redan varit gift tidigare och då får man ju enligt de katolska reglerna inte gifta sig i kyrkan igen (!?!)
Nu har pojken gått på skolan i 3 dagar, en timma per dag för inskolning. Igår när hon skulle hämta honom fick hon berättat av en av nunnorna att hennes son inte har några regler för han ville inte sluta cykla i trädgården på en gång när de sa åt honom!
Jag sa till henne att det nog var bäst att hon inte frågade mig vad jag tyckte om det och vad jag tycker om den skolan (som för övrigt är något så spöklikt en skola kan bli) och då började diskussionen om att Jesus är ju något fint. Det är fint att tro. Men VARFÖR säger de alltid så? Varför måste jag alltid ha respekt för andras åsikter när andra då inte kan respektera mina?

Det händer väldigt ofta just i barnfrågor. Och jag blir ledsen. Och irriterad. Väldigt irriterad.


Jag tror på det jag ser. Det som personer jag litar på berättar för mig. Det jag kan ta på, men aldrig någonsin kommer någon att få mig att tro på något religöst. Så är det.


08.00

Då ringde klockan imorse. Det var TIDIGT efter 3 månaders sova hur länge man vill. Barnens kompisar skulle komma vid 9 tiden och jag ville inte att det skulle vara sömn kvar i huset när de kom. Det kan inte finnas något äckligare för någon som kommer..

När de kom åkte vi iväg nästan direkt till Big och köpte lite bullar och kakor och sedan åkte vi iväg till en öde park. Den som vi nästan alltid är i. Jag gillar öde parker. Det är fantistiskt. Jag kan se alla mina barn samtidigt och ingen försvinner.
Vi hade picnic och barnen lekte, åkte skateboard och det gick jätte bra. Enda sällskapet var en man som låg med sin resväska och solade några meter ifrån oss. Vad gjorde han med resväskan? Det undrade jag iallafall. Hade han något misstänkt att sälja? En ensam kvinna med 6 barn. Vad kunde han vilja oss? Eller ville han helt enkelt kanske  bara vila i solen? Konstigt ställe ändå.

Jag lägger in bilder sen. Det blev många

/Mrs E

Nu så..

Nu har jag stillat mitt enorma sötsug..med en tesked pure:OoopsVarför känns det så oändligt svårt att skriva ibland?

Hej på er!
Här sitter jag och har absolut inget att skriva. Vad ska jag skriva? Om svinkoppor och boxarögat? Nej, det tror jag ni har ledsnat på. Att jag har varit i lilla parken imorse med barnen och kompisar? Nej, det känns inte särskilt intressant. Att jag längtar till måndag? Nej, för det kan jag ändå inte berätta varför jag gör. Att vi skulle vara ensamma ikväll men vill ha barnen hemma? Ni ser, jag har absolut inget att berätta. Kanske för att jag äter medicin? Jag tycker jag blir känslokall och avtrubbad av medicin. Kan det vara så??
Mams ligger i poolen. Jag ska kanske till sjukhuset idag. Tvättmaskinen går som vanligt. M jobbar. Jag är sugen. På vad? Jag vet inte. Svenskt godis kanske. Men det borde jag ju ha fått nog av. +3 kg på 3 veckor är väl ganska bra gjort på bara godis, tycker ni inte?
På måndag kommer moster. På tisdag börjar skolorna för tvåan, trean och fyran. Ettan klättar på väggarna. Föresten så flög han från gungan i parken idag så han har boxarläpp. Ganska gulligt faktist.
Jag längtar efter pappa, j&co och c&co. Jag vill ha er nära. Alltid. Jag vill kunna komma och gå som jag vill och samma med barnen.
Kommer hösten snart? Det vore mysigt. Tror jag. Jag längtar till oktober. September känns mer som en oseriös månad. Den är liksom ingenting. Kan man har shorts på sig? Blommiga somriga kläder? Det är ju runt 35 grader så det känns så, men samtidigt så hänger det mossgröna och blodröda kläder i butikerna. Höstens (tråkiga) färger.
Det är nog bäst jag ger upp här.

Kram på er,
Mrs E - jag är inte deppig. Bara lite avtrubbad

Boxaröga

Jag ligger här i soffan och slappar. Jag har egentligen inte gjort så mycket annat idag men det känns ganska bra. Igår var vi på stranden nästan hela dag. Skönt med lite sol igen! Sverige var underbart, men det är underbart att komma hem hit till Italyland igen också. Det är bara alla mina underbara som saknas här..

Big började jobba idag. Skolorna kommer igång i mitten av månaden. Fattar ni det? Från början av juni till mitten av september. My god vad långt sommarlov.

Jag har inflammation i ena ögat. Det gör fruktansvärt ont. Doktorn tyckte att jag skulle till ögondoktorn men eftersom han har samma rädsla som mig för ögondoktorer (tandläkarna skulle kunna få dra ut varenda tand utan bedövning men ögon doktorn får inte ens lysa med en lampa på min arm) så sa han att jag ska prova med en creme först. Utanpå ögat..

Jag har egentligen massor att uppdatera och berätta från Sverige, men det är ju som man säger; man ska inte läsa dagens tidning imorgon..så jag läggar bara inte bilder istället. Det andra får vara kvar i mitt huvud istället.

Kram,
Mrs E


Jag och Bibs var i Ravenna samma dag som vi åkte till Sverige.
Bara för att konstatera att det inte är särskilt roligt att gå i butiker på
slutrean. Men vi hade det väldigt mysigt bara jag och hon tillsammans.

Nu knackar pojkarna på dörren och jag måste göra mig iordning för ikväll.
Vi ska på utefest på ett spa. Det blir nog bra. Flickorna är hos nonna men
de kommer också med.
Jag får skriva bildtext sedan.


RSS 2.0