Påsklunch, sen natt, bio och framtidsplaner

Idag är det påsk här. Som vanligt firar vi en dag efter er i Sverige. Ni firar ju aftonen och vi dagen..Det är ganska dumt egentligen. Vilket ska man gå efter?
Iallafall så gjorde Big iordning en braklunch till oss alla. Olika pastarätter, stekar och gott till det. Efter hade vi bakelser från baren.
Nu sover kocken och storasyster och jag sitter vid datorn och pratar med min syster om bvc tanter och flygbiljetter.
Ikväll ska jag på bio med det vanliga sällskaet. Om vi inte alktar oss kommer vi snart bli en stor familj på i äkta hippieanda.

Big får vara hemma med barnen.

Vet ni vad jag ska göra? Jag ska börja klä mig i oddmolly, ha skyhöga klackar och dricka massor med champange. Nu är jag så jäkla less på att vara ammande eller gravid. Jag ska aldrig mer vara gravid! Påminn mig om det om jag någon gång skulle skriva ett inlägg som kan tolkas som önskande..OK!?!
Jag vill vara Jag igen! (Och om någon präktig person skulle undra så innehåller "Jag" även min 4 underbara barn!!)

Nu ni!

Ikea, Bologna och trasig dator

Hej!

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera..igen. Jag är en periodare. Det går inte att lova att jag ska skriva varje dag. Omöjligt. Inte min stil helt enkelt.

Idag har vi varit ute hela dagen. Efter lite prat med the B family bestämdes det att vi skulle åka till Ikea i Bologna. Vid ett tiden var vi på väg med alla våra ungar -1. Men det var iallafall sex stycken. Många barn. Ikea dagiset var stängt för ombyggnad fortfarande så vi tog med oss hela högen och gick hela Ikea runt. Det gick jätte bra. Vad roligt det är när det går bra med barnen. allt känns möjligt då. Väl klara vid fyra på eftermiddagen hade vi ingen lust att åka hem så vi åkte in till stan i Bologna. Påsk och hur mycket människor som helst. 4 lösa barn och två i tvillingvagnen gick vi runt hela stan och tittade i skyltfönster och på alla människor. Det var nästan som att turista i sin egen region. Vädret var kalas bra och vi kunde till och med gå in i butiker.

Pratade med Mr Big på telefonen och eftersom vi inte skulle komma hem tidigt så gick han på fest på ett ställe i stan hemma och firade sin kompis frus födelsedag. Själv åkte jag med alla våra fyra sovande barn hem och upp till tredje våningen. Helmysigt.

Nä, vet ni..jag är urusel på att skriva idag. Dagen var så himla mysig men jag orkar inte riktigt återberätta den. Orden kommer inte. Jag måste gå och hänga upp min trench som jag har tvättat och nu väntat på att maskinen ska gå färdigt. Nu har den det så det är bäst jag hänger upp den, tvättar mig och går och sover. Jag brukar inte sova så mycket och den senaste veckan har jag haft huvudvärk varje dag..det beror nog på sömnbrist.

God natt och glad påsk!

E

Just ja, eftersom jag skrev i rubriken "trasig dator" så måste jag kanske meddela att jag skrev så för jag tänkte ursäkta mig att jag skriver så dåligt med att skylla på datorn. Det är faktist sant. Min Vaio är helt körd..slutkörd. Den går inte alls bra.

För att jag bara måste

Vad konstigt allt blir

Det har hänt mycket den senaste veckan

Jag vet inte var jag ska börja eller om det är något som jag egentligen borde skriva här. Inget speciellt men ändå en händelserik vecka. Föresten skulle jag nog inte kunna komma ihåg allt iallafall..och lilla S skriker som en galning från sovrummet där hon och Mr Big är.
Jag sitter och lyssnar på James Blunt igen. Mm, det är något speciellt..

Få se nu, idag är det måndag och det var marknad som ni vet vid det här laget. Det var det igår också eftersom det är påsk nästa helg.
Jag var vaken med SS till solen gick upp imorse så det blev inte så mycket sömn. Men det verkar gå iallafall. Nu är ju klockan 23.45 och jag kan inte sova så jag sitter här i vardagsrummet och skriver istället.

På morgonen var jag ute på marknaden en sväng. Sedan träffade jag en kompis och vi gick till ett ställe och stannade där i en timma. Sedan ringde Mr Lui och sa att jag måste skynda eftersom vi hade ett möte på lunchen..som jag som vanligt hade glömt. Jag kom försent och mötet blev inställt och framflyttat. En månad..
Big gick hem och städade och sov en stund och jag åkte till skolan och hämtade pojkarna. Sedan åkte vi och köpte frukt och gick till parken utanför SF:s dagis. Där stannade vi i 1½ timma. Det var underbart för idag var det riktigt vår väder igen. Som svensk supersommar ungefär. Klarblå himmel, varmt och en underbar sol.
Mm, det är det som är lyxen med att bo i det här landet..och det är det jag njuter av och tänker på när jag längtar hem. Hem, som förut var Sverige.

Idag fick Big ett brev från Lambretta klubben. Det ska vara ett meeting i Sverige i sommar och han blev faktist sugen på att åka. Några dagar i juni. Det skulle nog var väldigt roligt för honom och han pratade om att ta med Stora a. Men antagligen kommer det inte att bli av eftersom han har svårt att stänga butiken.

I lördags var vi på födelsedagskalas igen. I ett jätte stort hus på landet med en massa barn och föräldrar och som vanligt väldigt mycket mat och dryck. Vi blev dock inte kvar så länge för det var verkligen kallt där. Det var ute på landet och det blåste och var kyligt men någon timma blev vi kvar iallafall. Som vanligt var vi där med våra vänner B family.

Söndagen var underbar. Vi åkte till havet där det var en stor hästtävligt. Herregud vad höga hinder det var. En man som gick förbi mig och som var mycket längre än mig (jag är 169) var bara huvudet högre än hindren. Gulp! Jag kan inte förstå att jag någonsin har vågat hoppa. Det är ju livsfarligt!

Fina hästar, skyhöga hinder, flotta människor i svinadyra bilar. Så kan man sammanfatta det hela. Efter hästtävlingarna åkte vi till havet. Där var det lunch stängt och lagom mycket folk. Det gick att stanna och titta i skyltfönstren. När det är öppet kommer man annars inte lika lätt fram. Särskilt inte vi med vår megafamilj. Nämligen vi sex och B fem. Elva personer är vi tillsammans. Och vi är alltid med dem. Det är sju barn i åldrarna 2 månader till sex år. Full fart. På eftermiddagen började magarna kurra ordentligt och vi åkte till CDa och åt. Jätte gott som vanligt. Ni som vet vad CDa är vet att man äter hur gott som helst där. Eller hur?
Tillbaka till stan och till glassbaren och sedan en öppen trädgård där vi stannade till sent på kvällen. Vilken dag!

Imorgon kommer städGiovanna hit igen. Jag gillar inte henne så mycket. Det är något med henne som stör mig. Och dessutom så gör hon aldrig rent där jag vill. Hon gör bara som hon vill och så använder hon ett rengöringsmedel som luktar hemskt. Det tar flera dagar innan det går bort. Hon tar till och med sig sin egen käpp för att piska våra mattor. Varje gång lämnar hon hemmagjord pasta eller kakor och ägg från hennes frigående höns som hon pratar om. Hon är en sådan där "typisk" gammal italienska. Hon har snappat upp alla tips från "de sina" och så säger hon alltid att mina barn kommer att bli snoriga, få diaree eller annat snusk bara för att de går barfota hemma. Hon är jobbig helt enkelt men Mr Big vill verkligen ha henne. Jag tror han känner en trygghet i att hon är här på tisdagarna. För mig är det ju inte lika lätt eftersom jag måste vara ute tills hon har gått varje tisdag.

Den här veckan vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. På onsdag vill Big att jag ska jobba på eftermiddagen. På torsdag har vi öppet på morgonen inför påsken. Normalt sätt har vi ju stängt på torsdagar. Barnen har påsklov onsdag till onsdag. Mysigt att vara alla hemma. Hoppas det blir fint väder. Tyvärr verkar det inte lovande.
Men runt 20 grader iallafall.

Nu måste jag gå och ta ut köksmattan ur tvättmaskinen. Stora Snuff hällde ut yoghurt på den tidigare och på torsdag ska vi ha middag här och jag vill ha ren matta då. Dessutom måste jag lägga i soffan i tvättmaskinen.

God natt,

/E

Tidigare idag..

..la jag inte en film med youtube här på bloggen men det fungerade inte. Jag kan inte förstå hur det där fungerar. Gud så trist. Det var en film med lilla s. Imorse när jag och hon låg och myste tillsammans i sängen så ville jag filma henne lite. Jag kom på att vi inte har ett enda filmklipp på henne. Jag använde min kamera för filmkameran är naturligtvis trasig (som alla tekniska saker jag skrev om för någon dag sedan).
När jag hade filmat i 15 sekunder så gav hon av det största leendet jag någonsin sett på en sådan liten bebis. Hon riktigt storlog med hela ansiktet. Och tänk, det fick jag med på film! Vilken lycka! Det är verkligen synd att jag inte lyckades lägga ut den här. Jag får försöka på annat sätt.

I fredags var vi på musik. Pojkarna var jätte laddade och tyckte det skulle bli så roligt men väl där ville de inte alls vara med och vi satt och tittade på hela lektionen. Sen betalade vi en massa pengar och gick ner på leksaksaffären och köpte en Ninja och en Power ranger haha..Men då hade de först lovat mig att iallafall försöka nästa fredag.

Lördagen började ganska kaotiskt. Jag vaknade av att Mr Big gav av ett vrål. Pojkarna hade klippt sig!!



Det här är lilla a med hans kreation. Jag ringde frisören och fick tid 12. Vilken tur. Nu ser han ut så här..


Stora a ser helt tokig ut. Som en dålig hockeyfrilla (inte för att den frisyren är särskilt fin annars men stora a:s är verkligen jätte misslyckad ;) Han var hos Mr Big och jobbade igår och de hade kunder så de kunde inte komma till frisören så han får klippa sig på tisdag istället.

Lördag eftermiddag var det kalas på LL. Massor med barn, massor med föräldrar och massor med mat. Det var roligt och barnen hade jätte kul.
Efter kalaset hämtade vi Mr Big på butiken och åkte och hyrde film och köpte med kinamat.

Nu ska jag prata lite med min syster på msn så jag får skriva mer om dagens dag idag lite senare.

Det blir lite bilder idag..

 MIN Mr Big!



MIN stora Snuff!



Mina älskade Stora a och s!



MIN stora a har intagit en konstig position!


Lilla S åt säkert när vi tog bilderna och Lilla a var på jobbet med Mr Big. Därför är de inte med på bilderna.
Det är mycket av den lila/ljusblå sjalen som Stora s har på sig men det är för att jag älskar den!!

Nu ska vi snart iväg på musik..

..men vad jag egentligen tänkte skriva var att jag pratade med min mamma idag och hon frågade om jag är trött. Ja sa jag. Jag är verkligen jätte trött. Jag vet inte om man kan bli tröttare än vad jag är utan att somna ovetandes. Var som helst. När som helst. Men vet ni, en sak som faktist är sant och som jag också sa till min mamma för att inte göra henne orolig är att jag håller INTE på att bryta ihop. Det går. På något sätt orkar jag iallafall. Jag vet inte hur länge till men det går nu och det är det som är viktigast. Vi tar en dag i taget.

Klockan 18-19 har vi musik idag. Pojkarna a ska börja på det. Det ska bli riktigt spännande. Förra terminen gick stora a på tennis och det gillade han jätte mycket men eftersom det inte finns någon grupp som de kan gå i tillsammans så hoppar vi tennis den här terminen. Men något vill jag att de ska göra och då är musik där man får prova alla olika sorts instrument alldeles utmärkt. De får vara tillsammans och göra något de tycker är roligt.

Stora och lilla Snuff får hänga med i dubbelvagnen sen blir det restaurang. Fredags mys.
 Lilla Snuff fick vägas och mätas idag. 200g och 1½ cm på 12 dagar var inte riktigt godkänt men som hon spyr så var det ok iallafall men nästa vecka blir det ultraljud på magen och medicin tills dess. Hoppas det hjälper.

Imorgon kalas på LL för 3 av pojkarnas kompisar. Det ska bli roligt. I like barnkalas i Italyland

Nu är det bråttom.

/E

Föresten, jag lägger in en bild på lilla Snuff från väntrummet hos doktorn imorse. Och på frågan om jag tycker om rosa så är svaret: Ja!
image84

Jag kan inte skriva om hela dagen nu

Stora a har krupp och lilla snuff vill inte sova. Jag lägger istället in en bild på lilla s från ikväll. Jag tog med mig henne och åkte hem till en kompis.

image83

God natt!


Min älskade stora Snuff

image82


Stora Snuff i bilen på väg hem från dagis idag

Idag var en ny dag..

..och den har varit hundra gånger bättre än igår. Jag köpte en ny Canon IXUS idag också. Kul. Den andra var mysteriskt trasig.
Jag skriver ikväll. Då ska jag bland annat berätta om de helt galet vulgära 90 åriga systrarna..


Bruten näsa och bortkörd bil..

Vilken jäkla dag idag. Fy och fan. Natten som äntligen gick bra och så blev dagen så hemsk. Lilla Snuff åt ungefär en gång i timmen inatt men resten av tiden sov hon. Det var så skönt!
Vi kom iväg alla tillsammans till pojkarnas skola men där fick Mr B lämna mig med dem och lilla Snuff för att åka till Stora s:s dagis. annars stänger de grindarna och så får man inte komma in!
Vi hann iallafall. Sen var det frukost på baren och så kom regnet. Det öste ner. Jag skjutsade Mr B till butiken och lämnade lilla S med honom. Själv åkte jag till Expert för att köpa en ny telefon eftersom vi trodde att vår var trasig efter att den blivit omhändertagen för många gånger av små barn.
Det blev en bärbar så vi kan gömma den. Vår gamla (eller relativt nya), bärbara är det inte mycket kvar av. Den har barnen lekt krig med.

Iallafall efter många turer runt stan fick jag tillslut tag på en parkering och gick in och köpte en telefon. Jag passade även på att köpa påfyllnad till min andra mobil. Jag har en kontant och en med abbonemang. När jag kom tillbaka till butiken så hade jag köpt fel sorts telefon och kontantkortet var inte registrerat så det fungerade inte. Häromdagen kom nya modemet till butiken och jag satte mig för att installera det. Efter 1 timma och det fortfarande inte fungerade så ringde vi till Telecom Italia och fick veta att vår linje inte var redo och att vi skulle försöka igen om 1 månad!!!! Inte en dag utan en månad. Jävla jävla Telecom. Ni kan inte ana hur mycket problem de har orsakat oss. Efter den timmen var det dags att hämta stora S som skulle till sjukhuset 12.30. Men då vaknade lilla S och ville äta så Mr B åkte och hämtade henne. Och sedan hennes provsvar som skulle vara klara i måndags men naturligtvis hade labbet slarvat med det och det blev aldrig klart. Kl 12.15 lyckades vi få det och provsvaren som jag trodde var bra visade sig vara ganska dåliga. Fortfarande.

Det ösregnar fortfarande..

Vi åkte till sjukhuset och parkerade på akutens fria parkering. alltså, man FÅR stå där även om man inte ska till akuten. Det var den närmaste för oss och eftersom vi hade stora Snuff som naturligtvis hade somnat i bilen och lilla snuff ville vi inte gå så långt. Vi tittade på alla skyltar och parkerade i geggan som gräsparkeringen hade omvandlats till och gick in. Väl inne på undersökningen var det samma svar som sist. De vet inte vad hon har. Och har haft. Det visar sig inte på blodprovet och det hade inte blivit så mycket bättre. Vi ska göra fler prover.

Ut från sjukhuset, bråttom bråttom för att hämta pojkarna från skola..men bilen är borta! Vi hade lyckats ställa oss liiiiite på en del som vi inte fick stå på. Det var inte i vägen för någon eller något och skulle aldrig kunna vara det heller. Det stod bilar både framför och bakom oss..och bilbärgaren tog VÅR!! Just vår bil..bara för att det ösregnade, vi hade 2 trötta flickor i famnen inga vagnar och bråttom!

Taxi till autostradan dit de tagit bilen. Betala, dyrt som helskotta och iväg till pojkarnas skola. Precis i sista sekund kom vi och ut i bilen. Där ser vi att stora a:s nästa är röd och svullen och sår i pannan. In till skolan igen och fråga vad som hänt. Eftersom ingen hade sagt något..som vanligt. Där svarade fröken att han sprungit in i hennes skrivbordskant och slagit i näsan..och att det kanske var bäst att röntga! Men herregud, om jag inte hade frågat så hade de inte talat om det för mig. Och JO, stora a sa att han slagit i skrivbordet men jag ville veta exakt vad som hänt och därför tycker jag att fröknarna ska tala om det för mig när jag hämtar honom.

Vi ringde (som ungefär varje dag) till vår barnläkare som sa att näsan mycket möjligt är bruten men att vi ändå inte kan göra något. Det går inte att röntga och inte att gipsa. Det vi ska göra är att sätta på en creme och tala om för honom att han inte får ramla på näsan tills det läks. På fredag ska vi dit med lilla s och då ska han följa med om det har blivit värre.

Iväg till mataffären för att handla. Barn och Mr Big i bilen. Hem och så kom vi på att vi glömde att byta telefonen. Upp med alla barn och så åkte jag tillbaka till Expert för att byta telefonen. Kilometer kö och väl i kassan får jag veta att jag måste till informationen för att göra bytet och sedan tillbaka till kassan.

Hem igen 5 minuter innan Mr Big skulle öppna butiken. Lilla S gråter och jag börjar bli less. Stora a följer med till butiken.

Lilla a och Stora s får bada och gör hela havet stormar ända ut till vardagsrummet.

Barnen i säng till 19 och Mr Big och stora a åkte och tog en aperitivo med galna G på snuskbaren.
Nu har vi ätit våra jätte goda rullar och massor med crema catalana och Stora a har somnat på soffan. Lilla Snuff gråter fortfarande men nu är hon iallafall i Mr Bigs famn. Jag ska tvätta mig och gå och lägga mig med henne nu. Då kommer hon somna bums..Iallafall har jag bestämt mig för att drömma det när jag låtsassover med henne.. Det är ju det vi gör nu för tiden. Vi sover på låtsas. Bara. Inget mer. Men det roliga är att man då kan bestämma själv vad man ska drömma om.


Jag är så fruktansvärt S L U T

/Mrs E

Föresten, telefonen hemma var inte trasig. Den var bara inställd på fel sätt. Jag ÄR en väldigt teknisk person MEN hemma hos oss fungerar just nu inga tekniska prylar och jag har verkligen INGEN aning hur man ska fixa dem. Jag kan inte längre. Jag vet inte hur man gör..

Vilken jäkla dag..

Idag har det mesta gått fel.
Jag är hemma nu med flickorna och lilla a. Stora a är på butiken med Mr Big. Jag ska skriva ett inlägg när huliganerna har somnat och vi har ätit våra rullar. Starka rullar och sallad. Det är så gott!! Och så crema catala som dolce. Mmm

Nu måste vi börja borta tänder, stänga av Speedy Gonsales och läsa böcker. Det tar sin tid. Lilla a måste ha 1 kg creme på sig också..vilket han naturligtvis inte vill.
Som tur är han lilla Snuff äntligen somnat. I bilstolen på bordet i köket.

Gone..

Mrs E

Det blev ett par..

..vita Converse..men vad jag fick leta. Storlek 38 var inte lätt att hitta. Det fanns bara den låga modellen. Men tillslut hittade jag den höga och nu står ett par kritvita skor i hallen och väntar på mina fötter.

Minnen..

Sommaren 2006

Lilla a på hans och Stora Snuffs dop ;)
Lilla a åker hund
Hemma i våra trakter
Stora a på en underbar strand
Lilla a hos Fo
Lilla underbara Stora Snuff..så liten

Converse och Superga

Jag älskar vita tygskor. Imorgon ska jag gå och köpa ovannämda skor. Jag älskar dem. Mr Big tycker jag ska köpa låga Converse men det vill inte jag. Vita ska de vara båda två. Ohh jag längtar till imorgon. Tisdag blir det shoppo i Bologna. Favorit.

Föresten, igår var det världens jordskalv här. Eller flera stycken. Det hamnade på 4,2. Det är ju ganska mycket!




Det är inte bara bubbel som gör att det gungar under fötterna här i Italyland


/E, med en klockan som ringer om 4 timmar och 52 minuter..

Det här är typiskt mig

antagligen ser ni vad klockan är när jag har lagt in det här inlägget. Ja, det är natt. OCH lilla S sover. alla sover!! Men inte Mrs E! Jag tog med mig datorn till sängen efter middagen och la mig med lilla S. Hon somnade direkt och jag tittade på en av de 3 filmer vi hyrde i fredags som skulle tillbaka ikväll..Vi har hunnit se 2. allatid blir det så. Åh vad arg jag blir.

Igår var jag ut med barnen på eftermiddagen och lyssnade på en barnboksförfattare som höll föredrag för barn på en stor barnbokhandel här i stan. Vi gick dit tillsammans med vårat vanliga sällskap familjen B. Stora a:s kompisar var där och han tyckte det var jätte spännande. Lilla a tyckte det var roligare att gå och bläddra i böcker.

Efter åkte vi till biltvätten och skulle tvätta utsidan på bilen..åtminstonde. Eftersom jag var ensam med alla 4 barnen så tyckte jag att det kunde räcka med att hoppa ut och in ur bilen så i biltvätten satt vi kvar..men oj oj vad lilla a var rädd. Han satt och gallskrek och hade händerna för ansiktet och vågade absolut inte titta. Stackars min lilla plutt. Vi åkte till McDonalds och köpte glass som belöning efteråt.
I bilen kom jag på att jag inte alls hade lust att åka hem och laga middag och skickade ett sms till fam B och frågade om de inte hade lust att gå ut med oss och äta och de svarade tillbaka att vi kunde komma hem till dem och äta hämtkines. Skickade ett sms till Mr Big om han orkade eftersom vi inte har sovit på några nätter men fick tillbaka svaret att han gärna åkte till dem.

Vid 20 var vi där och vi åkte hem vid ett inatt. Många glas och många tallrikar efter..

Imorse såg inte Mr Big rolig ut. Han mådde riktigt dåligt. För mycket skumpa blandat med kinamat är tydligen ingen bra kombination..

Idag hade dock sommaren kommit på besök. Nästan trettio, ja, på riktigt trettio grader varmt hade vi idag. In med alla barn i bilen och ner till stranden. Där låg vi nästan nakna och solade, lekte med sanden och åt piadina. Solen sken, himlen var klarblå och det kom varma vindar. Helt, absolut HELT underbart!


Lilla a              
Pojkarna har hittat en nyckelpiga
Stora S äter piadina. Nyvaken
Stora a vill inte vara med på bild
Lilla S sover (otroligt nog)
Lilla a gräver i sanden
Pojkarna leker i sanden

Klicka på bilderna så ser ni dem större (för mindre bloggkunniga släktingar ;)

KRaM!
E

Mina barns underbara kusin I..

Mina barn har 2 fina kusiner. I och älskade a. I har jag inte träffat än. Han kom nu i februari

image65
image66

Han är svensk marokan! En väldigt lyckad blandning. Eller hur!

RSS 2.0