Hej fina vänner!

Jag har haft lite torka här på sidan som ni säkert märkt..Det är när jag egentligen har som mest att skriva som jag skriver som minst. Ja, ingenting alls.
Här har det varit december race. Det är ganska jobbigt att ha en butik i december. Det är ju jätte roligt när försäljningen ökar men det är väldigt mycket att göra och det är svårt att hinna allt när vi bara är 2 föräldrar, 4 barn och ett företag att sköta. Och så skulle ju julen hemma förberedas och när det var som mest att göra så stängde skolorna på grund av snökaos och is.  MEN det gick och nu är julen över. Granen har vi slängt ut och tomtarna har åkt ner i lådorna i källaren. Jag gillar att vänta in julen med julgran och pynt men när det är över ska det FORT ut. Nu satsar vi på nyårsfesten som vi ska ha hos oss i år.

Barnen fick jätte fina julklappar och julen var lyckad på alla sätt och vis. Nu ska vi vara hemma och mysa till efter Befana som är den 6 januari. Då får alla barn en massa presenter och strumpor fyllda med godis och dagen efter det börjar skolan.
Big var hemma i 3 dagar. Det har han inte varit på väldigt länge. Igår var pojkarna hos kompisar. De gick på bio och på kvällen åkte vi också hem till dem och firade lite. Lilla As kompis fyllde 5 år. Jag, mamma, flickorna och Big gick och strosade vid havet hela eftermiddagen. Det var skönt att promenera lite efter all jul mat.

Stora S har precis åkt hem tillsammans med mamma. Mamma var här hela förmiddagen medan jag var och gjorde bank och post ärenden, handlade mat, tog ner julen i butiken och var till skolan och hämtade Stora As vinterlovsläxa.

Lilla S sover och jag ska baka ananaskaka igen. Den är för jäkla god.

Hej svejs
/E

Jag har fått tillbaka suget

Jag älskar att fotografera och även om motiven är vad de är så är det ändå väldigt stor skillnad på att ta bilder med en bra kamera. Just nu har jag INTE en bra kamera. Jag vill ha. Jag vill ha en riktig superjäklakamera. Men hur? Jag vill ha den NU!!!!!

Hör min bön kära du!

/E

Fin fina S

Idag lyckades jag locka Stora S att klä sig lite flickigt genom att lova att hon fick följa med Big till jobbet om hon satte på sig det jag bad henne om. Jag lyckades. MEN hon lyckades också få mig att lova att imorgon får hon ha byxor. Vilka hon vill. Och så ska hon få cykla också.

Igår eftermiddag var jag och mamma till Faenza och jag hittade denna jätte fina klänning/tunika på h&m

(den ser inte alls lika fin ut på bild. Jag måste försöka ta en bild på Stora S i den här klänningen för hon är verkligen som en sagoprinsessa i den. Jag köpte den i storlek 1-2 år och den sitter alldeles perfekt på henne. Jag gillar inte för stora kläder)


Hon har ett par guldpaljetssballerinor som hon hade till, och svarta strumpbyxor. Håret var fint uppsatt också och hon var så söt! Kunderna i vår butik blev som tokiga sa Big. De kom tillbaka med andra vänner bara för att visa henne för dem hahah. Hon kan när hon bara vill Stora S.
När hon kom hem berättade hon att alla sa att hon var så bellissima..

Idag har jag bara varit hemma med barnen. Jag har bakat bröd och mjuk pepparkaka. Barnen har byggt med lego, läst böcker, tittat i album, spelat playstation, tittat på film, målat, ritat och badat. Dagen har gått snabbt och det var så skönt att vara hemma. Vi hade tänkt gå till en park idag men ingen av oss orkade riktigt det.
Imorgon ska jag jobba på morgonen och Big ska ut och cykla med alla barnen och åka till den där parken vi inte åkte till idag.

Nu ska vi snart sova. Barnen sover sedan ganska länge och vi har slappat ett tag. Vilken skön dag.


God natt,
E


Ny helg på gång

Nu är det snart helg igen. Vad mysigt. Den blir ju dessutom 4 dagar lång. Jag ska passa på att mysa jätte mycket med barnen. Stora S skulle vara hemma från skolan för att gå på ultraljud kl 9.30 men jag hade tagit fel på tiden. Det var ju 11.30 så hon fick åka till skolan iallafall. Stora S vill ingenting. Hon vill särskilt inte klä på sig. Och inte klä av sig. Så när pyjamasen ska av och kläderna på varje morgon så blir det alltid krig mellan henne och mig. Hon skriker, slåss, sparkar och bits. Det är fruktansvärt att klä på henne. Imorse var det värre än värst. Hoppas  verkligen att det går över snart. (men då börjar väl Bibbi istället)

Hur som helst, här sitter jag och skriver och lyssnar på strykjärnet som klickar på och av med jämna mellanrum. Det är en skön tystnad att lyssna på när man plötsligt blir ensam hemma på morgonen. Det är precis som om en orkan har gått förbi.

Nu ska jag börjar klä på mig. Jag har lite ärenden att göra innan jag ska iväg till sjukhuset med skruttan. Vi ses kanske i eftermiddag.

/E

En vecka har gått igen

Tiden går väldigt fort. Julen närmar sig och det tycker jag är riktigt mysigt. Vi pyntade granen med barnen igår. Det var en riktig drömkväll. Alla var glada och lugna. Till och med den super sena middagen blev en fullträff.

Ikväll fick barnen lägga sig klockan 20. Det tyckte de väl inte var lika roligt. Stora S blev kvar ett tag med oss efter att de andra somnat. Hon var och klippte sig för första gången i sitt 3½ åriga liv idag och när jag åkte hem med henne somnade hon i bilen så hon var inte speciellt trött kl 20. Vi åt middag jag, hon och Big och sedan somnade hon också. Nu sitter Big och tittar på politik TV. Riktigt tråkigt. Ingen håller sams och alla har rätt.

Imorgon 9.30 åker jag till sjukhuset med Stora S och hennes horn i pannan igen. Hoppas vi får komma in den här gången. Det har varit mycket sjukhus den senaste veckan. Jag har till och med varit på akuten..

Nästa vecka är det helgdag på tisdag och därför är skolorna stängda även måndag så blir helgen lite längre..jätte roligt för oss eftersom Big jobbar ännu mer när det är helgdag i december. Mamma åker till Sverige på måndag morgon så vi blir lite ensamma jag och busarna. För att göra det hela lite mer ledigt så strejkar skolorna och dagis på fredagen så veckan blir ganska kort. Pappa kommer på onsdag och det ska bli hur mysigt som helst. VI LÄNGTAR!!!

Jag sitter här och kollar resor till Marocco. Har ni tips på hotell? Vi vill dit med Zia succo, Marocco och gullungarna i slutet av mars. Marocco borde nog veta. Mamma följer med också.

Nu måste jag stänga datorn. Ögonen gör ont. (Medicineringen fortsätter..det går lite lättare att sätta i dropparna för varje dag, men det känns fortfarande som eld)

Jag måste lägga mig i sängen och fundera på alla fester och Stora As födelsedagskalas som är nu i december.
Vi ska ha födelsedagskalas för kompisar, decemberfest för alla våra kompisar, svensk julafton, svenskitaliensjuldagsfrukost, italiensk julafton och nyårsfest hemma hos oss den här månaden. Det känns som om det är dags att börja planera.

God natt vänner,
Mrs E


Bibbi
RSS 2.0