Tisdag

Det här är MOLTO tidigt. Nu åker vi till Milano. Imorgon vid den här tiden står vi i incheckningen till Turkiet. Nu till Sverige.
Vi ses!

/Mrs E

Uffa

Varför ska det vara så svårt att packa? Jag pratade med mamma på telefon för ett tag sedan och fick det goda rådet att bara packa det allra nödvändigaste.. Hahahahhaa
Hur jag än vrider och vänder på det så kommer det bli över 100 kg iallafall. Vi är ju faktist 5 personer. Vad är det för väder i Turkiet? Vi har ju varmt här men går ändå höstklädda. Jag vill klä mig som de gör. Alltså, om turkarna går med höstkläder vill jag inte strosa omkring i flipflops (även om jag inte ens äger ett par) och vippiga sommarkjolar (hahaha, jag blev lite modeblogginspirerad för ett ögonblick)
Finns det strykjärn på hotellet? Måste jag ringa till Turklandet och fråga? Jag stryker allt! Allt!!
Vad ska jag ta med för skor? Vilka vagnar/vagn? Jackor? Tröjor? Jag har med mig de vanligaste medicinerna, termometer och många blöjor. Det är inte roligt att gå ut med 4 barn och leta sådant direkt när man kommer.
Packa packa på en måndag och så varje jul, för det tycker jag är kul! Ahhhhhhhhhh

Jag vill Ä T A. Jag vill se på T V. Jag vill D U S C H A. Jag vill M Y S A. Jag vill S O V A!
MEN JAG VILL INTE PACKA!

Måndag

Jag älskar ju måndagar normalt sett men idag har det inte varit en bra måndag. Alldeles för mycket att göra. Huvudet håller på att explodera av alla saker jag måste komma ihåg inför resan imorgon. Jag har varit överallt idag. Överallt och ingenstans. För det mesta brukar jag ha ganska bra koll på saker och ting men just nu är det bara luddigt. Jag vet inte om jag har alla saker. Inte ens om passen är giltiga. Jag förstår inte.

Om 15 minuter åker jag iväg med flickorna och hämtar pojkarna som följde med Big till butiken för ett tag sedan. De har tennis idag kl 17.

Åter till tvätteriet. Naturligtvis är det mulet ute idag när jag har som mest tvätt att hänga. Det får bli blöta kläder i resväskan.

Byeee,

Mrs E

Söndag och cirkus!

Idag har vi varit på Cirkus hela family P. Det var jätte roligt faktist. Barnen hade hur kul som helst. Till och med Lilla S satt blixtstilla i nästan 3 timmar!
Vi hade tänkt att Big skulle jobba på morgonen men jag vaknade kl 11 så det blev inte så mycket av med det. Sedan hade vi tänkt åka upp i kullarna på lunch, men vi missade tiden och alltså även bordet eftersom vi kom ut en timma och fyrtio minuter för sent. 13.40.. Det blev piadina i bergen istället och sedan cirkus.
Jag har tagit 143 bilder idag som jag just nu håller på att ladda ner. Det ska bli spännande att se om det går att spara någon bild över huvudtaget.

Kolla föresten in bilderna på Stora S. Hon ler så här mycket så fort hon får en kamera framför sig. Jag tänkte faktist att det kanske skulle kunna vara ett trick man kan göra när hon är sur. (Stora S kan surna till ganska ofta och då ser hon INTE ut så där!) Men undrar föresten vad SOS-nannyn på tv skulle säga om ett sådant drag för att uppfostra sina barn..Häromkvällen var det en pappa, en hemmaman som för att få sin 4 åring att somna på eftermiddagen tog med sig hela barnaklungan på en åktur i bilen. När ungen sedan somnat körde han hem, tog loss bilstolen, bar upp den till hemmet och satte ungen, i barnstolen i sängen!


Lilla A igår

Lilla S igår

Stora A tog en mysig bild på sig själv

Big och Stora S vid piadinakiosken i bergen

Samma par

Stora A tycker inte om att bli fotograferad. Därför blir många bilder så här

Den här utsikten satt vi och åt piadinan med

Det man ser längst bort är havet. Hela adriatiska kusten

Stora S i bergen

Lilla A tyckte det var väldigt gott med sockervadd

Stora S också

HEEEEJ

Yummie

Bus S

Jag och min gulla

En flygande ballerina

Och så elefanterna

Koncentration!

Clownen

Stora S ordnar på parkeringen

Pojkarna också

Lilla A

Lilla S tycker det är jätte spännande att vara kvar ensam i bilen när alla
andra går ut.

Hon ser ut så här då. När man tar ut henne från bilen skriker hon i
ungefär 30 minuter..

..om man inte leker flygplan med henne. Det tycker hon är lika roligt
som att sitta ensam i bilen


Pizza kväll, barnen har somnat. Filmen ligger i.

Ha det så bra kära ni,

/Mrs E

Mysigt med ljus

Jag är nog ljusfetish. Jag älskar tända ljus. Vår, sommar, höst eller vinter. Dag, kväll eller natt. När som helst. Det får mig alltid att må lite extra bra.
Jag har dock ett litet problem. Det har blivit bättre än vad det var tidigare men jag är ändå inte nöjd.
Ljusen vi har hemma kommer alla från IKEA. Av anledning. Jag tycker de är fina, brinner länge, rinner inte och är väldigt billiga. De är luktfria och har en perfekt färg. Inte kritvita men heller inte färgade. Föresten kan jag ju lägga till att jag fullkomligt AVSKYR färgard ljus. Eller doftande. Fy farao. Jaja, iallafall så är mitt problem (som som sagt har blivit lite bättre) att jag har 3 mil till närmaste IKEA. Varför det är lite bättre nu är för att det var nästan 8 mil tidigare. Men 3 mil är ändå 3 mil. Man sätter sig inte i bilen och förlorar hela förmiddagen på att åka till IKEA för att köpa ljus. Och man sätter sig inte heller i bilen en eftermiddag med 4 trötta barn och åker till IKEA för att köpa ljus. När ska jag då köpa dem?
Nu börjar ljusen att ta slut och jag lägger i värmeljus i de nästan helt uppbrunna blockljusen. Om man tar bort aliminiumet som värmeljuset ligger i och låter det smälta i blockljuset så blir det faktist ganska bra ändå.
Just nu har jag över 30 ljus tända här hemma. Det är lite varmt med tanke på att det är ungefär 30 grader varmt ute men det får gå iallafall.


Rensa i röran?

Vi håller på att rensa bland alla leksaker. Allt är blandat. Dockor, bilbana, tåg, småbilar, radiosyrdabilar, barbie, lego, duplo, gormiti och djur (även levande..) Det är en jäkla blandning. Dessutom är lite trasigt eller lite för gammalt. Bibs häller ut medan vi lägger in. Nu när jag sitter och skriver det här hör jag hur hon häller ut all smålego som tog oss ungefär en halvtimma att plocka upp från golvet sist.
Vi går inte ut. Egentligen skulle vi bort på middag hos kompisar ikväll men vi har skjutit fram det. Sen tänkte vi gå på circus..men vi skjuter på det också. Jag är hungrig. Det vill jag inte skjuta på.


Smålego


Slänga bort


september/oktober 2009


3 oktober 2009

Här sitter jag och tittar på vädret för kommande dagar. Snöstorm och orkan. Det känns INTE bra att ha en flygresa till Sverige och en till Turkiet nu.

Imorse kl 8 cyklade jag med Stora A till skolan. Det är verkligen härligt att vara ute och cykla en lördagmorgon klockan 8. Ingen som stressar, inga kostymer, bara avslappnade människor som luktar nyduschat. Solen gick upp mellan gatorna på stan och allt fick filmliknande utseende.
Jag åt frukost med en kompis och sedan cyklade jag hem igen och hämtade de andra barnen. Vi skulle gå på stan och köpa lite småsaker inför resan men vi blev kvar i butiken hos Big istället.

12.30 till Stora A och så cyklade vi hem igen jag, Stora A och Lilla A som satt bakom mig.

Nu är vi här hemma och jag vill så gärna gå ut. Det är olagligt varmt och barnen bara slänger av sig kläderna hela tiden. Vi kommer ALDRIG ut. Ahhhh
Ludd i huvudet

Jag är sjuk. Fy farao vad det är tråkigt att vara det. Iallafall idag. Jag har ingen lust. Ögonen rinner, huvudet bombar, näsan rinner och jag är trött. Det går inte att skriva något. Jag orkar inte.
Istället lägger jag in en jätte fin bild på Lilla A från när vi var i Sverige i augusti.
Nehej. Det gick inte. Sorry

RSS 2.0