26 maj 2010

HIPP HIPP HURRA FÖR FINA ARVID IDAG!!!!Idag fyller Arvid 6 år. Vi har firat honom med pannkakstårta, ballonger, presenter och sång nu på morgonen. Idag är han på skolan och tar cykelkörkort med klassen. Ikväll blir det tjusig Mc Donals middag..Men imorgon blir det STOOOOR fest med alla kompisar!


KRAM


Helgen och måndagen i bilder


Jag, Bibbi och Stora S tog en glass på torget innan vi hämtade Stora A från skolan i lördags


Våra fina libanes/italienska vänner kom på söndagspizza


Himlen var totalblå!


Big och G var pizzabagarna för kvällen


Jätte mysigt! Notera Bibbi som aldrig bär kläder.Vi har 14 cyklar men den bästa är ändå enligt alla barn Stora S's rosa cykel


Fina Bibbi med pizzan


Härliga solnedgång


Stora A och Jacopo


Playstation i skuggan på måndagen medan vi monterade upp den nya poolen.
Lilla A hade sin nya vän hemma för första gången.


Bibbi filosoferar på bordet. Naken som vanligt


Idag blir det förberedelser för Lilla A som fyller 6 år imorgon!

KRAM,
Mrs E

.

.

Onsdag

Mitt i veckan idag och dagen började med störtregn igen. Det är helt otroligt vad det har regnat här den här våren. Det kommer ösregn mer eller mindre varje dag och sen kan det helt plötsligt bli helt klart, sol och 27 grader varmt. Konstigt.
Jag sitter på jobbet, Big säger att han har semester den här veckan så det är jag som jobbar varje dag. Egentligen skulle han till Sverige en vecka i början av juni och vila upp sig lite men det verkar inte bli så.

Imorse skulle jag egentligen ha gjort en massa ärenden och gått till doktorn med mina konstiga ögon. Jag fick aldrig tag på ögonläkaren igår så jag hade tänkt gå till den vanliga idag bara för en liten koll. Det har blivit lite sämre men jag hoppas att det bara är tillfälligt. Det kan bero på att jag gav mig själv en snyting med armstödet på bilstolen häromdagen.. Men det gick som sagt inte att gå ut imorse för att det regnade så mycket så jag stannade i butiken och gjorde armband och lite jobb med fakturor istället. När jag skulle hämta Sigge så hann jag iallafall stanna till och köpa 10 underbara vita liljor på ett ställe. De har allt möjligt med småplock och heminredning. Det är egentligen en grossist som bara säljer till blomsterbutiker men vi får handla där ändå.Jag hittade även 8 soppskålar i olika färger som jag köpte.

Sen hem med alla busungar på lunch. Paccheri al pomodoro e mozzarella. Jag älskar!!


Och nu sitter jag här på jobbet. Jag pratade just med en av Stora A's kompisars mamma i telefonen. Vi pratade om andra föräldrar till barnen i klassen på deras skola. Ni vet de där föräldrarna som vet bäst, kan bäst och fjäskar störst. BLÄÄÄÄ. Det är verkligen jätte jobbigt med de där. Imorgon är det nämligen skolfest och man ska vara med på skolan i stort sätt hela dagen. Från 8.30-16.30..

Jag måste börja ladda. Nu

Hej,

Emma


Tisdag!

Hej vänner!

Äntligen kom solen tillbaka. Här har det regnat i mängder. Regn regn regn. Helt hopplöst tråkigt men idag har solen kommit tillbaka. Igår eftermiddag gick jag och jobbde. Big ville vara hemma och mysa med barnen. Dagen försvann som vanligt på 2 timmar ungefär och vi fick inte gjort en tiondel av det vi borde ha gjort men det hör till det vanliga.
Idag hoppas jag att grannen kommer och klipper gräset som mer börjar likna en ihopvuxen äng. Med regnet har det växt och blivit helt otroligt högt. Vi har varit och tittat på små traktorer men de är så sablarns dyra. En ny husqvarna kostar circa 35000:- och det känns ju inte så roligt att lägga på en gräsklippare. Nu har vi fått tag på en använd som de ska sätta en ny motor i och det verkar som om vi kan få den för ca 1000euro..vilket även det känns som en tråkig summa att lägga på en gräsklippare.
Igår fick jag äntligen tag på salt från mar morto. Dödahavet salt. Sista försöket på Stora A's hudproblem. Vi måste få ordning på det innan det blir alldeles för varmt och innan vi börjar åka till havet. Det ska komma med bud så det borde vara här idag eller imorgon. Just nu ser han förfärlig ut.

I eftermiddag blir det lördagens inställda kalas i parken. Stora A slutar 16.30 så vi åker dit direkt efter.
Jag ska iväg och köpa band. Jag har hittat armband som jag vill göra. Det kommer bli jätte fint.

Bilder på huset ska jag lägga in så fort jag har några i kameran. Just nu har jag bara i mobilen och de ligger uppe på facebook. Jag kan kopiera in någon bild här så får ni som inte har sett dem får se.

Husets framsida

Vår egna lilla pizzeria


Lunchplats i solen

KRAM

Men äsch

Hur ska det här gå? Jag kan ju inte blogga från jobbet. Jag blir bara avbruten hela tiden. Vi har fortfarande inte internet hemma, ute på landet här i Italyland verkar det inte finnas några linjer över huvudtaget.
Hur som helst har vi haft en jätte mysig helg. Vi vaknade i lördags av att regnet fullkomligt öste ner. Det lätte som något besköt hela huset. Det var så mysigt att vi inte ville kliva upp så Stora A fick vara hemma från skolan.
Vi hade champagnefrukost med bombolone eftersom det var Bigs fyrtionionde födelsedag. Big och Stora S åkte sedan till butiken och jobbade och jag, Bibbi, Stora A och Lilla A åkte till IKEA i Rimini. Pojkarna lekte i småland lite och jag och Bibbi körde IKEA racet runt. Sedan lunch och tillbaka hem i ösregnet.
På eftermiddagen var vi bjudna på 2 kalas men som tur var så blev det ena inställt på grund av vädret (det skulle vara i parken) och vi åkte på ett annat kalas som hölls på en restaurang. Barnen lekte som tokar och Bibbi sprang omkring halvt naken till alla italienska nonnis stora förfärelse. Här i Italien blir man nämligen genast sjuk om man inte hr yllekläder när det regnar. (Även om regnet är utanför)
När kalaset var slut hämtade vi upp Big och Stora S som var med och jobbade även på eftermiddagen och åkte och hyrde hem 4 filmer. Jag och Big han se 15 minuter innan vi somade, barnen såg deras 2 filmer och somnade sedan själva. Alla 4 tillsammans.

På söndagsmorgonen vaknade jag av mig själv kl 7.30 och klev upp för att börja med pizzadegen till pizzafesten vi skulle ha. Vi gjorde pizza på 8 kg mjöl så det blev en hel del deg. Sedan gjorde jag iordning tomatsåset och 3 tårtor. Vi hade bjudit in 35 personer till kalaset. Vid 12 var vi klara med alla förberedelser och kom då på att vi inte hade köpt vinet! Söndag, kl 12, 4 nakna barn och vi hade inget vin. Jag försökte få tag på mamma som naturligtvis inte svarade i telefonen för att höra var hon hade fått tag på vin veckan innan. Istället fick vi göra iordning oss snabbt och åka ut bland vingårdarna för att söka någon som vi kunde köpa vi av. Efter ungefär en timma på kringliga krokiga vägar stod vi utanför grinden till dem mamma hade köpt av. Vi fick köpa direkt ur tunnorna.

Hem, lunch och städa huset. Vid 17 tiden började gästerna komma och vår pizzeria var iordning. Vi hade tänt elden i pizzaugnen direkt när vi kom hem så den var i perfekt temperatur när vi startade. Hela gården var full med bilar och kompisar och en massa barn. Underbart!

Vid 23 igår åkte de sista gästerna hem och vi och barnen stupade i säng.

Nu är det måndag igen. Jag ska jobba eftermiddag hela veckan. Big behöver lite semester säger han.

KRAM!


Jag börjar igen

Sen får jag se hur länge det håller, men jag är sugen på att skriva så det gör jag nu.
Problemet är att vi inte har fått internet hem än och jag har svårt att blogga från jobbet.

Nu har vi flyttat och det är underbart. Barnen älskar huset och den enorma trädgården. Jag skulle gärna lägga in lite bilder men idag har jag inte kameran med mig.
Igår åkte alla hem, jos, å, u, i och maro. Tråkigt men snart är de alla tillbaka igen.

Dagarna som 20 åring håller på att ta slut och det ska avslutas med en stor fest i slutet av juni. Kommer ni? Det kommer bli jätte roligt. På söndag blir det fest för Big också som fyller 49 sedan är det Lilla A's tur att fylla 6.

Idag är Lilla A i San Marino med sin klass. Det ska bli så roligt att höra hur han tyckte det var. De åker buss dit med 2 andra klasser och ska åka upp med linbanan, se alla tornen och äta på restaurang. Han kommer tillbaka ikväll. Jag ska iväg och leta lite gardintyger så vi kan dämpa ekot som blir i huset. Det är fortfarande ganska tomt eftersom vi fick slänga allt i flytten på grund av mögelskadorna.
Jag tar med mig en kompis till Stora A också när de slutar.

Nu blir det tygjakt.

Vi ses.

E

RSS 2.0