Hon sover!!

Jag trodde inte att det var möjligt. Men lilla S sover! I Mr Bigs famn, men iallafall! När hon ibland vaknar så drar hon ihop benen, gör en konstig min och så somnar hon om.

Middagen är avklarad. Jätte god. Mr Big ordnade med kastrullerna ikväll och det blir väldigt gott när han gör det.
Jag vill så gärna sova. Snälla en natt iallafall. Det är en sak att vakna hundra gånger för att amma henne. Men att ligga med ögonen öppna hela natten är en helt annan grej. Det är H E M S K T!

Imorgon skulle jag till Ravenna med en kompis på shoppo men det blir inget. Det blir nästa vecka. Hon måste jobba ;)
Kanske jag också..hemma vore bra. Men imorgon är det marknad igen. Om solen skiner går jag ut.

Oh, min stora Snuff tog blodprov idag. Jag skjutsade pojkarna till skolan under tiden så jag fick inte se min superflicka ta blodprovet utan att fälla ens en enda tår! Tänk vilken superunge!

På måndag får vi provsvaren och på onsdag har vi sjukhuset igen med henne. Hoppas hoppas det är bättre.

Nu ska jag "sova" (jag vågar inte ens skriva det egentligen)


Fina fötter..

..och ljusare hår!
Vi hade en jätte mysig morgon och jag blev jätte blond!!

Nu måste jag söka saker på internet.

Hej då!

Mrs E

Svar

Bror: Vi söker stort bagageutrymme..Jag saknar er!

Åsa
: Oj, det måste vara italiens minsta marknad. Vi har stor marknad. Med massor av strunt ;) Måndag och fredag varje vecka kommer det upp på torget.

Sam
: Italien ÄR mysigt. Men det finns mycket som man blir tokig på här. Rom är en jätte fin stad men det finns många andra fina områden. Jag gillar dock bäst nord Italien. Våga chansa. Man kan alltid återvända.

Kusse M
: Hahaha det skulle vara roligt att se de där finskorna på torget varje marknadsdag!!

Ninni
: Tack! Vad snällt sagt. Jag kan själv inte riktigt förstå att det kan vara roligt att läsa hahha

Sandra
: Tack till dig också! Det ska bli roligt att se dina pluttisar igen. Det var väldigt länge sedan. Din lillskrutt har jag ju aldrig fått träffa. Börjar banankartongerna bli fulla nu?

Emy
: Ingen fara!

Emelie
: Jag har inte läst mycket italienska. Men jag har alltid sjungit med i mammas alla smörsjungande italienska skivor hemma och på så sätt fått in ett ganska stort ordförråd innan jag flyttade hit. Och så äääääälskar jag italienska komedier. Och för att de ska vara så roliga som de verkligen är så måste man lära sig italienska. Så det gjorde jag ;) Men jag bor ju också tillsammans med Mr Big som verkligen är urusel på engelska. Men tur är det.

Kram!

Onsdag 27 februari 2008

Mötte en kompis imorse. Hon är inte klok. På riktigt! Det är så roligt när hon kommer för när hon går har jag och M så mycket att prata om. Dessvärre fick vi inte skratta så länge för vår skjortrepresentant kom imorse och vi skulle göra nästa vinters beställning på både dam och herr. Det tar tid och det är ganska jobbigt..och lite tråkigt om jag ska vara ärlig. Vi blev färdiga vid 12 och Mr Big gick till frisören. Han vill klippa håret kort. NEJ!! Jag älskar hans hår. Det är hela han.

Lunchen åt vi på skon. Direkt översatt (eftersom jag aldrig skriver de riktiga namnen). I birdet bredvid oss satt 8 fina damer i 65-70 års åldern. Riktiga lyxdamer. Det var mycket bling bling. De åt, drack massor, skrattade och skvallrade och så firade de 2 av damernas födelsedagar. De sjöng, drack champange och åt tårta. Det var roligt att se dem. De var så glada och spralliga.

Efter lunch hämtade vi pojkarna och jag skjutsade hem dem och skrikande S (som jag numera kallar henne för) och efter det åkte jag för att hämta stora s. Hon hade kladdat med maten så hon kom hem med jätte konstiga kläder. Jag åkte hem med henne, bytte kläder och så ut med alla 4 barnen. Vi mötte upp F och 2 av hennes pojkar och så iväg till en festival i kullarna. Med gratisbiljetter fick barnen åka hur många karuseller som helst. Glada, trötta och smutsiga kom vi hem vid 18.30. Först lite mathandlande och så åkte vi förbi Mr Big en snabbis.

Hemma blev det snabb middag. Tandborstande och tvätt och så i säng.

Nu är Mr Big hemma. Han hade gått på aperitivo med galna Mr G hos Renzo. Äckelbaren. Galna G skulle på middag med sina nuvunna vänner. En gambler och en vinkung. Mr Big skulle med men han kom hem. Vi hoppade kyckling med curry middagen. Det blev väldigt mycket på lunchen.

Imorgon ska vi ha skönhetsdag..inför sommaren 2008 ;) med hand och fotvård och sedan frisören för mig.

Härligt.

Buona serata världen,
Mrs E


Igår tisdag

Igår tisdag var en bra och ganska händelserik dag. Jag och S gick och tittade ut årets solglasögon. Solen börjar bli stark och det irriterar min ögon. Jag har jätte svårt för starka ljus och min andra solglasögon gick på något mystiskt sätt av så nu är jag utan. På fredag ska jag beställa dem. Först vill jag att Mr Big ska titta på de jag har valt ut. Jag vill att han ska tycka om dem också. Även om vi har väldigt olika smak på glasögon..Han gillar 80 talet. Efter glasögonprovningen gick vi och åt lunch. Mr Big mötte oss på vägen och vi var till Ivans restaurang och åt. Jätte gott och med Crema catalana efter. Mmm..Gott!
Eftermiddagen tillbringade jag hemma med barnen som efter potatismos och köttbullar och badkrig ramlade i säng klockan 19. Mr Big kom hem och jag lämnade över skrikande S till honom och hoppade ner i badkaret för att läsa några mama och ha min chipsmiddag. 20.30 ringde min kompis F som sa att hon var på väg hem till oss..och jag låg forfarande i badet och kokades levande. Upp snabbt och i kläderna och en halvtimma senare satt vi i biosalongen och tittade på couscous. Jätte bra film! Hem till tolv. Skrikande S som precis slutat skrika och äntligen hade somnat ville inte ha mjölk och jag fick nypa liv i henne för att hon skulle äta. Mr Big hade haft kakmiddag. Ett paket kakor och 2 glas mjölk

Vi är väldigt nyttiga just nu.

E, en blivande grissini ;)

Viktiga dagar i mitt liv

Det finns 5 dagar som för alltid kommer att vara väldigt viktiga för mig. Det är dagarna mina 4 barn föddes på.
En december dag 2002
En dag i maj 2004
En skön sommardag i juni 2006
Och så nu 2 minuter kvar på dagen i januari 2008.
De här dagarna kommer jag självklart att minnas så länge jag lever. Men det finns en dag som jag också för alltid kommer att minnas med glädje.


2 augusti 2005


Dagen då Mr Big med darrande röst och med stora a som ringbärare friade till mig vid frukostbordet på semestern i Nice, Frankrike. Stora a kom med ett litet paket inlindat i toalettpapper. Han var 2½ år gammal. Mr Big 44år och jag själv 25. Jag blev den lyckligaste. Jag sa Ja! och jag fick den finaste ring jag någonsin kunnat önska. Det var naturligtvis inte det viktigaste i det hela. Eller egentligen inte viktigt alls, men nu har jag en ring med 19 fina diamanter som blingar för fullt och jag minns den där morgonen i Nice varje dag. Jag minns och kommer ihåg att MIN Mr Big vill gifta sig med mig. Och det gör mig lycklig. För jag vill gärna bli Fru P.

Jag är glad. Jag är lycklig. Jag har en jätte fin man och en toppen pappa till våra 4 barn. Det finns inte mycket annat som kan vara viktigare. Förmodligen inget annat.


Sommaren på gång?

Är sommaren på gång nu?
På radioreklamen pratar de bara om alla nya barer, diskotek, stränder och butiker. De vid havet. Det pratas om strandformen för år 2008. Det kommer reklam från estetister, alltså skönhetsvårdare..eller vad kan det kallas för på svenska? Solariumreklam, fotvård, handvård, gym. Det handlar alla om samma sak, att komma iform till sommaren. Vem skulle inte vilja det? Jag är inte sen med att önska mig toppform innan sommaren. Men eftersom jag fortsätter choklad och fanta dieten vet jag inte riktigt om det kommer inträffa.

Här kommer en bild på mig från veckan. Har kindbene försvunnit nu igen?
image64

Jag tycker jag ser mer trött ut..



/E

Ikväll ska jag skriva

Ikväll, (eller lite senare för det är kanske redan kväll nu) ska jag skriva ett samlingsinlägg om veckan som gått. Det går så förbaskat snabbt. Nu har jag precis lagt stora S. Lilla S ligger och gråter på soffan. Stora a har borstat tänderna och tvättat sig. Only one to go. Lilla a. Han vill inte borsta tänderna. Han vill inte tvätta sig. Han vill inte klä av sig. Han vill inte sätta på pyjamasen och han vill INTE gå och lägga sig innan pappa kommer hem..

Men nu ska vi göra alla de där sakerna. Sedan lägger jag mig med Stora och lilla a och lilla S får ligga och äta tills de somnar. Vi ska läsa några böcker först också.

Jag skriver sen..som sagt

E

En måndag i Italien

Det är måndag idag..även här i Italien ;) Jag älskar måndagar. Början på veckan. allt kan hända. Veckan i vår stad börjar alltid med marknad. En stor marknad som är i hela stan. Min Mr Big avskyr marknaden men jag har ändå en liten kärlek till den. Jag tycker det är mysigt att strosa omkring i lugn och ro och titta på det ena och det andra. För det är inte bara kläder, skor och prylar man kan titta på. Det är även veckans samlig av pensionärer på stan. Manliga sådana främst. De står där på torget i stora klungor med sina hattar och finskor. De pratar, skrattar och röker pipor. Det ser ganska mysigt ut faktist.

Jag tog en liten sväng på marknaden idag. Jag och lilla S. Vi köpte 2 par byxor att ha hemma till stora och lilla a, en sax så de slipper slåss om den vi har. Här klipps och klistras det hela dagarna. Sen köpte jag en tröja till mig och sedan gick vi till min napolitanska kompis I i hennes butik.

När man går omkring på marknaden så träffar man både folk man känner och inte känner, och så de där som känner mig, men som jag inte känner..det är ibland lite jobbigt för hur ska man våga prata med någon som vet allt om mig men som jag inte har en aning om vem det är? Tänk om man hamnar i en  situation då man måste veta vem det är. Det blir så pinsamt. Idag stannade 2 personer mig som jag tydligen borde veta vilka de är (men aldrig sett tidigare) och ville titta på lilla S. De säger alla samma sak..MEN vad viiiiiiit hon är! Hahha, vår lilla viting.

Vi var även förbi barnläkaren med lilla S på morgonen. Hon behövde inte göra ul på magen. Hon kräks inte lika mycket och hon hade gått upp bra i vikt. Skönt. Nu skriker hon som en galning och snart kommer våra kompisar hit och pojkarna a håller på att riva ner huset. uHH bäst att lämna datorn

E - tillbaka på ruta ett

Ibland skriver jag inte mycket..

..även om jag egentligen har massor att skriva om. När jag sitter i bilen, är ute och går, jobbar eller gör något med barnen så kommer jag alltid på en massa saker som jag vill berätta. För er, för ingen..inte vet jag för vem men jag berättar gärna. Men så när jag sätter mig vid datorn så är huvudet tomt. Fullständigt. Händer det er också? Eller är det min fruktansvärt sömnbristiga hjärna som går på sparlåga?

I onsdags gick jag ut med barnen. Stora a kom på att han hemskt gärna vill se Harry Potter. Borde jag kanske ha tänkt på det innan? Är det en bok/film som alla dagens barn borde se? Vi har iallafall aldrig ens pratat om HP men han har nog hört om det på skolan. Vi gick iallafall ut hela klungan och promenerade sakta mot Mega. Innan han vi gå in i lite andra butiker och handla nödvändigheter. Barnen skötte sig exemplariskt. Väl framme på Mega så kom Stora a dock på att han inte alls ville se HP utan Musse Pigg. Efter mycket tjat så fick det bli MP istället och en glad pojke skuttade ut ur butiken. Eftersom klockan hade blivit stängningstid för Mr Big så gick vi och hämtade honom.

Som det italienliv vi lever så blev det veckans andra pizza på LL. Barnen var tyvärr väldigt trötta och kvällen slutade i vrålskri. Så högt att de överröstade LL som annars håller väldigt hög ljudnivå. De skrek så mycket att personalen skrattade. Det gjorde vi också föresten. Vad ska man annars göra med 3 barn som skriker halsarna av sig? Väl inne i bilen somnade de som stockar.

Igår blev det klädhandlande till mig i Bologna. Jag kom hem med två kjolar, 6 tröjor och 3 byxor. En tröja till Stora a, en blus till Stora Snuff och ett bälte till lilla a. Roligt!

Nu gråter lilla S. Måste gå och mjölka..

E

Japp

Och så kom idag..en dag då alla barnen var friska samtidigt! Kan det vara möjligt. Ingen hade feber imorse. Inte jag heller! Idag har jag njutit av det. Idag har det hänt många små mysiga saker.
Morgonen började väldigt tidigt. Eller egentligen så var det aldrig natt. Iallafall så förstod aldrig lilla Snuff det. Vi var vakna hela natten ;) Men men, det gör inget. Vi får sova någon annan dag. Hon var inte bråkig iallafall.

Jag tog ett bad vid 6 tiden. Då hade jag legat alldeles för länge utan täcke och var alldeles iskall, rentav förfrusen hahha så jag lämnade lilla Snuff i sängen och hoppade i badet. Där låg jag och läste en gammal svensk damtiding. allt som hänt de kungliga iallafall. Mr Big kom in efter en stund och rakade sig. Sen började barnen vakna en efter en och satte sig och tittade på morgon tv en stund. Sist upp stora a som gillar att vara vaken på kvällarna.

Iväg med alla till skola och Stora Snuff fick faktist gå till dagis iallafall. Hon slutade med antibiotikan i söndags och sedan dess ingen feber så idag fick hon gå för Mr Big var tvungen att åka till Parma och då skulle jag vara i butiken med SS, Det räcker med henne.. Men imorgon får Stora S vara hemma igen. Jag vill inte att hon ska gå förän alla prover är färdiga.

Mr Big lämnade mig och SS vid min favoritbar och där åt jag frukost i lugn och ro. En alldeles nybakad bombolone!
Det är verkligen en av de saker jag saknar när jag är i Sverige. Frukostarna på barerna. Det är ju nästan hemskt att det inte finns den traditionen i Sverige. Där ska man sitta med sin latte i hundra år och tjabbla. Och först ska man ha ätit en skidåkarfrukost hemma.

När jag stod i kassan för att betala så gick ett gäng byggarbetsklädda killar i 25 års ålder ut och så stannade en av dem och sa till sina kompisar, Kolla vilken söt liten flicka. Och killarna stannade upp och gick tillbaka för att titta på min rosa lilla flicka i vagnen. Och det var ju inte för att imponera på mig eller så, utan de är helt enkelt så intresserade av barn här! Det tycker jag är underbart.

Precis innan jag gick in på baren hade tanten på lavanderian som ligger bredvid ropat in mig för att hon ville se på lilla flickan och jag vet inte hur många inne på baren som också ville titta. Men det roliga var de unga killarna. Det gjorde att jag ännu en gång kom på hur mysigt det är att bo i Italien.

På butiken var det ganska lungt. Kunderna kom med lagom mellanrum och jag han till och med amma lilla S. 3 kompisar kom förbi och stannade en stund och den sista kom med en andra frukost och vi satt och fikade tillsammans. Det var jätte mysigt. Hon väntade kvar till jag stängde och tog hand om SS när jag hade kunder. Sen gick vi tillsammans hemåt.

Imorgon ska vi till stranden. Det är så skönt ute nu :)

Kram,
E - på bra humör

Det här är inte klokt!

Nu orkar jag inte vara sjuk mer! Vet ni, jag har haft så hög feber att jag började sluddra. Tungan förflyttade sig i munnen och det kom liksom inte ut riktiga ord från min mun. 39,9 grader! Rekord tror jag.

Stora Snuff verkar må lite bättre idag. Jag hoppas verkligen att det börjar gå över. Hon ska iallafall vara hemma från dagis minst till den 5 mars då vi har nästa specialistläkarbesök. På tisdag har vi vår vanliga barnläkare för både Stora och lilla Snuff. Lilla ska mätas och vägas men eftersom jag har varit så sjuk så vet jag inte om hon har gått upp något alls. Hoppas att hon inte har gått ner. Hon kräks och bajsar massor också.

Jag har bara legat i sängen precis hela dagen men när den var nerbajsad och nerspydd så tog jag mig upp och bytte själv! Jag har inte kunna göra någonting idag så Mr Big såg ganska chockad ut eftersom han har tagit hand om precis allt idag.

Det har som vanligt varit hela havet stormar här hemma. Barnen har varit helt vilda.

Min dåliga svenska

Jag kommer så väl ihåg hur jag, när jag bodde i Sverige rent av hånade de svenskar som bott utomlands och kommit hem igen efter ett antal år borta. Eller som kanske till och med fortfarande bodde utomlands och de hade tappat delar av svenskan. Nu är jag själv där. Jag har bott i Italien i 6 år och det är inte nu jag inser att jag har förlorat flytet i det svenska språket. Det gjorde jag mycket tidigare. Men det är nu som jag verkligen på riktigt är ledsen att det har blivit så. Jag kan inte uttrycka mig längre på samma sätt som jag gjorde innan. Jag älskade att skriva och jag gillar att underhålla men det kommer inte spontant och jag är väl medveten om det. Det är det hemska.
Är det mitt straff för att jag hånade de andra? Eller är det för att även svenska språket ändras hela tiden.

Det jag mest av allt skulle vilja göra när jag skriver är att sätta in de smarta, snabba orden på italienska och blanda det med svenskan..men det skulle ju inte bli bra. Iallafall inte för den som inte kan italienska. Dessutom använder jag mig av många "slang" ord..och då kan inte alla som tex har lärt sig italienska i skolan förstå mig heller.

Gud så tråkigt!


Nu över till något annat. Jag ligger här i sängen och oroar mig för hur jag ska klara av alla 4 barnen utan röst i eftermiddag. Jag räknar ned minuterna och blir mer och mer stressad. (Eftersom vi närmar oss tiden då siestan slutar och Mr Big ska tillbaka till jobbet) Jag tittar på mobilen och för varje minut som har gått så blir det värre.
MEN så kom jag på, det är ju precis så jag gör på natten. Jag har mobilen bredvid mig för att använda som ljus när lilla Snuff ska ammas, annars hittar vi inte varandra. Jag ligger nämligen ner på natten. Det skulle inte falla mig in att sätta mig upp varje gång hon ska äta för då skulle jag få sitta hela nätterna. Ja, iallafall för att inte ta fel på ögon, näsa och mun så använder jag mobilen som ljus och ser då alltså vad klockan är och kan då lätt räkna ut att jag sovit drygt 20 minuter sedan sist. OCH då blir jag ännu mer trött. Och när jag vaknar, eller när dagen vaknar (eftersom jag redan varit vaken hela natten) så tänker jag på hur lite jag har sovit och vet exakt hur många gånger hon har ätit..och vad klockan var då. Jag tror att jag av det blir ÄNNU tröttare. Det är liksom psykiskt, Det man inte vet lider man inte av..var det inte så?

Inatt ska jag ha en ficklampa med mig i sängen. Ni ska få se vad pigg jag kommer vara imorgon!

Sådetså!

Emser


Jag = jätte sjuk!!

Fy och fan för januari..OCH februari för den delen. Nu sitter jag här alvedonbombad mot den fruktansvärda huvudvärken värd att kalla migrän. Flickorna sover båda som tur är. Jag behöver ha det tyst. Inte ett ljud vill jag höra. Det är nästan irriterande med klickandet som jag själv gör med tangenterna här på datorn.

Idag är jag irriterad. Jag är så fruktansvärt trött, less och slut på att vi är sjuka hela familjen. Mr Big var upp och spydde inatt och kom in till mig (nej vi har slutat sova i samma rum, vi kurerar barn i olika rum på nätterna) och sa att han inte skulle jobba idag men när jag då sa att han måste (för jag orkar inte ha alla barn hemma idag) köra pojkarna till skolan så sa han att då går han också och jobbar. Det jobbigaste är ju att ta sig iväg.

Igår var jag med ettan, tvåan och fyran på kalas. C fyllde år och det var jätte roligt där. Mycket mat :) Barnen, alla pojkar lekte i flera timmar och vi som inte lekte åt all mat.

Mamman till C är en rolig konstnärstyp, ensamstående. Det var första gången jag var hem till dem och de hade verkligen ett roligt hem. Mycket färg. Lite som hemma hos oss.

Vet ni föresten hur vi har målat huset? Jag har säkert skrivit det förut men jag gör det igen då. Jag kan göra en lista för att det inte ska bli så långdraget. Eller riktigt långdragen blir det kanske inte ändå eftersom det inte finns särskilt många rum att beskriva.. Men men

Kök: 2 väggar mörk rosa, 2 väggar bajsbruna
Hall: Mörk grå
Vardagsrum: 2 väggar riktigt lila, 2 väggar ljuslila
Mitt och Mr Bigs sovrum: ljusgrått. Bara
Lilla hallen: Chockröd
Badrum: Svart, beige och vit
Barnens sovrum: 2 väggar ljusblå 2 väggar ljusros.

Färgglatt är det iallafall.

Igår skulle vi på allahjärtansdag middag i P med the B family. Men som vanligt, eftersom vi bokat bord också för vårat gigantiska sällskap så var i stort sätt alla sjuka. I deras familj hade de spytt hela natten och gårdagen. Vi är ju messo som vi är. Inte bra.
På morgonen skulle vi åka och köpa bil i Rimini också. Det slutade illa. Stora a totalvägrade att gå till skolan så han fick vara hemma igen. Stora S hade feber men efter en suppost gick det ner så vi packade in oss i bilen och åkte. Väl där var inte vår säljare på plats så vi fick en annan. Han gjorde klart för oss att vår totalkrockande men ganska nya bil inte var värd mer än drygt 50.000 kr!! Det är inte klokt. Vi köpte den ny för 3 år sedan för drygt 200.000, sen har vi krockat den ganska många gånger och jag kan väl tippa på att vi har betalat drygt 150.000 kr i reperationskostnader och nu får vi 3 år senare ut 50.000 för den. Fy farao! Iallafall hade vi bestämt att köpa en 2 år gammal bil eftersom vi sagt, aldrig mer en sprillans ny eftersom de ändå inte är nya mer än tiden de står hos säljaren. Vi hade fått ett pris av "vår" säljare som inte var där då på den bilen och ett pris för vår bil också som vi skulle lämna in till dem och sedan betala mellanskillnaden. Iallafall så nervärderade den här nya säljaren vår bil jätte mycket och gav oss ett högre pris på den nya. Helt galet! Och om vi ville betala på avbetalning så skulle det vara med 7% ränta. Är han inte klok?

Jag sa att vi behövde tänka lite till (fast vi innan hade bestämt oss för att köpa bilen) reste mig och sa tack. Jag hade lilla S i famnen..som synligt är väldigt liten och alltså väldigt nyfödd och vet ni vad skitsäljaren sa!!

Ohhh grattis, vad roligt att ni är gravida igen!
Va!? sa jag, men upptäckte att han stod och tittade på MIN mage! Min mage som jag så glad tycker är liten!

Jag fick lust att gå ut och lufta däcken på den där bilen!!

arga åkte vi därifrån och är fortfarande ägare till en kvaddad 5 sätes bil.

Nu ringde Mr Big. Jag måste bestämma om jag vill ha lunch och vad.

/E


Sjukhus rapport

Imorse fick vi äntligen tid hos läkaren som skulle titta på Stora Snuffs hals. Vi kom in vid nio tiden. Det var skönt att de tog henne så snabbt. Hon har haft ett visus i kroppen som gjort att (förmodligen) toncillerna har blivit inflammerade och det i sin tur har gjort att hennes imunförsvar hämnade i botten och hon fick en himla massa andra sjukor.

Nu ska vi ge henne antibiotikan för lunginflammationen och det borde även ta bort feber och göra att knölarna på halsen blir mindre. Sen ska vi göra ultraljud på knölarna när de kommer tillbaka och ta blodprov och sedan tillbaka till dem om 20 dagar. Det känns lite bättre för det är ju inga farliga saker. Iallafall inte om det är det som de tror. Det ska visa sig på blodprovet. Problemet är bara att det tar väldigt lång tid att bli av med.

Efter det var vi hos Mr Big på butiken och sen åt vi på en restaurang medan barnen sov i vagnarna. Läkaren sa att hon kan vara ute, bara hon inte är på dagis och inte springer och är väl påpälsad. Men nu har ju våren kommit och det är jätte fina dagar. Blå himmel och härlig sol och varma plusgrader.

Efter lunchen åkte vi och hämtade pojkarna på skolan. De blir så glada när systrarna kommer in och hämtar dem. De är så stolta.

Vår städerska hade precis kommit när vi kom hem så Mr Big tog pojkarna med cyklarna till en park nära hemma med Stora a blev bajsnödig efter en stund så de kom hem igen. Stora Snuff hade precis somnat i sin säng igen men vaknade av städerskan som hade ut alla deras leksaker på golvet för att sortera dem i rummet bredvid. Hon brukar inte vara känslig för ljud men det lät som om hon hanterade dem med en grävskopa!

Sen på med kläderna på alla barnen igen för att lämna städerskan ensam hemma och iväg för att handla mat. Mataffären var stängd så jag fick åka till tokdyra Sara och handla. Vi skulle göra pizza hemma hos min snälla kompis F och jag skulle handla det vi skulle ha på dem.

Hemma hos Fröken F och hela hennes barnaskara hela eftermiddagen och kvällen. Mr Big kom dit och åt pizza med oss också. Hennes man jobbade borta så han var inte hemma.

Nu ligger alla och sover och jag är som vanligt vaken ensam. Imorgon måste vi upp tidigt och åka till Rimini för att förmodligen köpa bilen. Mr Big är ju ledig imorgon igen, torsdag så vi får göra det då.

Jag lägger in en bild på min sötaste stora Snuff som sover så skönt. Bilden är från igår.

God natt,
Em
image62

Varför tycker jag om James Blunt?

Vad är det med hans musik som gör att jag gillar det? Det är något..något jag inte kan komma på för det är egentligen inte min musiksmak. Jag har helt annan smak.

Jaja, jag sitter iallafall här vi datorn. Gungar Lilla Snuff med höger foten så jag börjar få kramp. Hon ligger här i mörknet på golvet i sittern och lyssnar förmodligen precis som jag på ovannämde James B. Kanske därför hon somnade tillslut. Hon gillar att vara vaken på sena kvällen. alltså natten..

Rep kom hit med sin fru ikväll så barnen gick och la sig jätte sent. Det blir nog krig för att få upp dem imorgon. Lilla a somnade på hårige mattan. Lillgubben. De kom med en massa semifreddo och andra goda saker från glasserian. Tänk italiensk glass ;)

Imorgon tidigt ska vi ringa sjukhuset för att få tid för Stora vackra Snuff. Nu orkar jag inte vara orolig mer. Jag vill veta vad det är!!

Idag har jag inte satt näsan utanför dörren. S och S och jag var hemma ensamma till 13. Då kom Mr Big och pojkarna hem. Sen har de busat järnet och jag har pratat med min kompis man på msn hahha. Vad roliga saker man får reda på så.

På torsdag ska vi försöka åka till P i gen och äta bruschetta. as always med the B family. På självaste alla hjärtans dag. Särskilt intimt blir det ju inte när vi slår ihop oss..Men det blir nog roligt. Först ska vi på kalas tillsammans också hos en kompis till våra barn som fyller sex!

Imorgon kanske kompis F ska lära mig göra pizza. I like pizza from Fiammy planet hahha.

Nej nu vill hon inte bli gungad mer. Musiken har slutat och tröttheten kommer.

Imorgon är en ny bra. Snälla en bra dag!

E

Bil igen..

På torsdag ska vi förmodligen (äntligen) köpa en ny bil. Det blir inte en minibuss som Herrn i familjen först tänkt sig utan mitt önskemål. Det blir en Chrysler. Lite mer bil än minibuss. Och den är svart. Jag ville ha en svart bil för om den är stor så ser den inte lika stor ut i svart.
Så här ser den ut. Fast alltså svart.
Idag har vi bara varit hemma. StorSnuff sover fortfarande. Jag hoppas att sömn gör henne frisk för nu vill jag inget hellre än att hon ska bli frisk. Jag står inte ut med att barnen är sjuka och har ont..Det skulle drabba mig istället. Det vore en värld bättre.

Syster och gullungen I ligger fortfarande på sjukan. Gullungen har lite gulsot så han måste sola en del. Plutten. Men nu har jag sett honom på webkameran iallafall och det var tamigtusan en riktig prins!!

Mr Big ringde precis. Nu fick jag veta att hon fått stämpeln urgentissimo på sin remiss. Varför var det då så krångligt för mig att få tid? Jag åkte ju till sjukhuset igår för att få tid!

Äntligen har hon vaknat. Jag måste gå då. Vi ska baka chokladbollar. Eller bara deg kanske?
Det brukar ta slut vid degen ;)

Bye bye

Ems

Och när vaknar världen?

Min värld alltås. Mina flickor ligger fortfarande och sover! Klockan är över 10. De är riktiga sömntutor. Men så kanske man aldrig ska skriva.. En vacker dag vill de väl gå upp vid 5 och då kommer jag inte att kalla dem för sömntutor. Jag tycker också om att sova.

Igår fick vi veta lite mer om stora Snuff..eller inte mer, men lunginflammation har hon iallafall. Och så det där andra på halsen. Vi väntar på tid på sjukhuset för fler provtagningar och hos öron näsa hals eller vad det heter på svenska. Sen ska vi göra ett ultraljud på knölarna på halsen. Nu får hon antibiotika iallafall för det andra.

Idag måste jag städa. Roligt att veta va..men städerskan kommer hit och hon har inte varit här på 3 veckor eftersom vi har varit hemma med sjuk familj hela tiden. Nu är det iallafall så stökigt och skitigt att jag måste städa innan hon kommer. Ni kanske förstår då.

Jag skulle vilja gå till Benetton med flickorna i dubbelvagnen. Undrar om det kanske inte är så bra för SF? Men om hon ligger inbäddad. Hon har inte feber.. Jag får se hur hon mår när hon vaknar. Det är ju sista dagarna på rean och jag har hittat så fina supersmala byxor i olika färger som jag vill köpa. De kostade 35 först men nu kostar de nog inte mycket,

Nej nu måste jag sätta igång!

E

Mrs E - jag

image60

Mina kindben börjar komma fram ur fläsket igen! Skönt. Jag kör ju med choklad diet, alltså jag äter hur mycket choklad som helst! Men jag går ändå ner i vikt! Vad är det för konstigt som händer den här gången? Från att ha gått upp nästan 30 kg de 3 första graviditeterna till att gå upp sex den här gången. Och ner tolv direkt. Nu vet jag inte hur mycket mer jag har gått ner men varje gång jag väger mig är det mindre. Ska jag bli smal den här gången? Har lyckan kommit till mig? Det vore inte så tokigt men jag har ändå mååånga kilon kvar. (kvarglömda av naturen sedan de andra graviditeterna) Oj vad tråkigt när man tänker på det.


Ikväll har vi varit hos kompisar på middagen. Jätte, verkligen jätte god mat som vanligt. De är helt otroliga. Det var vi och en annan kompis som har en son. Vi kom hem för ett tag sedan och barnen hoppade ner i sängen utan hinna säga god natt.

Jag är världens lyckligaste nyblivna moster! Idag klockan 15.20 kom världens bästa lilla marocanska svensk Ilias ut ur min syster! 2905 g mager och 50 cm lång. Som ett utdraget tuggummi ;) Ohh vad jag längtar till jag får se underverket. Inte ens mms går ju att skicka eftersom det inte går från deras svenska nummer till mitt italienska.

Han är iallafall bedårande, alldeles alldeles fantastisk (enligt hans mormor och det litar jag på) Mörkhy, mörka ögon och mörkt hår ;) En GULLUNGE!!

Imorgon söndag har vi fest på en bar. Ett par kompisars dotter fyller ett år och det ska firas stort på en bar/restautrang. Barnen ska vara utklädda. Det har ju varit carneval här. Vi vet inte riktigt om vi ska gå för Mr Big vill åka till bergen och åka lite skidor skidor. Jag vill inte. Våren har kommit och snö har jag sett tillräckligt av i mitt liv. Om vi ska åka till bergen vill jag åka till alperna norr om Milano. Inte här hos oss över dagen. Det är bara jobbigt att packa ihop allt för en dag. Jag skulle behöva åka till IKEa på morgonen men jag tror inte att han vill det. Vi har inga glas och tallrikar kvar. Det går sönder något varje dag. Men vad är det man säger, inget kalas utan kras? Och här är det ju fest varenda dag.
 
Nu måste jag nog sova lite. Jag har inte tagit av lill Snuff kläderna än heller!

Buona notte världen,
Mrs E

Dagens dag idag

Idag har det inte hänt något särskilt. Imorse åkte vi alla tillsammans till skola och dagis med lilla a och stora Snuff. Stora a var med oss på jobbet. Efter skola och dagis lämning åkte vi till sjukhuset och hämtade ut proverna som stora Snuff gjorde för 3 veckor sedan och hon har INTE haft påssjukan men något annat virus i blodet! Det var INTE det jag ville höra. Nu vet jag inte vad de ska göra. antagligen blir det nya prover men det blir också 3 veckors väntan igen! Eftersom barnens läkare är på semester den här veckan och jag inte har lust att gå till den som ersätter henne så gick jag till min läkare med provsvaren istället. Han blev lite chockad att en liten flicka som hon har haft så dåliga provsvar. Jag känner mig ledsen. Och orolig.

Mr Bigs bil är åter hos mekanikern. Den är för tusan alltid!! trasig. Det är en liten Mini av gammal modell och han vägrar göra sig av med den. Det är en speciell utgåva och han är galen i mini bilar. Jag har inget att säga till om där.

På eftermiddagen kom familjen B hit och lekte och vi åt scones och rulltårta. Min kompis F har 3 barn i våra barns åldrar. 3 pojkar och jag har ju som bekant 4 ;) alltså var vi 2 vuxna och 7 barn hemma hos oss haha det var riktigt roligt! Imorgon är det middag hos dem i deras hus i bergen.

Min systeryster är på gång at skjuta ut bebis I. Ohhhhhh jag väntar så jag nog blir galen snart. Men det är skönt också att han kommer för Ziasucco mår inte bra..Det tråkiga är ju bara att inte jag får träffa honom på momangen men mamma sa att hon lovat komma hit inom en månad ;) Jag ska nog kolla biljetter åt henne nu. Tänk, hennes första bebis! WOW vilken underbar chock hihi

Snart kommer Mr Bigs kompis Oriano och hans fru Sara hit. De vill träffa lilla Snuff. Sen kommer pizza. Vi skulle äta filetto men Mr Big orkar inte laga mat. Skönt, jag åt nämligen filetto igår också och är inte så sugen på det idag faktist. Men ioförsig, pizza efter scones kanske inte är så bra heller.

De 3 stora barnen sover. De somnade som stockar. Jag la dem innan papi kom hem. Lill tjoffsan sov i babysittern i vardagsrummet. Det är skönt att det inte är något problem att lägga 4 barn ensam. Stora Snuff är det bara att lägga i sängen och stänga dörren så sover hon. Pojkarna och jag läste Pelle kanin går till doktorn och sen somnade de direkt.

Nu kom pizzan. För tidigt! Shit, måste gå igen.

Bye bye,
E

Bildbevis

Lilla Snuff ÄR blåögd!
image59

Ja alltså någon ny bil blev det INTE idag..

..ojoj hur den här dagen blev. Helt vansinnig. Vi har varit på alla bilfirmor och konstaterat att vi inte får plats i en vanlig 7 sätes bil heller. Vad ska vi göra? Vad har de tänkt på när de tillverkat 7 sätes bilar? Plats för ben och rumpa finns det gott om men vi är ju en familj med 4 SMÅ barn. Det betyder alltså att vi har en himla massa vagnar, när vi handlar mat har vi en himla massa matkassar och om vi åker någonstans har vi en himla massa grejjer med oss.
De som köper 7 sätes bilar, har de bara sig själva med då?
Vi tittade till och med på minibussar. Men fy tusan. Det kändes inte bra. Jag vill inte köra omkring med en minibuss. Här i Italy köper folk mer än ofta bilar som Mini och Smart, och det har sin anledning..

Hur ska vi göra?

Problemet fortsatte på eftermiddagen. Vi packade in hela familjen i bilen och åkte till Rimini och tittade på bilar också. Där hittade vi några som var fina och bra pris men för lite plats. På vägen hem utlöstes något slags krig och alla barnen skrek halsarna av sig. De slogs och bråkade, bet varandra och vrålade. Nej det var inte bra att titta på bilar hela familjen tillsammans.

Imorgon ska nog stora a vara hemma igen. Det är något som har hänt på skolan men han vill inte berätta vad och jag vill ta reda på det. Imorgon får han vara med mig och lilla Snuff eller så får han jobba med Mr Big om han vill.

Bilder från dagens hemska äventyr följer

image56
Stora Snuff var glad när hon fick köra bil

image57
Pojkarna var VÄLDIGT sura

Idag

Nu är det torsdag. Fest för då är Mr Big ledig. Han har precis åkt i iväg med Stora och lilla a och stora Snuff till skola och dagis. Det var en ganska besvärlig morgon. En ville inte gå upp, den andra ville ha lön och blev inte nöjd med vad han fick i lön och en tredje ville bara äta hela tiden.
Nu ligger lillsnuff o sängen och sträcker på sig. Urrrrrrbrrrrrrrrkrrrrrrrrr låter det om henne.

Till frukost åt jag bananyoghurt och kellogs K med röda bär. Jätte gott..och så det jag INTE skulle äta idag, kanelbullar. Och givetvis blev det 2. Inget kaffe. Jag har inte koffeinfritt hemma. Jag blev så snål när ja var på mataffären så jag köpte inget men det betyder istället att jag tar det på baren och på 3 dagar han jag redan förlorat de pengarna. Ibland är man ju så dumsnål.

Snart kommer Mr Big hem igen och ser han mig vid datorn då kommer han nog bli galen.

Idag fyller min älsklings brorson år! Grattis lilla gubben!! Kanske kommer även min älsklingssysterson ut idag. Jag har tippat på det ;) Det känns som bra odds!

Min mamma har åkt på den riktiga influensan men sitter just nu på en cykel till jobbet eftersom hennes lilla BMW står i garaget vintertid. Egentligen borde man som svensk ha en vinterbil istället för sommabil om man måste välja en av sakerna.

Pappa är hemma från karibien, mamma från Italien men idag åker bror och co till India. Herregud vad alla reser. En av mina kompisar från Milano gifter sig på lödag och åker sedan på en månad lång smekmånad till afrika bland annat. Härligt!
Jag vill också!! (ja både gifta mig och åka på en månads smekmånad)

Nu ska jag ta hand om lilla Snuff. Hon ska få mat och kläder. Sen måste vi verkligen ut och leta bil. Vi får ju inte plats i våra bilar längre så det är verkligen akut.
Och skor till pojkarna. Det är kris i skogarderoben också.

Over and out,
E

Lägger in en fråga

Imorgon ska vi titta på 7 sätes bil. Har ni några bra förslag?

Onsdags svammel

Eftersom jag anser att rosa är en underbar kärleksfärg så får det bli nya färgen på sidan. Jag har länge tänkt göra sidan personlig men jag har inte tid att sitta här och ordna det. Det får bli färdiga mallar istället.

Idag kommer min vän Fadua och hennes son hit. Hon har fått höra att jag gjorde en ny sats kanelbullar igår..då brukar hon nämligen komma.

Idag har vi haft representanter i butiken hela dagen. Stora a fick också vara med. Han ville inte gå till skolan idag heller. Jag har försökt ta reda på om det har hänt något särskilt och gick även förbi hans fröknar idag och frågade när jag lämnade lilla a på skolan men de sa att det absolut inte är något. Och att det förmodligen är som vi tror, han vill alltid vara så duktig och inte göra fel att han tillslut blir alldeles färdig. Tur att vi har eget företag så han kan få vara med oss på jobbet när han har sådana dagar. Han älskar att vara på butiken och städa och pyssla i magasinet. Lagret kanske det heter på riktig svenska.

Idag var min syster på förlossningen igen och hon har fortfarande en massa skräp i sig på proverna..nu får faktist lilla I komma ut! Kom nu!! Hör du det busunge!

Lilla S har bajsat ner sig bakifrån och fram. Jag måste byta säger stora a. Vet ni, jag har bytt blöjor (eller vi, för Mr Big är världens bäste blöjbytare) sen stora a föddes i december 2002. Det är över 5 år. 5 år i rad. Varje dag. Nu är det ju dubbelt upp igen också eftersom båda S flickorna har blöjor. I sommar ska nog Stora S få sluta. Hon tycker ändå det är jätte spännande att gå på toaletten.

Jag borde försöka räkna ut på ett ungefär hur många blöjor det har gått genom åren. Det är nog en hel del. Vi borde få stipendium från pampers.

Vet ni en till sak..j a g  v i l l  f l y t t a NU!

Lite bilder från idag

image53

image54

image55

Den hemska oron

När man är gravid vill man veta att allt är bra med bebisen. Ultraljud kan ibland lugna denna oro. När man sedan kommer till förlossningen och bebisen ligger där på magen och ser alldels frisk ut så känner man en lättnad..men en lättnad som varar väldigt kort. För sen kommer det sjukor, konstiga saker händer och man börjar denna fasansfulla oro. Det sägs ofta att första barnet ojjar man sig mest för..men med första barnet tycker jag inte att man visste allt som skulle kunna hända. Och fantasin framförallt har inte kommit igång till sitt fullo ännu.

Nu har vi fyra barn. FYRa! Det är helt vansinnigt många människor att oroa sig för och jag måste erkänna att jag håller på att bli tokig. Jag vill inte läsa om sjukdomar på internet. Jag vill inte se på TV alla barn som blivit plötsligt sjuka och dött. Jag orkar inte. Jag håller på att bli tokig.

På lördag ska Stora Snuffs blodprov vara fördiga. Jag vet inte om de kanske är klara redan fredag. Eller om de inte är klara före lördag men att man då måste vänta till måndag innan vi kan ta ut svaren. Svaren på det hon har haft och som ännu inte helt har gått bort. Hon är fortfarande svullen på halsen. OM det inte var påssjukan vad var det då? Varför var de första proverna vi fick svar på så dåliga? Ingen kan säga någonting. De säger bara att vi ska vänta till den 9:e februari.
Om det vore så lätt att "bara" vänta..

Vi har varit sjuka precis hela januari. Stora Snuff har inte varit på dagis på över 3 veckor. Hon får komma tillbaka nu säger hennes doktor men jag vill nog vänta på svaren först.

Inatt vaknade stora a med feber. Kokhet och så vid lunch var han frisk. Så var det i torsdags också. Men varför får de feber så där? Vi gav inget febernedsättande. Varför måste naturen göra så med en? Om man ska ha influensa med feber eller vara förkyld så kan man väl vara det en gång för alla. Inte ha feber lite då och då. Det blir jag ju också orolig för.

Från sjukor till andra orosmoment.
Tänk vad som kan hända i livet mer. Barn blir ju bortrövade. Barn försvinner. Inte minst här i Italien. Och så är det så många olyckor i trafiken att jag knappt vågar tänka på det. Miro får inte åka iväg med bara något barn på autostradan. alla eller ingen. Men det säger jag inte till honom. Han blir galen på mig när jag är så orolig för allt. Jag hittar alltid på något annat..

Jag vill, jag önskar så att vår familj ska få leva ett lungt och harmonsikt liv. Inget mer, inget mindre.

Det önskar jag. Inget annat

Idag skulle lilla Snuff kommit till oss

Om hon fick välja själv..men det fick hon ju inte

Åh jag vill faktist ha

Är det semlor som gäller i Sverige nu? Det verkar som det och jag är jätte sugen på semlor faktist. Men vad jag inte vet är vad mandelmassa kan hittas någonstans här i Italy..Är det möjligtvis någon italiensvensk som kan hjälpa mig?
Idag har mamma åkt hem. Hon åkte kl 05.01 imorse! Tomt är det. Hela huset är tomt fast det bor 5 andra personer här med mig när MIN andra familj åker hem. Usch.

Mr Big blev kvar hemma imorse. De skulle komma tillbaka med vår lagade torktumlare och telefongubben skulle komma hit och fixa vår linje. Barnen blev också hemma idag. Det är så mysigt att vara alla 6 tillsammans. När Mr Big kommer hem på kvällarna så sover ju oftast barnen.
Idag var det dessutom karneval på skolan och pojkarna ville inte vara med. Jag vet inte varför. Stora a skulle vara krokodil men det ville han inte. Kanske var det därför han fick feber inatt? Men vi hade lovat att han inte behövde gå.
Igår var vi på akuten med lilla snuff. Hon har mycket hosta och igår natt blev det för mycket så på dagen åkte vi till akuten eftersom det var helgdag. Det visade sig efter 4½ timma att det är mjölkhosta..Hon drar omkring mjölken i halsen så det är därför hon hostar. Helt frisk alltså. Skönt. På kvällen blev det pizza hos napolitanaren men de har bytt pizzabagare och pizzorna var inte lika goda som vanligt. Synd.

Lilla S vill ha mat, Stora a är inlåst i en låda av lilla a. Stora snuff har bajsat på sig. jag måste gå


RSS 2.0