Imorgon kommer vi

Vi har precis ordnat passet till Stora A. Imorgon kommer han och jag till Sverige! Förbered er!

Jag har fått en lätt rubbning

På grund av matkaos i mitt huvud (läs; avsaknad av mat i magen) så har jag fått en lätt rubbning. Jag fungerar inte riktigt som jag ska. Jag vet, ni behöver inte säga något men jag är så jäkla less på att äta mat för 100 personer. Det kändes som om många av mina dagar endast bestod av att äta så nu har jag sedan påsk inte ätit mer. Mycket förståndigt men ack så skönt när kläderna börjar bli för stora och inte spricker när man stoppar in den stora kroppen i dem.

Det negativa är dock att det alltid känns som om det är midnatt och jag måste sova.

Nu måste jag iväg och hämta mina fina flickor. Jag vet inte om Stora S vill till nonna men det är mycket troligt.
Imorgon är Big ledig. Underbart! Det är festa här i Italyland och vi får vara tillsammans i 2 dagar. Det händer nästan aldrig.

Idag har vi föresten skrivit på nya lokalen och så fort jag kommer tillbaka hit från Sverige så sätter vi igång med flytten.



Mrs E - laddad..och urladdad


Märklig dag idag

Jag är lite tom i huvudet efter att ha sovit alldeles för lite inatt också. Jag fick en sådan chock igår kväll att jag inte kunde somna sedan.

För att lägga på dynga på dyngan gick jag och träffade en kompis på hennes butik i stan och hon berättade om hennes äldsta dotter som har hamnat helt utom allt förstånd. Vad ska man säga? Vad kan man göra? En 13 åring som är fullständigt out of control.
Efter besöket hos kompis träffade jag mamma på stan och vi gick och provade solglajjor till mig. Mina favoriter blev ett vrålsnyggt par från Bottega Veneta och ett annat från Gucci..ända tills optikern sa vad priset med slipade glas skulle bli. 860 euro!! Men är det normalt? Jag trodde hon menade för BÅDA paren. Utan slipade glas kostade BV 380 euro och Gucci 220. Hur i hela friden kan de bli så dyra? Gucci med slipade skulle kosta mig 480 euro. Sätter de dit några små diamanter på glasen? My god!
http://www.bottegaveneta.com/shoponline/ProductDetail.aspx?productId=b221613c-7014-42d7-8af5-9b8b8b9241f0&folderId=5d4eeaee-152e-43d5-9dd4-c1885d0e75cd&page=all fast i annan färg

Idag är det pojkarna som sover hos mormor, de hade redan satt på sig pyjamas när de kom på att de ville cykla hem till mormor. På med kläderna igen och iväg. Stora S hade varit med M på butiken ett tag och var då på baren och tog en aperitivo med Big. 

Flickorna sover och jag och Mr Lui har just ätit pizza. Inte vad jag hade tänkt äta men det var iallafall väldigt gott.

God natt

Så här såg det ut när jag tittade ut från vårat sovrumsfönster

Det ser ganska mysigt ut tycker jag..bara lite lätt fuktigt här och där


Grannarnas innergård. Notera alla stängda fönster!! Så typiskt


Samma innergård

De fladdrande blanka pappren har vår tjuvkikande granne satt upp för att inte
fåglarna ska skita mer på fasaden. Undrar om det fungerar. Forts. följer


Här fladdrar min tvätt

Kanalen som går genom hela staden men endast är öppen precis under oss.
Här kan känna underbara (prutt) dofter på våren och sommaren.
Man kan även stå i fönstret och ha frågesport. Finn lösa föremål i kanalen.
Är det en sko månne?
Har man tur kan man se en och annan megaråtta också.
Typ i halvmetersklassen (utan räknat svansen)


Innergården igen

Ett märkligt hus. Det är allt ett och samma. Big berättade igår att det bor en
multimiljonär i denna konstiga väldiga byggnad. Det kan ju inte finnas några fönster?!

Idag

Jag har ingen lust att skriva. Det blir bilder


Flickorna och jag åkte till hästgården direkt efter dagis. Konstigt väder..konstig kombination kläder..


Som ni ser själva


Lilla A min plutt


Lilla fina A


Den här bilden är till er som tycker att våra barn är så välklädda..Stora A med urtvättade gympabyxor med knän på och tops i öronen. Bibbi har glömt skorna någonstans och chokladkakat tröjan

3 tokiga barn som en halvtimma tidigare hade vänt upp och ner på sin mormors hem.
Jag tror det syns där i deras blickar

Jag tog bort det förra inlägget

Jag vill inte ha med det på bloggen. Fakta kvarstår men jag får låtsas. Det går inte att göra annat.

God morgon

Dagen har börjat. Jag jobbar, barnen på skola och dagis och M på banken. Allt i sin ordning med andra ord.
Dessvärre var jag vaken och såg Grande Fratello, italienska Big Brother till efter ett inatt. Fy farao vad dumt. Det är ju bara så idiotiskt. Jag har absolut inte sett ett enda program av det och så ligger jag och ser finalen! Det som gjorde att jag inte kunde sluta var att det var så roligt och se alla otroligt lyckliga människor. Lyckliga och nervösa.

Nu jobb.



Kolla in den sötaste jag ska gosa med i Sverige

http://www.bildilias.blogg.se







och de här kommer jag längta ihjäl mig efter..


Föresten

Idag var Mr Big och hämtade kontraktet för nya butiken. Den nya för dam och herr alltså. Det känns spännande. Mycket spännande. Jag fick som jag ville och vi har inte behövt ta fram en euro. Hade det varit för Mr Big så hade vi varit fattigare än kyrkråttor på den lokalen vid det här laget. Ägaren försökte verkligen pressa ut pengar ur oss. Tur att jag är FURBA! HA! Han fick stränga order att inte skriva på något, och TUR det för det var flera missar i kontraktet. Nu ska jag visa den för vår advokat och kolla att allt är ok. Det låter väl klokt?

Ingen lurar mig. Så är det bara. Jag är så jäkla klok. Vet ni det? Klokare än de klokaste. Oj oj

..och pizzan blev mondiale


Buona notte,
Mrs E skryter ikväll..usch då


En jäkla fart på dagen

Vi vaknade 45 minuter för sent imorse. Lilla S stökade som en gris i svinstallet inatt. Jag trodde jag skulle bli galen på henne. 7.15 masade vi oss upp vilket betyder att vi var 6 personer, varav 4 av dem behöver hjälp med att klä på sig, tvätta sig, borsta tänderna, bajja, äta frukost och så vi då. Vi hann iallafall. Det viktigaste är att Stora A inte kommer för sent till skolan. Då vill han inte gå dit mer efter det.
Vi käkade frukost på baren och letade sedan parkering i 30 minuter innan vi till slut parkerade den vid soptunnorna utanför butiken. Mycket bra parkering. Gratis också. (Om de inte tar bort den förstås) 12.30 tid hos en riktigt stjärnidiot (ursäkta men det var den mest ointressanta och tråkiga människan jag har mött på länge) hos en mäklare. M var nära på att resa sig och gå bara efter att hon hade presenterat sig.
Vi han i tid till lilla A innan första utgången stängdes. Han hade varit på teater med skolan och var väldigt entusiastisk över det. Hem och vila, plocka och städa och så ut igen strax innan 15. Alla hem till mamma och fixa lite men inget blev gjort.
Barnen stannade och jag körde M till jobbet, sedan hämta Stora A på skolan och handla mat. Hem till mamma och hämta resten av barnen och så till Mc Donalds för att få leksak i happy meal och så hem. Nu är vi här. Barnen har lekt med sina happy meal leksaker och lego och simmar nu omkring i badkaret och leker hela badrummet stormar igen.

Ikväll blir det tidigt för dem i säng och jag ska göra en pizza till mig och M

Hej hej,
Ems

Regn regn regn

Det har bara regnat de senaste dagarna och vi har mest bara varit hemma eller iallafall inte gjort något särskilt. Jag har inte bloggsug så därför har jag inte skrivit något här. Den här veckan som kommer är full med möten på dagis, lägenhet och hustitt och annat. Jag längtar oerhört till nästa tisdag då jag åker till Sverige.

Vi planerar för fullt för nya butiken och det är flera som vill samarbeta med oss. Det känns riktigt spännande nu.
Barnkläder och barninredning. Yipiipipip vad roligt. På torsdag kanske vi åker på möbelmässan i Milano, sedan blir det Pitti Bimbo i Firenze i juni och Formex i Stockholm i augusti. Sedan kör vi!

Nu ska vi iväg och hämta flickorna. Stora A slutar 16.25 idag så vi åker hem till mamma och sätter upp lite gardinstänger och annat som Big ska hjälpa mamma med.

Guuuud så hungrig jag är föresten. Måste äta. Nu!

Vi ses

Ibland känns det bra att vara jag..











Men äsch

Det gick inte att komma in på bloggen. Jag har försökt 200 gånger men nu så. Precis när jag fick jätte bråttom. Barnen ska iväg till mamma. Stora S är naturligtvis redan där. Sedan igår. Hon flyttade dit precis som jag misstänkte.

Idag ska jag jobba lite. Det kommer en representant från Milano så jag måste vara med. Tur att mamma är här nu. Det begöhvs en extra person i familjen.
Det kom dessutom en massa roliga presenter OCH s v e n s k t  g o d i s!!!!!

Nu måste vi sticka iväg. Annars kommer jag försent. Som vanligt


Fredag

Äntligen fredag. Härligt. Ieftermiddag kl 15 kommer mamma fram och innan det ska jag hämta flickorna så att de får följa med och hämta. Stora S kommer nog inte att kunna gå rakt. Hon är verkligen helt galen i sin nonna. Hon kommer nog att packa sin resväska och flytta hem dit redan ikväll.

Jag har fortfarande inte köpt nytt minneskort till kameran så jag har inga bilder. Synd, för igår hade vi kunnat ta massor med bilder i Bologna.

Nu på morgonen har jag jobbat lite även fast jag är väldigt seg och inte alls har lust att sitta framför datorn. Jag satt här till efter 1 inatt. Mycket dumt men jag tittade på flera barnkollektioner. Fin fint.

Nu måste jag göra paketet till Stora A's kompis Francesco som fyller år idag. Kalas hos honom på eftermiddagen.
De små får nog vara med nonna under tiden.

Vi hörs,
Mrs E

Nej nu har jag inte legat i precis..

..på bloggen..men vi har gjort så mycket saker att jag inte har haft tid att sitta här. Eller ork kanske
Jag är så glad, den 28:e (nästa tisdag) åker jag till Sverige och träffar mina underbara! Det ska bli så roligt. Men också 8 dagar utan mina underbara här. Oj.

Idag har vi varit i Bologna, underbar stad. Om ni åker till Italien så åk förbi Bologna. Det finns allt men är samtidigt inte omöjlig att ta sig igenom på en dag. Milano, Rom och andra storstäder här är ju väldigt mycket större och jag tycker själva city kärnan är mer utspridd.

Imorgon kommer mamma hem igen. Hem hit alltså. Min mamma bor här i vår stad sedan i början av december. Underbart att hon är tillbaka. Synd för mina syskon bara..
Imorgon är Stora A bjuden på kalas igen så det blir kalasshopping på morgonen och sedan hämtar jag nog flickorna tidigt så Stora S kan följa med och hämta nonna på stationen när hon kommer. (flyg till Milano och tåg till oss)

Nu ska jag göra Rotoli. Det ni!

Bye bye


trött tröttare tröttast

Jag är det sistnämnda. Jag är så trött att det känns som om jag ska ramla om jag ställer mig upp. Vi, jag och barnen har varit ute från 10 imorse till 20.30 ikväll. Jag ensam med barnen. Prova det ni en dag.
Först ska jag äta prosciutto och melon. Sen sängen! Imorgon börjar skolan igen. Upp tidigt

Inga inlägg nu på morgonen

Barnen är klara. Bara mig kvar att göra fin. Vi måste ut, det är sommar sommmar sommar ute. Jag tror vi kommer att gå till någon bar och sätta oss ute och fika lite. Barnen har ätit frukost hemma men det är så mysigt på baren så vi sätter nog oss där ett tag.
Jag är så less på parker så det får bli annat idag.

Vi kanske ses senare

Kram,
E

Skön kväll

Nu är vi hemma igen. Bruschettan var som vanligt supergod och efter det åkte vi tillbaka till vår stad och gick på en gelateria och åt en massa glass. Barnen har varit duktiga. Kanske för att de vilade innan?!
Nu måste vi göra oss iordning och sedan natt. Jag vill sova. Nu!

Buona notte,
Ems

Hela huset sov!

Efter lunchen var det hela huset gungar med alla galna ungar vi har här hemma så det blev sängen för hela högen. Killarna är ju inte vana att sova middag men efter 30 minuter slocknade även dem och sov i 2½ timma! Vilken tystnad det var. Jag sov en timma och gick sedan upp och satte mig en stund vid datorn och njöt av tystnaden en stund.

Vi har nu klätt på alla barn och håller på att göra oss iordning för att gå ut. Det blir en aperitivo ute istället för födelsedagspresent till Stora A's kompis. Det ordnar jag när M är hemma på lunchen imorgon. Det kan vara skönt att gå ut en stund ensam. Kalaset börjar 15.30 så det blir perfekt.

Nu duschen!


Nu är dagen bokad

Det blir en hemma dag med städ, tvätt, strykning, lek, matlagning, bakning och så på eftermiddagen blir det karusell, paketinköp inför Stora A's kompis kalas imorgon och inköp av nytt minneskort till kameran.
Jag har 1500 bilder på kortet nu och jag klarar inte att radera dem. Jag har 4 st kort och alla har ungefär lika många bilder. Alla mina datorer har kraschat fler än en gång och jag har alltid blivit av med alla bilder och därför har jag slutat radera på minneskorten. Sen ska jag formatera kameran och då hoppas jag att bilderna blir lite bättre.

Ikväll blir det bruschetta i Predappio. (Prova sök på Predappio på www.google.se) Det är som en spökstad där djävulen har en del med i spelet men de gör jäkligt goda bruschetta. Jag tror det bara blir the family ikväll.

God morgon vänner

Här är det lite grått idag. Jag vet inte om vi ska vänta på solen eller om vi går ut snart ändå. Jag tror nog att vi åker ut om ett tag. Stora A gör sin 25:e sida läxa. Hoppas han är färdig snart. De har så mycket läxa varje dag men på loven är det helt galet.
Jag fick sova till 10. Då vaknade jag av att telefonen ringde så nu är jag uppe. Skönt att sova en stund. Jag la mig vid ett inatt. Det är så dumt!! Det fanns ingen som helst anledning att vara uppe till ett.

Nu börjar dagen

E

Klockan är alldeles för mycket för en fyrabarnsmorsa

Nu måste jag gå och lägga mig. Men vet du, jag går inte och lägger mig för jag orkar inte gå till badrummet och tvätta bort sminket och borsta tänderna. Fy, när jag tänker på det låter det så jobbigt att jag måste ta en paus ifrån tanken en stund och fortsätta sitta här och läsa menlösa bloggar (som min mer eller mindre..)
Men om sanningen ska fram så är jag svintrött. Absolut astrött. Om det inte vore för att jag egentligen är allergisk mot min svarta mascara så skulle jag hoppa rakt ner i sängen..

Jag vill åka till Sverige. Jag vill ha svenskt godis. Jag vill träffa lilla I och min familj i Sverige. Jag saknar er så att det bränner i kroppen när jag tänker på det. (Vilket jag gör hela tiden) Jag har inte varit i Sverige sedan i början av september.
Mamma när kommer du hem igen?
Kom och hälsa på mig. www.ryanair.com går direkt till Rimini från 2 juni, www.easyjet.com flyger arlanda-Milano malpensa, www.flysas.com åker man till överkomliga priser till Milano. Kom igen, kom nu och hälsa på oss. Vi är ju så gästvänliga!

Idag sökte jag ett jobb. Men jag vet inte riktigt vad det var för slags jobb eller varför jag överhuvudtaget sökte det. M tycker att jag ska jobba som tolk eller översättare så jag sökte lite på internet och hittade något bekvämt som tydligen skulle ta mellan 2 och 4 timmar per dag. Det låter ju överkomligt. Iallafall 2 timmar. Det skulle jag kunna tänka mig att jobba.

Märker ni att jag skriver bara för att inte gå och lägga mig. Det är bara en massa strunt men så länge jag slipper tvätta bort mascaran så skriver jag mer än gärna här.

Men nu är det slut i huvudet. Mi dispiace.



Bye bye honey,

Ems

namn

Jag satt just och funderade på namn. Jag tror jag skulle ha svårt att identifiera mig med barnen om de hade italienska namn, jag kan inte säga varför för det vet jag inte. Det bara känns så. Jag skulle gärna skriva barnens namn här på bloggen för jag tycker det är jätte fina. Alla namnen är gamla, pojkarnas namn är nog på topp hundra listan nu och det är lite synd, men det gör ju egentligen inget alls. De är alldeles säkert helt unika med sina namn, förnamn kombinerat med deras italienska efternamn.
Vi pratade lite om namn idag på lunchen. Kanske är det därför jag sitter här och funderar på det just nu. Giorgia och Chris är också en blandfamilj. Giorgia är serb/italienska och Chris amerikan. De har två barn och första barnet fick namnet Alexander som inte är särskilt italienskt. Flickan fick namnet Martina som är väldigt italienskt. Hon tyckte att hon borde ha fått välja namnen och att de då hade blivit italienska namn.
Jag känner ändå att eftersom mina barn alldeles säkert bara kommer att växa upp i Italien så hoppas jag på de sätt jag kan hålla det svenska kvar i dem så gott det går. Jag vill och hoppas att de kommer att vara stolta när de berättar att de är svensk italienska och med de namn de har så kommer de alltid att iallafall påminnas om det och folk kommer alltid att fråga var de kommer ifrån.
M har hela tiden sagt att det är svenska namn de ska ha och de ska vara genuina namn som inte går att göras om till en italiensk variant. Men som sagt jag är jätte glad för de namn de har och jag hoppas att de kan vara glada för dem även när de blir äldre.

Påsklunch i bergen

En av de bästa sakerna med att bo där vi bor är att vi bor precis vid hav och vid bergen/kullarna. Det finns många fina ställen att äta på i bergen eller kullarna. Le colline. Jag vet inte hur man ska översätta det ordet. Idag var vi på lunch med våra kompisar. Fadua, Gerardo och deras barn Jacopo och Lorenzo, Chris, Giorgia och deras barn Martina, Alexander och vi sex. Vi hade ett jätte bord och det kom in rätt efter rätt. Antipasti, primi, secondi, contorni och dolci. Vi åt och åt och efter maten gick vi ut i trädgården. Stället vi var på är som en slags öppen bondgård. Det var massor med folk, hästar, hundar och katter.
Vi satt i trädgården i över 3 timmar och pratade medan barnen lekte med gårdsbarnen.
Här kommer lite bilder. Det ser ibland lite grått ut på bilderna och det beror dels på att jag måste göra någon inställning på kameran men också att det ofta är soldis här.  Men idag var en fantastisk dag. Varmt och soligt.


Några av äggen som barnen öppnade imorse


Underbara kullarna




Underbara Stora S


Big och S


Pojkarna bus


Stora S och Jacopo


Lilla A leker ren


Underbara kullarna


Vad är en påsk utan nykläckta kycklingar?


God morgon gott folk!

JAG MÅR BÄTTRE HURRRRRRA!!!!! Jag är så himla glad att jag bor i det här vansinniga landet när man blir sjuk! Det finns medicin mot allt, det går att få tag på en läkare när som helst på dygnet och när som helst på veckan! Fy fan vad bra. Jag är frisk. Igår kändes det som om jag skulle dö lite lätt. Jag hade frossa, blev alldeles iskall och sedan kokhet. Och jag pinkade blod. (Intressant va? Ooops) Hemskt var det iallafall men klockan 00 tog jag medicinen och vaknade frisk imorse. Yipiii

Nu har barnen öppnat sina 7 påskägg de hade kvar att öppna. Det är äggpapper överallt och choklad i mängder! De är alldeles vilda.
Igår hade jag inte ork att lägga in bilder från dagen så det gör jag nu.
Sen måste vi börja göra oss iordning och sticka iväg på påsklunchen vi ska på med vänner uppe i bergen. Det blir nog mysigt.
KRAM! Och vad roligt med alla kommentarer! Jag blir så glad att se er som gömmer er bakom statestiken. Jag har ju inte precis jätte många läsare, men fler än mormor och mamma är det ju iallafall!!


Utflykten börjarde med milkshake från McDonals. 2 choklad, en jordgubb
och en kaffe. Mycket god


På vägen mötte vi M som var på väg till butiken på gamla Lambrettan


Det här är sommar..Jag älskar gräs. Jag älskar synen av grönt långt gräs.


Stora A är mycket beskyddande av sina syskon. Han var stensäker på att
Lilla S var absolut livrädd för denna lilla jycke.


Mammaaaaaaaaaa taaaaaaaaa henneeeeeeeee sa han här. Men jag tog
henne inte. Jag sa att hon inte är rädd för hundar. Men han gav sig inte..


..Därför följde han henne var hon än gick


Hej!


Lilla A tittar på hästarna som hoppar. Småtjejerna med sina ponnysar var
roligast att titta på.


Stora S älskar att titta på hästarna


Ännu en otroligt lyckad gruppbild..


Bibbi funderar på hur det är möjligt att ta sig förbi denna stora best


Lite halm ska hästen ha sa pojkarna. Och det fick den också..


Hej!


Lilla S ser alltid sur ut på bilder, Stora S gör alltid grimager, Stora A vill
överhuvudtaget inte vara med på bild och Lilla A gör nästan alltid den här
busiga minen. Det här säger ganska mycket hur han är som person också.
Väldigt busig och fruktansvärt envis


Stora A håller koll så att syskonen inte får fingrarna avbita av lilla smulan


Barnen skrek när hundarna gjorde så här.
Mamma hundarna är dödaaaaaaaaaaaaaaaaa

Baguetterna (mycket bröd prat blir det ibland)


En otroligt dålig bild på mina fina baguetter..

UVI ahhhhhhhhhhhh

Fan fan fan
Så kom det igen. Jävulskapet kallat urinvägsinfektion. Fy fan vad jag hatar det! Det är nog den värsta åkomman jag kan få. TACK OCH LOV hade jag en påse medicin sedan sist i skåpet och den ska jag ta ikväll innan jag lägger mig. Jag vet inte hur jag ska stå ut tills dess men det måste jag. Det kom bara så där. Hux flux dunderUVI. Jävlar!
Det känns som om jag ska kissa på mig varannan minut. Fy farao och helvete.

Iallafall. M är på www.blockbuster.it och hyr film. Det blir något lätt sett sen räk och lax toast och rose' champange till det. Yum Yum

Efter middagen lägger jag in bilder från dagen. Det blev över 180 st. Men de blev inte så bra. Jag vet inte riktigt varför. Jag måste göra någon inställning med kameran tror jag.

Ni får se sen. Vi hade det wonderful. Dessutom sa en american till mig att jag var wonderful. Lovely!
Alltid kul att få komplimanger!

Svenskt godis

Fy farao säger jag bara. Jag sitter och läser på alla bloggar om alla påskägg folk har fått proppade med svenskt lösgodis. Jag är så sugen att jag nästan blir galen!! SNÄLLA NÅGON SKICKA TILL MIG!!

Jag vill också ha! NU!
www.candyking.com

Enklaste baguetterna

Det bröd jag bakar nu är egentligen ett recept från Monika Ahlbergs bok "min mat". Där kallas de här baguetterna för barnbaguetter. Receptet är inte rätt. De har inte skrivit med hur mycket vatten det ska vara i degen så jag har provat mig fram och gort om receptet lite.
Det här är halva receptet för jag tycker det räcker att göra 4 baguetter åt gången.

450g vetemjöl (7,5 dl)
25 g jäst (½ paket)
1/4 dl olivolja
1 tsk socker
½ Msk Salt
2½ dl  ljummet vatten

Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan, socker och salt. Blanda i mjölet och knaåda till en deg. (Går bra med degkrokarna på elvispen också) Låt jäsa under bakduk 45 min. Häll upp degen på bakbordet och dela degen i 4 delar. Gör baguetter av varje degbit. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Skär några tvärsnitt med vass kniv och låt jäsa 25 minuter.

Pensla med ägg och häll lite olivolja. Jag dekorerar med flingsalt och sedan in i ugnen. 250 grader i circa 15 minuter.
De ska ha fått en gyllene färg. Då är de klara. Låt vila på galler tills de svalnat utan duk över.

De här bröden går även utmärkt att göra med oliver eller nötter i. Det går också att dekorera med solrosfrön, sesamfrön eller precis vad man vill.

Enkla, snabba och goda. Byt ut vetemjölet mot annat mjöl om du vill ha annan konsistent. Med vetemjöl blir det ett väldigt "vitt" bröd.

Vad roligt med nya läsare!




Kram och glad påsk önskar jag er alla!

/Mrs E & co





Lördag

Äntligen lördag? Är det idag ni firar påsken i Sverige? Här firar man med lunch imorgon. Eller firar..vad firar man egentligen? Vi firar att vi är lediga. Det är väl det enda att fira till påsk.
Vi är fortfarande hemma. Jag får inte på kläderna på barnen. Vi blir kvar hemma tills i eftermiddag. Jag orkar helt enkelt inte klä på oss alla. Det är 5 personer att tvätta, borsta och klä. 4 av dem vill oftast inte ha kläder på sig heller. Så nej, vi blir kvar här även fast jag igår svor på att jag inte skulle vara hemma en minut. M väckte mig inte förän han precis skulle iväg till jobbet. Jag hade ju tänkt mig få hjälp av honom för att komma iväg. Det får bli till 15.30 istället.

Nu ska jag baka något igen. Jag har lust att göra olivbröd. Det är så gott.

A piu' tardi..


Jordskalven

Nu känner jag mig så där liten igen. Jag känner att paniken ligger nära under ytan. Det är verkligen överallt något från L'Aquila på tv, radio eller tidningar. Efter skalvet som vi hade här i vår stad i söndags kl 22.20 så känner jag mig inte trygg. Det känns inte alls bra att vara här. Tänk om vi nu sitter och ser allt det hemskt i L'Aquila och så händer det något här?! Just nu visar de begravningen av alla männsikor som dog där. Det ser helt vansinnigt ut. Det är så mycket folk, så många kistor, små vita kistor där små barn ligger. Döda. Jag får panik. Jag vill fly. Men vart? Vad ska man göra? Vad händer om vi får ett nytt skalv här? Står vårat hus? Vad händer? Förra skalvet låg på strax under 5. Vad händer om det går över den siffran? De har sagt att det väntas skalv här hos oss igen. Snart. Men när?? Hur? Vad ska man tro? Jag sitter här och söker på internet efter information. Jag sitter och funderar på hur man får ut barnen..Om det går? Hinner man? Vad gör man?
Jag mår inte alls bra nu. Det här är jobbigt.

Lite bättre

Nu känns allt lite lättare. Barnen sover och M är hemma. Imorgon jobbar han hela dagen men sen är han hemma i två dagar i sträck. Det händer vanligtvis aldrig. Idag var barnen ganska jobbiga. De var liksom för mycket hela tiden. Jag har städat, lagat mat, städat, tvättat, städat, handlat, lagat mat, bakat, badat barn, städat, torkat barn, städat, bråkat med barn. Ja ungefär så har det varit idag. Det var också därför det kom hem blommor till mig. För att jag skulle orka..

Dagen är över nu. Imorgon kommer vi inte att vara hemma någonting. Jag tänker gå ut när M går till butiken. Vi får hitta på precis vad som helst, bara inte vara hemma. Huset är kliniskt rent nu och så vill jag ha det.

Imorgon får det bli glass, hästar, parken, cykla, havet och plocka blommor. Kanske kan vi hälsa på någon kompis till mig eller barnen.

Nu ska jag fundera på vad vi ska äta ikväll. Något måste vi få i oss. Jag har bara lust att se någon film men jag tvivlar på att M har lust att åka och hyra något.
Men kanske..

God natt gott folk. Vi ses imorgon

Idag blir det inte många rader här

Vi har inte gjort något särskilt idag. Inget att skriva om iallafall. Jag har bara varit och påskhandlat eftersom allt är stängt här när det är helgdag.

Kram från mig



M och Bibbi utanför oss


Stora A flyger ner för hoppkanan

Stora S kunde inte riktigt bestämma var hon skulle leka

Bibbi var lite sur för att hon fick sitta i vagen hela tiden vi var på gummilandet

Stora S

Lilla A under bollarna

Stora A på väg ner i bollarna

Lilla A gör frivolter överallt

Även ner i bollhavet

Stora fina S

Lilla S fick sitta även när vi handlade. Väldigt road lillplutt

Det är jobbigt att leka en hel dag

Stora A handlar mat

De här kom hem till mig idag..


Giornata di merda

Så sa M när jag vaknade för en kvart sedan innan han gick till jobbet. Med det menade han dåligt väder. Det är varmt med grått ute. De säger att Frankrike vädret har kommit och ska vara så i påsk. Vad tråkigt. Men samtidigt skönt. Då kan jag vara hemma utan att ha dåligt samvete. Det går liksom inte att vara hemma när det är sol och 25-30 grader varmt

Jag är efter med allt här hemma så det är bra om det regnar lite så jag håller mig inne.

Nu börjar dagen. Paellan blev jätte god.

Hemma en snabbis

Nu är jag hemma och sitter här och letar recept på paella, de andra sitter i bilen och väntar på mig. Vi kommer inte riktigt ihåg allt som ska vara i så jag blev uppskickad för att skriva ner allt och här sitter jag. På toalocket och söker.

Bäst att skynda på. Barnen har inte jätte stort tålamod att vänta i bilen.

Vi har varit i parken på gummilandet och lekt. En liten flicka slog i huvudet och svimmade. Jätte läskigt.

Vi ses sen

Lite härligt med pausa pranzo

Det måste jag väl ändå säga att det är. Nu stänger jag för lunch. Eftersom det är torsdag idag så har vi bara halvdag. Egentligen har vi inte ens det i vanliga fall utan vi brukar ha stängt hela torsdagen men eftersom det är dagarna före påsk så har vi haft öppet iallafall. Men som sagt, nu stänger jag och åker hem. Big har lagat en härlig lunch och sedan tar vi cyklarna och åker ut på långtur. Det ska bli riktigt skönt. Jag har börjat älska att cykla.

Det fungerade igår..

..lite iallafall. M kom hem och vi beställde pizza och delade på en flaska champange till det och ta mig tusan, det hjälpte lite mot deppigheten. Men jag tror jag vet varför jag känner som jag gör. Det är så mycket hemskt man får läsa om i tidningarna och se på tv just nu. Dels det här i Italien men så läser jag om Annika Östberg i de svenska tidningarna och blir lika deppig för det. Jag kan inte riktigt förklara vad det är som gör att jag bli ledsen men jag lever mig in i folks tragedier så lätt och mår så dåligt av det. Jag klarar inte att läsa om fängelser, mord och naturkatastrofer. Jag vill inte. Det går inte. Det blir alldeles för mycket till slut.

Jag måste leva mitt liv. Alla måste försöka leva sina liv så gott det går. Alla har något tungt att bära med sig. Så är det och det går inte att ändra på.

Kram till er alla idag. Idag är en bra dag.

Ett till minne


Det blev bara en bild. Jag förstår inte varför datorn hänger sig så fort jag laddar upp bilder här.


Påsklov

Nu har påsklovet börjat. Barnen är jätte glada för det. M är hemma med dem idag och jag är i butiken nu. Jag gick ut 45 minuter innan jag skulle börja och cyklade runt i stan och stannade sedan på en bar och åt en brakfrukost. Underbart. Det känns så befriande när man har ganska mycket tid på sig att göra sina saker. Ibland undrar jag vad folk utan barn fyller ut sin tid med. De måste ha så vansinnigt många timmar till övers varje dag.

Hinner man slappa på soffan? Handla mat? Hinner man gå till frisören på en inbokad tid? Hinner man gå på toaletten, torka sig, tvätta sig och till och med tvätta händerna? Hinner man vänta tills inpackningen i håret har verkat innan man måste sköja ur den? Hinner man träffa vänner? Hinner man tänka på vad man ska äta för att inte gå upp i vikt? Hinner man kanske till och med gå och träna? Tänk, man kanske till och med hinner sova 8 timmar innan man ska gå upp?

Jag kommer inte ihåg hur det var. Men en sak vet jag. Jag har mycket roligare nu än jag hade

Känslorna på utsidan

Jag känner mig lite deppig. Jag vet inte riktigt varför. Känslorna sitter på utsidan och det känns som om jag skulle kunna gråta för vad som helst. Jag avskyr när det är så här. Jag måste be Big pigga upp mig med mysig middag och en flaska champange. Då brukar jag glömma ganska snabbt att vara deppig.

Bye bye

Berlusconi

Har ni sett det senaste vår "härlige" lille president här i landet har sagt? Alla de 25.000 som står utan tak över huvud har fått hjälp med tält och annat och så kommer herr president och säger att de ska se tältandet som en liten camping semester..Men är han sann? Är han helt galen karl? Så här fungerar det ungefär i det här landet. Det är lite serietidning över det hela.
Om ni någongång funderar på något om Italien..fråga mig. Det är lätt att svara.

Jag sitter på jobbet..

..och jobbar egentligen men jag tittar samtidigt i gamla bildmappar. Det är så roligt. På den här datorn (som är mammas) så har jag bara bilder från förra sommaren och framåt så minnerna ligger färska.

Här kommer några av mina favoriter.

Min fina bror och hans fru. En lycklig stund. Maj 2008


Min lilla prinsessa, rödhårig. Juni 2008


Min fina man och underbara dotter på min födelsedag juni 2008


Stora A utanför vår butik juni 2008. Från det här tillfället har vi nog 200 bilder och alla är jätte roliga men jag kan ju inte lägga in flera bilder på det här.


Den här bilden tycker jag om på Stora S och mig. Vi var på en jätte mysig middag med M's alla barndomsvänner i trädgården hemma hos ett par av dem. Ser ni att jag har ganska lite hår precis över pannan? Det blev så efter allt loppmedel vi har fått använda..


Yey, en gruppbild på ettan, tvåan och trean. Inte illa. Det här är en av de få då iallafall 3 av 4 är med och ALLA tittar in i kameran mer eller mindre. Sommaren 2008 utanför vårat hus.





Tur att himlen är på plats iallafall


Bakom molnen gömmer sig solen..

Vad jobbigt det är

Det känns så hemskt att det som har hänt har hänt här i Italien. Det är verkligen så fruktasvärt och att läsa om detta i alla medier, att se det hela tiden på tv gör mig fullständigt deppig.
Det är så många som har dött, så många som är allvarligt skadade och så många som har blivit utan hem.

Här hos oss så har det tack och lov inte blivit många skador. Några byggnader har fått skador men det är inget i jämförelse mot vad som har hänt i L'Aquila.

Varje dag måste man komma ihåg att vara glad och tacksam för det man har. Imorgon kanske det inte finns kvar.


Våra namn

Jag har lite bråttom men jag tänkte bara berätta om våra namn. Jag har aldrig skrivit ut dem på den här sidan. Inte heller namnen på våra vänner. Jag har aldrig nämt var vi bor men jag kan berätta lite.

Min man kallas här Mr Big, Big eller M. Hans riktiga namn börjar på V men det är som uppdelat på 2 och andra halvan som jag kallar honom för (i verkligheten) börjar på M.

Jag kallar mig själv E eller Mrs E. Mitt namn börjar på E kort och gott

Pojkarnas namn börjar båda på A och därför skiljer jag på dem med Stora och Lilla A.

Flickornas namn börjar på S och kallar dem därför också för Stora och Lilla S. Båda flickorna har dubbel namn och då kallar jag dem ibland för SF eller SS. Lilla skruttan kallas i familjen även för Bibbi och det skriver jag ofta på Lilla S.

Nonna Å är mormor Å.
Zia Succo kallas moster J för. Det vet hon själv varför. Hennes namn är något man kan dricka ;)
Sen har vi flera smeknamn

Vi bor i en stad vid adriatiska kusten. Söder om Milano, norr om Rom, söder om Bologna och norr om Rimini. Då är det ganska lätt att lista ut var vi bor om man har lite koll på italienska kartan. Jag gör så här för att jag inte vill bli hittad av folk som inte har med oss att göra. Jätte fånigt egentligen, men varför inte egentligen.
Jag kanske börjar skriva ut våra riktiga namn i framtiden. Det finns ju väldigt många bilder på oss iallafall

Så var det med det. Jag sitter här på toastolen igen och plattar håret. Det är väl ganska bra gjort att blogga och platta håret samtidigt!

M ska komma och hämta mig snart. Vi måste åka till doktorn med honom. Han har fått någon mystisk infektion i benet. Det är alldeles rött och svullet. Jag måste sedan göra en miljon ärenden på stan inför påsken. Från och med idag är ju barnen hemma i 6 dagar.

Trevlig onsdag!

Kram,
E

Nu sitter jag på toastolen igen

precis som jag gjorde imorse när jag skrev men inte erkände. Jag sitter och tittar på min tvåa, trea och fyra när de badar. Ettan är i butiken igen.

Jag hämtade flickorna på dagis och sedan gick vi till parken en stund. Jag hade väl tänkt vara ute lite mer men pluttan är lite varm och hängig och så hade hon inte kunnat sova på dagis för att hon är så snorig och täppt. Iallafall när hon ligger ner. Antagligen var det därför vi inte sov inatt. Inte förän vi gav tachipirina som är som alvedon..fast sövande också. Iallafall så slocknar de på en gång när de får det.

Idag har jag lust att äta en massa snusk. Vi åt så god lunch ute idag. Jag, Big och Stora A. Snart kommer resterande familj hem och jag har inte gjort något särskilt hemma idag. Jag och flickorna har mest suttit och kollat på Pimpa på den här datorn, samtidigt som jag pratade på mess med en kompis. Slappardag. Jag har ont i magen. Undrar hur påsken blir, alla har lite konstig röster och snoriga näsor. Jag vill inte sitta inne. Det är absolut underbart ute.
Gräser är grönt, träden blommar, tulpanerna färgar och det doftar till och med underbart ute. Tänk om man i framtiden kan spela in dofter. Och lägga upp dem på nätet, som youtube. Det vore väl perfekt!

Nu ska jag göra så att mina barn doftar barn igen. De luktar mest smutsiga just nu. Jag förstår inte hur det är möjligt. De badar ju minst en gång per dag..

Föresten, jag är så glad. Lilla A's hud har blivit så bra! Självläkt, eller så är det värmen och att det inte är fuktigt länge

Full fart på jobbet

Men nu är vi äntligen hemma. Snart åker jag iväg och hämtar mina fina flickor på dagis. De fick sova där idag också. Det påsklovet börjar imorgon och då får de vara hemma och vila. Jag tror vi går till samma park som igår en sväng men idag åker jag och hämtar dem med bil. Stora A följer med M till jobbet i eftermiddag. Han vill tjäna ihop till en gormito till honom och Lilla A och då måste han jobba.

Eftermiddagen blir nog lugn. Det är väldigt varmt ute så jag inte vad vi skulle kunna hitta på. Jag sitter just nu här på internet och söker efter sommarskola till pojkarna. Jag skulle vilja att de gick tillsammans men jag hittar inget. Flickorna kommer också att gå och ansökan måste lämnas in innan den 10:e. Som vanligt är vi ute i sista sekund. Typiskt oss.

Nu måste jag hämta flickorna.

Hej,
Ems

Tisdag

En ny dag har kommit. Nya möjligheter. Nya händelser. Barnen har precis åkt iväg till skola och dagis med Big men jag tror nog att Bibbi' kommer att komma hem lite tidigare. Hon är inte riktigt kry. Hon är ju så känslig i och med sina ögon.
Igår vet jag inte vad jag berättade men iallafall så tog jag cykeln och åkte och hämtade flickorna. De fick sluta sent, alltså klockan 14.45. Sedan lekte vi i en park nära dagis till 16.25 då Stora A slutade skolan. På lunchen hade vi åkt med Stora A's cykel till skolan så han blev väldigt glad och överraskad när han såg att han skulle få cykla hem.

Vi åkte förbi butiken där Lilla A var och tog med honom hem också. Vid 17.30 kom vi. Kanske för lång cykeltur får en liten skrutta som inte var i bästa form. Men det är så ljuvligt ute nu. Igår var det t j u g o n i o grader och jag cyklade i t-shirt.

Nu måste jag hoppa in i duschen sen blir det en intensiv arbetsdag. Det ska bytas till sommarkläder i butiken och vi måste köra till lagret med mycket.

VI ses sen
Mrs E

Jordskalvet

Det är tydligen väldigt många regioner som skickar ner hjälp såsom brankår och andra för att hjälpa i de värst drabbade områdena. Vår stads brankår lämnar däremot inte oss. Det ska komma flera skalv här hos oss och de väntar på att rycka ut. Ja, vad kan man säga om det? Det känns väl mindre roligt att veta.


Gårdagen i bilder del 2


Bibbi sitter och vilar fötterna utanför vår butik


Stora S leker fängelse


Här är anledningen till att barnen inte var hungriga igår kväll


Gågatan som vår butik ligger på


Bibbi på teatertrappan


Bibs


Ett försök till bild på fickorna tillsammans. Stora S var väldigt samarbetsvillig men lilla S väldigt lite


Mina underbara flickor


Bibbi har alltid tungan rätt i mun


Ett ovanligt dåligt försök på gruppbild. ½ sekund tidigare satt de alla bredvid varandra på trappan

Gårdagen i bilder del 1


M i Parma


M med Stora A och Stora S i parken


Alla barnen blev lite trötta i benen till slut. Tur att vi har många sittplatser. Ännu ett försök på gruppbild. Hur många tittar in i kameran?


Underbara Stora A


Stora S äter vit choklad glass


Lilla A hade tydligen vääääldigt ont i fötterna


Bredvid Duomo i Parma. Minns inte vad detta heter


Parmas Duomo


Utanför Parmas Duomo


Lilla gulliga A

Som ni ser på nyheterna idag

Så är det ganska kaotiskt här just nu. Det pratas inte om annat. Jag sitter och läser både svenska och italienska tidningar på nätet och känner mig ganska liten faktist. Vad händer?

Vi bor inte i L'Aquila

Vi bor ca 30 mil från Rom. Och 30 mil söder om Milano. Alltså i mitten. Vid havet. Det som det står mest om (naturligtvis) var det skalv som skedde vid 3.30 tiden inatt, där även flera människor dog. Det skalv vi hade var kl 22.20 och var svagare. Det är en fruktasvärd upplevelse iallafall. Det går ju inte att göra absolut någonting mot jordskalv och det känns så obehagligt när naturen gör på det här viset.


4,6 uppnådde den

Det var den absolut värsta jag har varit med om. Allt är bra iallafall. Ingen fara alls. Den var tydligen väldigt ljup. över 28 km ner. Det säger mig inte särskilt mycket men jag kan säga att hjärtat hoppade länge igår kväll. Jordskalven här brukar inte vara särskilt läskiga. Lite tänker man ju till varje gång men det här var som en bomb. Den hade tydligen sin punkt (ja, jag kan inte alls orden för jordskalv) i vår stad och det var väl därför vi kände den så vansinnigt.
Det känns ju lite läskigt att bo på 3:e våningen i ett gammalt hus som är byggt ovanpå en kanal när det händer sådana saker.

Nu börjar dagen!

Kram på er alla

Nu läste jag precis fler nyheter. 9 personer dog inatt. Varav  barn i ett annat jordskalv här vid 3.30 tiden inatt. Där var skalvet på 6,7
Hjälp
http://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-doda-efter-skalv-i-italien-1.838650

Underbara söndag

Imorse kl 8 satt vi i bilen och åkte iväg mot Parma. Vi stannade först och åt frukost på min favoritbar på vägen. Kl 10 var vi i Parma och åkte först på ett jobb vi hade att göra. Ungbusarna skötte sig exemplariskt och allt gick väldigt bra. Vi parkerade i centrum och promenerade i vackra Parma til 14 tiden. Det är domenica delle palme idag, och nej, jag vet inte om det finns på svenska..är det något man firar idag i Sverige? Iallafall så går man i kyrkan och får en olivkvist. Ja, som ni hör så är jag inte särskilt inne på de katolska traditionerna. Otroende är vad jag är helt enkelt. Eftersom barnen läser religion i skolan så följer jag ändå med på dessa saker. Jag tycker det är viktigt att de inte ska känna sig annorlunda och tro är en sak som alla måste tänka på själva. Jag kommer inte att varken prata positivt eller negativt om tro med mina barn. Det är helt upp till dem.

Tillbaka till Parma. Vi gick omkring i kollade på alla fina butiker, skyltfönster, vackra byggnader, vackra människor, härliga ute serveringar. Vi åt glass, drack kaffe och åt lunch. Vi busade i parken och vi skrattade hela dagen. Vid 14 var vi som sagt tvugna att åka hemåt igen eftersom barnen och M skulle på bio och se Alien vs monster (kan den heta så på svenska tro?)
Bion började vid 17 tiden och vi hann precis. Efter en så fin dag och solen fortfarande sken ute så ville jag inte vara kvar hemma och äta ikväll så vi åkte till F och åt napolitansk pizza. Det finns ingen godare pizza än den. Det kan jag lova.

Nu är vi hemma igen. Ganska tidigt men barnen åt inte, de var ute på gården och lekte med en ung kille som underhöll dem hela tiden. De hade öppnat 2 påskägg i förtid och ätit upp ungefär ett halvt kilo choklad, så det kan ju vara anledningen till att det inte var så hungriga.

Nu ligger Lilla A och Lilla S i sina sängar och sover. Jag ligger i vår säng tillsammans med Stora A och Stora S sitter med M och tittar på tv.

Imorgon är en ny dag och en ny vecka börjar. DET är alltid lika spännande. På torsdag börjar påsklovet. Alla barn hemma till onsdag. Det ska bli mysigt. Mamma kommer förmodligen hem på lördag kväll och på söndag är vi ett ganska stort gäng som ska åka till en agriturismo och äta påsklunch tillsammans.
Nu kommer lite bilder från dagen

HERREJÄVLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VI HAR PRECIS HAFT ETT JÄTTE JORDSKALV, JORDBÄVNING ELLER VAD DET HETER!!!! ALLA SPRANG UR HUSET VI BOR I, ALLA GRANNAR, FÖNSTER RAMLADE IHOP!! JAG TROR INTE DET ÄR SANT! DET BLIR INGA BILDER NU. VI MÅSTE KLÄ PÅ OSS OCH TA UPP BARNEN


Parma idag

Idag har vi varit i Parma. Vi åkte redan kl 8 imorse och kom tillbaka för en stund sedan. M är på bio med pojkarna och när de kommer tillbaka kanske vi åker ut och äter. Annars stannar vi hemma och slappar och då lägger jag in lite bilder från dagen här. Det var jätte mysigt. Parma är så himla fint och det var full fart och massor med folk ute. Soligt, varmt och skönt.

Kram

Jag förstod till slut..

1. Log on to your photos on your computer
2. Open folder number 6
3. Find photo number 6
4. Post it here and write something about the photo
5. Send this challenge to 6 fellow bloggers.



Den här bilden är från 2009-02-04 kl 13.44. Vi (jag, mamma, Big, Stora och Lilla S, Stora och Lilla A hade varit på stan där det var en special marknad. Jag minns inte exakt vad det var för någon men antaglien någon Madonna att fira.
Pojkarna var överlyckliga över svärden och min mamma över alla korvar hon hade köpt. Efter att den här bilden blev tagen hemma vid husväggen hämtade vi bilen och åkte upp i bergen och åt piadina hos Ines. Det var förmodligen en söndag. Eller så var det helgdag. Jag minns att det var en bra dag iallafall. Jo men nu kommer jag ihåg, det var en lokal helgdag och därför hade inte piadina Ines öppet men vi hade ringt på förmiddagen för att fråga och då sa hon att hon skulle öppna för oss. Därav den lite sena lunchen. Även Big's bror, fru och dotter kom och åt med oss.

Piadina igen

Vad jag inte tänkte på (fast jag gjort degen hundra gånger minst) var att det bara blir 6 st bröd på det här receptet! Shit, vi är ju 6 i familjen och 6 ovanligt hungriga.
Jag fick göra en deg till nu. Vad dumt.

Försten, ett litet tips: Degen blir inte bra om man gör den dubbel. Gör istället 2 degar. Men man kan ju göra dem samtidigt så man inte behöver baka piadina en hel lördag som jag nu får göra.

Stora S vs mig


S nyser och det flyger ut snor ur näsan på henne. Jag gör en annan sak och kan inte ta hand om henne




Jag:
S, gå på toaletten och torka näsan och snyt dig.

Stora S
: No, gia' fatto!

Jag:
Hur gjorde du det?

Stora S
: Con la maglia..Såklart.



Såklart?

Piadina


Nu ligger Piadinadegen på jäsning
Så här ska den se ut:



Den ska bli len, slät och mjuk i konsistenten. Det är väldigt viktigt precis som med andra degar. Det är viktigt att arbeta den väl och länge.

Det här är receptet från Solens smak som jag alltid går efter:

* 500g vetemjöl special (Jag använder ett mjöl som heter Farina 00 och det är vad jag tror ett vanligt vetemjöl så alltså går det också bra)
*
Knappt 1 dl olivolja (I receptet står det att det går bra med 60 g smält smör men det är inte bra. Jag gillar inte smör!)
* En nypa salt (En nypa..snarare en matsked)
*
10 g jäst (som man lösgör i ett stort glas ljummet vatten)

Blanda mjöl och salt, häll på olivoljan. Blanda. Lös jästen i det ljumma vattnet och häll sedan över mjölblandningen. Knåda degen mjuk, slät och len. Den ska arbetas mycket. Lägg sedan under bakduk och låt vila i 1 timma.

Kavla ut till circa 3-4 mm tjocklek och stek en åt gången på en teflonpanna eller ännu bättre, en gjutjärnspanna. Vänd bara en gång. Det är bra att göra hål på brödet innan det steks för att det inte ska bli bubblor. Då bräns bubblorna och piadinan ser inte rolig ut. Den ska vara circa 15 cm i diameter. Inget fett i pannan. Låt de färdiga bröden svalna på galler.

Det går jätte bra att frysa in avsvalnade piadina och sedan ta ut dem en åt gången. Låt tina utan uppvärming. Då blir de lätt torra tycker jag.

I en piadina kan man sätta i precis vad man vill..och vill man ha en söt piadina så kan man fylla med något sött. Det går alltså att äta den med vad som helst i princip.

Färdiga piadina kommer upp ikväll så får ni se hur de ser ut.


Det bästa med internet är bland annat..

1) Man hittar flyresor till vilka priser som helst och kan ta sig vart man vill i världen

2) Man kan kommunicera med vem som helst när som helst.

3) Alla recept som är så otroligt bra. Man kan jämföra med 2.000000 recept på samma rätt och sedan komponera lite som man vill.

Det är vad jag gör just nu. Jag har tagit det här:  http://www.smulpaj.se/hallonpaj som exempel med lite ändringar.
Det blir nog gott. Stora S är överlycklig som har fått grisa med smöret. Smulpaj måste vara det bästa för ett barn att göra. Det ska ju inte precis bli en slät deg av det.

Eftersom vi bakar ni så tror jag att det blir pastagöra i eftermiddag. Eller kanske piadina? Det ska jag ge er ett kalasrecept på. Jag bor ju i Romagna om det säger er något, men piadinan kommer iallafall härifrån. Jag och Big har försökt med 200 olika nonni recept men aldrig lyckats med piadina men så en gång så lämnade min pappa boken "Solens mat" hos mig när han var och hälsade på. Den är ju svensk, men vad hittade jag där om inte det perfekta receptet på Romagnolsk piadina! Lyckan är total efter det. Barnen älskar piadina och det är ett perfekt mellanmål att ta fram. Piadinan går utmärkt att frysa och har man några skivor salami, prosciutto, ostar, salsiccia, grillade grönsaker så kan man lägga i det.

Om jag bakar dem i eftermiddag så tar jag bilder så får ni se hur de ska se ut.

Nu regnar det

Så jag och barnen städar. Eller..jag städar och barnen stökar ner igen.
Det får bli hallonpajbak i eftermiddag istället för hästarna tror jag.









Lilla S är snorig igen. Det betyder förmodligen att örat kommer spricka igen om ett tag. Bäst att hålla sig inne.
Problemet är att jag inte är van att vara försiktig med barnen. Det är bara när de har hög feber som jag daltar med dem. En snorig näsa brukar inte få mig att stanna inne. Men efter 7 spräckta öron på lilla S sedan november så får det bli så. Hemma vid snornäsa

Svar på tal

Stora S gör kullerbyttor från sängen ner på golvet..

Jag: S gör inte så, du kan göra dig illa
S: Faccio cosi' invece.

Detta är S i ett nötskal.


Bra start på dagen

Jag hade ställt klockan på 07.00 men snoozade till 07.30. Då blev det fart för kl 08.00 hade Big sagt att jag skulle behöva åka iväg för att hinna i tid till skolan med Stora fina A. Alla barnen var uppe med mig och alla ville och göra olika saker. Samtidigt skulle jag hinna göra iordning A och mig för att åka iväg. Men kl 08.00 satt vi på våra cyklar på gården.

M hade även sagt att det skulle ta ca 20 minuter på cykel till skolan men vi kom fram på 10 minuter. Stora A cyklar otroligt snabbt och stadigt. Vi stannade på skolgården och A lekte med sina kompisar tills det ringde in. Jag tog min cykel och åkte till baren och satte mig med en frukost. Härligt. Lugn och ro en liten stund.

Nu är jag hemma igen, barnen leker och är jätte duktiga. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Lilla A vill vara hemma och Stora S vill åka till hästarna igen. Jag tror vi väntar till prinsen slutar skolan och så cyklar jag med alla barnen dit och hämtar honom. På eftermiddagen kan vi åka till hästarna igen. Hade det varit soligt hade vi nog åkt till stranden men det är mulet men skönt ändå ute.

Morgonrapporten avslutad.

Vi ses sen

Dagen i bilder


En liten del av vår cykelsamling. Det ser väl ganska trevligt ut..


På väg till dagis tog jag lite bilder på vår stad..


På den här gågatan har vi vår butik


Bibbi' på dagis


Bibbi' på cykeln


En länga i vårat kvarter i gamla stan


Bibbi "går" i trappan


Stora S och Lilla A tittar på hästarna i motionsgrejen


Bibbi tyckte också det var intressant..och även att smaka på den


Pluttan

Ute hela eftermiddagen

Jag cyklade till flickornas dagis och hämtade dem, sedan hem igen. Det är en bit att åka men det är så skönt att cykla. Barnen älskar det. Nu är det så skönt ute också. Ingen kall vind som svider i ansiktet. Idag på eftermiddagen var det 25 grader. Wonderful.

Vi åkte hem och hämtade lilla A och bilen och så iväg upp i bergen till en hästgård, vi brukar åka dit ganska ofta. Det är massor med hundar som springer lösa, barn, hästar och annat folk att snicksnacka med. Barnen hade hur kul som helst. Sedan blev det glass på Macilidonken och så hem. Vi kom för 10 minuter sedan och barnen hade planerat att bada men det blev lite tv istället. Om 10 minuter stänger jag av och börjar med kvällen för dem. Bad och annat. Stora A är i affären och skriver prislappar och cyklar.

Jag lägger upp lite bilder sedan. Batteriet dog så det blev inte så många. Men ett par iallafall

Venerdi

Fredag idag. Det är skönt på ett sätt men jag älskar verkligen måndagar. Då har man hela veckan framför sig och man kan inte veta vad som ska hända under veckan. Det känns som om framtiden är där. Fredag är fredag. Då kommer snart helg och allt det innebär. Men det är mysigt. Jag vet inte vad vi ska hitta på för roligt under helgen. Imorgon ska vi iväg och äta middag med kompisar ute och på söndag ska barnen och Big gå på bio. Det är iallafall bestämt.

Nu är jag på jobbet. Fixar lite med bankkonton och annat som måste göras innan helgen.

Hej!

Ems

En mysig förmiddag

M körde iväg alla barn till skola och dagis och sedan uträttade han bankärenden och annat. 9.30 kom han hem och hämtade mig och vi tänkte åka till Bologna..men blev sugna på Rimini och hamnade till sist i Cesena där vi gick och fönstershoppade. Cesena är en jätte mysigt liten stad. Vi hade tänkt äta där också men så kom vi på att bil biljetten gick ut och skulle gå och betala igen men då blev vi sugna på ett annat ställe uppe i kullarna. Där blev det lunch med massor av god romagnolsk mat och vin, sedan hämtade vi barnen och åkte hem. På morgonen hade vi handlat kartonger, papper, klister, pennor och annat för att bygga borg och ö till pojkarnas alla Gormiti. Det gjorde M med barnen när vi kom hem och jag åkte ut och handlade mat, var till chinabutiken, läkaren och hämtade recept till M och sedan träffade jag en kompis en stund. Nu är vi alla hemma, Stora A sitter och gör läxorna, flickorna går omkring och är hungriga och M vill att jag ska ge honom tvätt att hänga. Men jag sitter här i köket och skär grönsaker som jag ska steka till middag med nudlar till. Våran favoriträtt. Barnen ska äta på en gång och sedan sova och vi äter senare. Efter långa lunchen är jag inte särskilt hungrig så det blir nog extra sen middag för oss.

Jag fick datorn till köket under lögnen att jag skulle söka ett recept, så jag måste nog göra det också nu.

Kram!

Hemma igen

Jag kom lite sent till invigningen och stannade inte särskilt länge. Efter det träffade jag en vän och vi pratade lite sen kom min kompis F och hämtade mig, även hon försenad och efter det hämtade vi en annan kompis, Giorgia och så åkte vi till multisalan och såg La verita' e' che non gli piace abbastanza..ja vad den nu heter i Sverige vet jag inte. Den med Scarlett J, Ben Affleck, Jennifer Aniston ecc..Den var helt ok. En mysig film att se med tjejkompisar. Nästa vecka ska vi se en italiensk film. En av skådespelarna är en riktig pudding. Det blir kul. Jag gillar att se puddingar på film.

Barnen sover, Big sitter och pratar jobb med mig just nu och jag ska stänga ner, ta bort smink och krypa ner i sängen. Imorgon blir en bra dag. Det känns.

God natt

Alla kom hem..

..och jag hade inte gjort iordning lunchen eller något annat heller för den delen. Det blev en väldig fart på mig. Men de kom senare iallafall lite senare än de skulle. Det har varit full rulle här sedan de kom hem.
Jag ska snart hoppa in i duschen. Kl 19 kommer Big hem och jag går ut. Innan det måste jag lägga flickorna och göra iordning mig till invigningen och bion. Hoppas det kommer mycket folk.
För att ge daglig uppdatering på tvättmaskiner så har de gått i ett hela dagen. Bara handdukar, lakan och andra vita saker som kan torktumlas. Innan invigningen åker jag till tvätteriet och lämnar in dem på torkning. Vår torktumlare har ju naturligtvis gått sönder..
Barnen pojkarna sitter just nu och konsumerar sina 60 minuter tv för dagen. Det fungerar bra det här!

Nu måste jag börja

Shit

Om ungefär 10 minuter kommer hela min familj hem och jag har inte börjat med allt än. Oh oh
Nu kommer jag bli svettig!

Ikväll ska jag iväg på en invigning med min kompis F. Mer om det senare. Det är iallafall en helgalen sak jag ska göra. Herregud.

Onsdag

Hemma är jag. Gud så skönt det är att vara hemma ensam. Regnet öser ner ute, det enda som kanske är lite störande är byggjobbarna utanför huset. De gräver och vrålar om vartannat, men egentligen gör det inget. Jag ska inte sova. Huset är som en bomb som exploderat. Så är det varje dag. Och varje dag storstädar jag. Men jag tycker faktist det är ganska trevligt. Jag vill ha fint hemma.

Ett litet problem med det här vädret är att det inte går att hänga ut tvätten. Jag hänger all tvätt ute sedan vi fick veta om lilla A's allergi, för att det inte ska bli så fuktigt inne. Nu har det regnat i flera dagar och tvätten går om och om igen för det börjar ju lukta illa om den när den inte får torkas.

Jag har satt på alla elementen också för att försöka snabbtorka lite. Problemet är bara att de stängs av automatiskt hela tiden för att det är så varmt ute. Nu har jag satt på 27 grader. Det blir nog ganska skön bastu temperatur här snart.

Imorgon är det torsdag. Äntligen. Då har jag och M en dag tillsammans. Vi tänkte åka till Bologna, precis som förra veckan, men den här veckan bara för nöje. Han tyckte vi skulle ha en spa dag också men det får bli en annan dag. Om det inte ösregnar imorgon också förstås, för då är det ju inte så roligt att gå på stan.

Nu ska jag sätta igång, men först ut FRUKOST!

RSS 2.0