Här sitter jag nu

Det här var nog en av de jobbigaste dagarna, iallafall på väldigt länge. Jag har aldrig varit så trött och det känns som om jag sover vaken. Det är nästan lite läskigt. Som när man är lite för onykter, inte kan prata ordentligt men hör och förstår allt som alla andra säger. Usch vad hemskt.

Nu ska jag snart hoppa ner i sängen. Där ska jag be en stilla bön till någon trevlig karl i himlen och be att barnen ska sova. Alla fyra som prinsar och prinsessor hela natten. MEN vet ni..Stora S ropar på babbo M nu. Nej jag blir tokig. Hon säger mamma voglio dormire con te hupp hupp hupp..MAMMMMMMA

Aiuto, jag MÅSTE sova inatt. Sover hon i våran säng så sover jag på soffan. OCH imorgon SKA jag vara hemma och sova, eller iallafall vila hela förmiddagen. M får lämna, hämta, handla mat och jobba.

God natt

Nu börjar hämtningarna

Eftersom M är hemmafru idag..hemmafru i den mening att han ligger hemma och sover så åker jag nu på inhämting av barn från alla deras skolor och dagis. Det tar circa en timma att göra det. Iallafall så ville jag bara berätta och göra lite reklam för www.easyjet.com som numera har flygningar Arlanda-Malpensa (Milano) till väldigt bra priser. Ni som vill komm hit, kolla!

Vi ses!

min ny butik

En väldigt rolig sak jag har att tänka på är iallafall min nya butik som ska öppnas inom snar framtid. Det blir en barnbutik helt i min smak. Det ska bli så himla roligt och jag är i full gång med planeringen. Att öppna en barnbutik är en tanke och dröm jag har haft länge. Och jag TROR verkligen på ideen. Det ska bli så KUL!! I juni blir det Pitti Bimbo och sedan kör vi igång till hösten.

Så, nu vet ni det också.

En bild


Titta, Stora S's tänder håller redan på att komma ner (efter bara ett dygn utan napp)



Tisdag idag..om jag inte minns fel?

God morgon vänner

Även om jag egentligen önskar jag kunde säga god natt. Redan. Jag är så trött så det brinner under huden på mig. Igår var verkligen en jävla dag. Den var inte alls bra. Inatt var stora S på dåligt humör. Hon kom till oss och ville sova ganska tidigt och så hade hon en mjölkflaska som droppade kall mjölk i hela sängen och på min kudde. Det var hemskt. Sen började hon gråta för nappen. Nej fy vilken natt. Det kändes som om klockan var 2 när den ringde 6.30. Jag lyckades iallafall ta mig upp och hoppade i badet med Stora S som luktade juice och mjölk överallt. Vi badade tills de andra gick upp. M blev kvar hemma så jag ska jobba hela dagen.

Efter att ha kört alla barn till skola och dagis åkte jag till baren och åt frukost. Där var flera av våra kunder så jag blev kvar ett tag och pratade. Nu är jag på butiken och sitter och tittar på regnet som öser ner utanför. Låter det spännande?

Bye bye


Vattenstråle..

Jag bakar. Det betyder precis som för alla andra mycket disk. Vi har naturligtvis diskmaskin (eftersom vi är en stor familj menar jag) men i baket blir det ju stora byttor och skålar och andra grejer som jag inte diskar i diskmaskinen. Här står jag nu, med datorn på (recept till ananaspajen har jag tagit från Pernilla Wahlgrens sida http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/2008/09/03/klanningar/ och har därför datorn på) och väntar på att skålarna ska fyllas med lite vatten så det går att diska dem. Huset bredvid oss håller på att renoveras och de har grävt upp halva kvarteret idag och de måste ha gått på någon vattengrej (vad det nu kan heta) för det kommer 3 droppar vatten i minuten. Jag har inget tålamod att stå här och vänta. Ahhh

Men pajen verkar bli väldigt fin iallafall.
Hopp, nu slog Bibs och Stora S sönder en tallrik. Måste dammsuga.

/Mrs E


Trötta familjen

Vi kom hem väldigt sent inatt. Vid 2 tiden. DET är väldigt sent med 4 små barn men vi hade jätte roligt på festen igår. Det var full fart från första stund. Barnen var så otroligt duktiga. Det var inte problem en enda gång. Alla lekte med dem och vi hade alla jätte roligt.
Det var ju lite dumt att det skulle ställas om till sommartid inatt..eftersom vi då helt plötsligt kom hem vid 3. Men nu ligger iallafall Bibs och sover och vi andra sitter med lusskum i håret. Känns det igen? Ja det gör det. Vi sitter med lusskum i håret mer eller mindre varje söndag. Sedan ett år tillbaka. Jovisst, det känns underbart om ni vill veta det.
Tvättmaskinen går på 120 grader..Vad mer kan man göra?

Idag blir det bara latardag. På eftermiddagen tänkt vi gå på art/design mässa om vi orkar. Annars hittar vi bara på något med barnen som de vill göra. Hittills har de bara velat titta på Boing på tv eller spela playstation..och idag får de göra det. Vi orkar helt enkelt inte något annat. Det blir iallafall bio, dockteater, lekland eller hästar på eftermiddagen och så blir det nog middag i bergen efter det.

Stora S som slutade med napp igår är jätte duktig. Hon vaknade inatt och grät lite men det var nog inte mer än 5 minuter, även om varje minut med gråtande barn på natten känns som 1 timma.

Nu ska jag gå och tvätta bort lite loppor.

Kram,
Mrs E

Fy vad tråkigt med tråkig design

Hur ska jag göra för att få tid att göra bloggen fin? Den är ju så tråkig och opersonlig så det är inte klokt. Det finns inte tid för mig att göra det själv. Kan man kanske köpa den tjänsten, eller finns det många hjälpsamma? Det gör mig lika irriterad varje gång jag själv kolla min sida. Eller andras bloggar som har tråkig design. Hjälp mig!

Barnatvätt och städning









Jag har kört 3 maskiner tvätt och 2 barn i badkaret. Nu sover flickorna och lilla A och jag sitter och tittar på Boing.
Jag måste fortsätta städa, det finns verkligen inget som är så underbart som ett rent hus. Då mår jag riktigt bra. Än är det inte skinande rent. Men det ska det bli.
Vi måste börja med lunchen också för snart kommer stora A hem från skolan. 28 mars 2009. Det är en speciell dag hemma hos oss. Min fina stora flicka har slutat med napp. Underbart. Nu är det bara ett napp och blöjbarn kvar. Jag har letat nappar och bytt blöjor sedan en dag i december 2002. Det börjar räcka nu.

VI blir kvar hemma idag

Jag vaknade ur min underbara sömn av att stora S låg och pussade mig och sa: Sei la mia amica mamma vero? Oh vad jag älskar mina underbara små barn. Det är inte klokt vad mysigt det är. Det är det jag tänker på när allt känns hopplöst och de river ner hela huset på 5 minuter.

Nu sitter vi i vardagsrummet och ritar och här blir vi kvar idag. Iallafall fram till lunch då stora A och M kommer hem. På eftermiddagen åker vi och tittar på lite hästar tror jag. Om barnen vill och sedan middag med M's alla gamla vänner.

Ha en fin lördag

Nu sover hela huset

Jag har 3 filmer från Blockbuster att se, M är i köket och donar. Underbart. Nu börjar helgen.
Kram på er alla. Speciellt på min fina mamma som fyller år idag. Hurra hurra!

Dagens dag

Idag har varit en ganska lugn dag. Det har inte hänt något särskilt och jag har därför inget särskilt att skriva om. Huvudet går på sparlåga och jag väntar just nu på att Boing ska ta slut och lägga pojkarna. Imorse körde jag alla barn till skolan, det gick ovanligt smidigt och jag blev klar med rundan snabbare än vanligt, M var hemma och gjorde sig iordning och var inte klar så jag ringde en kompis och gick och åt frukost med henne. Hon har en massa roligt att berätta om sin mans familj så jag fick mig ett gott skratt. Vi bestämde även att vi ska till Ravenna någon dag nästa vecka och göra av med lite pengar och att vi ska på bio på onsdag.
Lunch hemma med pojkarna och sedan la jag mig i badet i en och en halv timma. Idag på eftermiddagen var vi bara hemma. De tre stora barnen sprang upp till grannen och stannade där i 2 timmar nästan. Bibbi fick vara hemma och plocka med mig.
Ikväll blir det sparrispasta som M ska göra och champange. Det är ju fredag.

   
Flygande pojkar

  
Stora A på stor luftballong

    
Bibbi i bollarna

Så nu var det gjort. En underbar dag går mot sitt slut

Det har varit en perfekt dag idag. Den började i Bologna där vi gjorde slipsar igen.
Det är egentligen inte så tråkigt. Jag vet inte varför jag skrev så imorse. Jag måste ha haft lite negativitet i mig. Nu är den iallafall långt borta. Negativiteten alltså.
      Slipstyg..
   
På väg till havet. Autostrada
 
Vår vår vår
Efter slipsarna åkte vi till havet och åt på ett ställe ägt av en finsk italiensk familj. Underbar lunchmat. Efter lunch hämtade vi hem killarna från skolan där M blev träffad under ögat av hörnet på bildörren så hårt att han ramlade ihop på marken. Läskigt. Nu har han en bula under ögat. Det ser ganska lustigt ut.
Hem med pojkarna och ut med cyklarna för att hämta tjejerna på dagis. Total lycka att få cykla så långt. Iväg till parken där vi var till gummilandet och lustigt nog lärde känna en svensk mamma och hennes son. Jag var ju ensam svensk i vår stad (?) men hon har tydligen bott här i 26 år. Nästan hela mitt liv. Shit. Det var länge. En underbar tur som avslutades hemma vid 18. Tvätt, hängning, barnbad, barnmiddag, mathandling, hem till mamma och ta emot ny tvättmaskin senare sitter jag nu här och väntar på pizzan som är på väg hem. Om exakt 12 minuter från och med nu ringer det på dörren. Jag svarar och de säger PIZZA! Sen blir det film

Wohooo

Jag är så jäkla hungrig!!

Bilder från gummilandet lägger jag in imogon

Slipsar

Det ska vi ägna morgonen åt i Bologna. M är nere i bilen och väntar på mig. För att inte känna mig allt för italiensk idag kör jag skepparstilen. Så, nu känns det bättre.
Jag tänkte ta lite bilder på stället vi ska till. Ett så kallat cravattificio..det är många som tror att det är så kul med inköp. Men om jag dokumenterar från dagen kommer ni nog ändra tanke..

Bye bye

Webb tv igen

Det här är ju hur kul som helst. Jag sitter och tittar på den rätte för Rosing. Det är ju ett sorgligt program, inte underhållande på det sätt som det nog är menat. Men jag tycker ändå att Linda verkar vara ganska obrydd om allt. Det kan man ju hoppas iallafall för hennes skull.
Samtidigt som jag tittar på detta kulturprogram så sitter jag och ser på Gomorra författaren på tv. Det är riktigt läskigt att höra allt han har att berätta. När man hör det han säger undrar jag verkligen om det var klokt av mig att bosätta mig här.

Men..det är klart att det är..fast ibland kan man ju undra.
Vi var i Napoli för någon vecka sedan. Det är en otroligt vacker stad. Vi var även till Caserta där just Gomorran kommer ifrån. Dagen efter vi åkte hem dödades 2 till. I Caserta. Därifrån kommer Mr Big's halva släkt.

Barnen somnade i tid. Det går lättare varje dag. Big kom hem efter att jag skickat godkännande via sms att han kunde komma hem. Han var på baren och tog en aperitivo. Kommer han hem innan barnen lägger sig så blir det kaos.

Nu vill jag se på tv

Vad Italien gör med mig

Idag när pojkarna slutade skolan åkte vi direkt hem. På morgonen hade jag uträttat 200 ärenden och även hunnit handla mat så när vi kom hem kl 13 så gjorde Mr Big iordning lunchen och jag började med middagen. Vi har nya hårda regler hemma nu. Ingen TV inget playstation..ingenting av något..
Iallafall så innebär de nya reglerna också att hela familjen alltid ska vara utvilad och ha sovit bra på natten och för att det ska vara så bra så måste alla barnen sova innan 20.00. Det är inte så lätt om inte allt är väldigt organiserat. Iallafall, idag gick allt jätte bra och kl 14.45 åkte jag och pojkarna och hämtade flickorna på dagis och sedan gick vi till parken som ligger precis bredvid. Vi klädde på oss alla dunjackor, halsdukar och mössa till lilla S. Det kändes ganska lagom varmt och skönt så. När jag kom hem vid 17.30 visade termometern 21.3 grader..och det har varit mulet hela dagen.
Det är det jag vill säga med att jag nog har bott i Italien tillräckligt länge för att bli som italienarna. Det skrämmer mig. Vilken svensk turist som helst skulle gå omkring i kjol och sandaler i det här vädret. Vad väntar jag på? augusti värmen?
                                                   

Bibbi hade inte det minsta problem att somna ikväll. Hon lekte som galen i parken.

RSS 2.0