Vår stad by night

Nu har vi precis kommit hem från vår ultra romantiska middag på gelaterian. Vi hade det iallafall mysigt och glassen var som vanligt jätte god. Efter glassen tog vi en tur med cyklarna och såg vår stad by night. I Italien är det inte så stor skillnad på en veckodag och en lördag. Som det oftast är i Sverige. Här är folk ute alla dagar hela veckan.
Vi tog även en tur in till stora torget där tanterna och gubbarna satt och rullade tummarna. Ni vet, precis som de gör i Italienska filmer. De skrattar och pratar och gosar och gullar med sina barnbarn och andras.
Vi som åker omkring med 4 småbarn blir ofta väldigt uppmärksammade. Det är inte vanligt här med så många barn.

Vi åkte runt på en massa smågator och tittade i skyltfönster. Höstens kläder är redan i skylten men det känns lite olustigt att titta på det nu när det är 35-40 grader varmt. Men en sak noterade jag. Precis allt är lila! Det minns jag inte från inköpen förra året.
Det var så härligt ute ikväll. Lite vindar, mörkt ute men jätte blå, mörkblå himmel. Dessutom är alla fina byggnader runt piazzan upplysta på nätterna och kvällarna.

Imorgon kommer en representant till oss på morgonen. Då ska vi köpa in saker till nästa höst. Nästa! Det är jätte roligt att göra inköpen men också väldigt konstigt att göra dem till nästa år. Tur att jag har Mr Big som kan. På onsdag eller torsdag blir det inköp i Parma. Men det får Big åka på själv för DET är tråkigt.

Ni måste:

Lyssna på: Jovanotti-Safari (hela)
Se på: amarcord av Federico Fellini. Världens bästa film.

Nu ska vi avsluta vår dag tillsammans!

God natt,
Em

Kommentarer
Postat av: byron

Jag har förstått att synen på barn är annorlunda i Italien. Läste en bok där det stod att i Sverige så kan vuxna hälsa på varandra utan att ens titta på barnen. I Italien skulle det vara otänkbart?

Är det något du känner igen?

2008-07-22 @ 08:05:02
URL: http://gatto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0